REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi fantastiška LKL pusfinalio serija. Ji paliko ne tik daug dramos, bet ir daugybę įdomių faktų. LKL.lt išrinko įdomiausius pusfinalio kovų aspektus. 

Baigėsi fantastiška LKL pusfinalio serija. Ji paliko ne tik daug dramos, bet ir daugybę įdomių faktų. LKL.lt išrinko įdomiausius pusfinalio kovų aspektus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkaklumas. 2; 2; 1; 1 – ketverios iš penkerių „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ serijos rungtynių baigėsi tokiais skirtumais.

REKLAMA

Laikas. Ketvirtosios „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ pusfinalio rungtynės „Švyturio“ arenoje užtruko net 2 valandas ir 20 minučių, nors komandos net nežaidė pratęsimo.

Drama. „Lietuvos rytas“ pusfinalio seriją pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės 0-2, bet sugebėjo taip atsitiesti, kad buvo per metimą nuo LKL finalo. Tik vienai komandai yra pavykę laimėti seriją, ją pradėjus 0-2. Kauno „Žalgiris“ taip 1996-aisiais finale patiesė Kauno „Atletą“.

REKLAMA
REKLAMA

Istorija. „Neptūnas“ tapo pirmąja komanda po „Žalgirio“, pusfinalyje užkirtusia kelią „Lietuvos rytui“ į finalą.

Lyderis. „Neptūno“ įžaidėjas Danielis Ewingas pateisino lyderio vardą. Pusfinalio serijoje jis rinko vid. 17,2 taško ir atliko 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šūviai. Ketvirtosiose serijos rungtynėse „Neptūno“ snaiperis Travisas Baderis vien per trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius pataikė net 7 tritaškius iš 9. Iki ketvirtojo serijos mačo amerikietis nebuvo pelnęs nė taško.

 

Vaidmuo. „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas pusfinalyje puikiai save atrado kitame amplua. Per ketverias iš penkerių pusfinalio rungtynių jo rezultatyvių perdavimų vidurkis siekė net 4 – daugiausiai visoje komandoje. Dviejuose paskutiniuose serijos mačuose A.Kavaliauskas skirstė po 5 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Ne)pranašumas. Nuo 2014-2015 metų LKL sezono, kai nuo ketvirtfinalio serijos vyksta iki 3 pergalių, namų sienos dar nė karto nepadėjo laimėti lemiamo mačo. Šį sezoną lemiamose rungtynėse namuose prisvilo „Lietuvos rytas“ ir Prienų-Birštono „Vytautas“, pernai – „Pieno žvaigždės“ bei „Neptūnas“.

Dublis. Per tris pusfinalio mačus „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas nepaliko aikštės nesurinkęs dvigubo dublio. Serijoje su „Juventus“ jis rinko vid. 14,3 taško, po 11 atkovotų kamuolių ir po 26 naudingumo balus.

REKLAMA

Pertrauka. Serijoje 3-0 su „Juventus“ susitvarkę žalgiriečiai sau iki superfinalo starto pasidarė net 9 dienų pertrauką.

Išsidėstymas. Antrus metus iš eilės stipriausių LKL komandų išsidėstymas bus tas pats. Pernai į pusfinalį taip pat pateko „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“, „Neptūnas“ ir „Juventus“. Esminis skirtumas – šį kartą vietomis susikeitė „Neptūnas“ ir „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų