REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Parduotuvė (nuotr. Fotolia.com)

Rytoj prasidėsiantis ir tris dienas truksiantis boikotas gali visiškai neatsipirkti. Mat iš karto po jo „Maxima“ nusprendė taikyti didžiules nuolaidas beveik visiems savo siūlomiems produktams.

12

Rytoj prasidėsiantis ir tris dienas truksiantis boikotas gali visiškai neatsipirkti. Mat iš karto po jo „Maxima“ nusprendė taikyti didžiules nuolaidas beveik visiems savo siūlomiems produktams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tik š. m. gegužės 14 d. visose MAXIMA parduotuvėse Jūsų laukia TOKIOS NUOLAIDOS!“, - būtent tokį užrašą buvo galima išvysti „Maxima“ tinklalapyje.

REKLAMA

tv3.lt pateikia informaciją, kokios skelbiamos nuolaidos:

„Maxima“ komentaras: akcija planuojama ne dėl boikoto

Atsakydami tv3.lt portalui, „Maxima“ atstovė pabrėžia, kad akcijos visuomet yra planuojamos kruopščiai ir iš anksto. Tad ir ši akcija nėra išimtis.

 „„Maxima“ prekybos tinkle akcijos rengiamos, atsižvelgus į sezoniškumą, periodiškumą ir konkurencinę aplinką. Planuojant akcijas sudaromi metiniai akcijų planai, kuriais ir vadovaujamasi. MAXIMA prekybos tinkle gegužės 14 d. vyksianti akcija „Tokios nuolaidos“ yra sezoninė, planuota akcija. Jai atsakingai rengtis pradėta prieš kelis mėnesius. Akcijos metu savo klientams pasiūlysime net iki 40 proc. siekiančias nuolaidas būtiniausioms ne maisto prekėms ar šių prekių grupėms, nuolaidas taikysime ir atskiriems maisto produktams. Tikimės, kad mūsų klientams tai bus naudingi pasiūlymai, suteiksiantys galimybę mėgstamas prekes įsigyti gerokai pigiau ir taip sutaupyti“, - komentuoja „Maxima“ atstovė spauda R. Saulytė.

REKLAMA
REKLAMA

R. Saulytė taip pat prideda, kad būtent dėl ilgo pasiruošimo laikotarpio, akcijos turi būti suplanuotos iš anksto.

„Rengdami akcijas pirmiausiai rūpinamės, kad nepritrūktų akcijuojamų prekių, kad būtų palaikomas tinkamas jų likutis sandėliuose ir parduotuvėse, kad prekės laiku pasiektų visas tinklo parduotuves ir jas galėtų įsigyti visi norintys. Pasiruošimo laikotarpiu prekės užsakomos, suvežamos į sandėlius, atliekamas jų paskirstymas, vykdomi kasų sistemų programavimo darbai, parengiama, atspausdinama ir išplatinama akcijai skirta informacinė bei reklaminė medžiaga ir tik tuomet prasideda akcijos komunikacija. Todėl akcijai suorganizuoti visame tinkle paprastai prireikia kelių mėnesių. Tad tikimės, kad gegužės 14 d. vyksiančiai akcijai „Tokios nuolaidos“ pasirengėme išties atsakingai ir tinkamai. O pati akcija bus sėkminga ir svarbiausia - naudinga mūsų klientams“, - teigia R. Saulytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akcijas skelbia ir „Norfa“

Parduotuvių tinklas „Norfa“ taip pat skelbia akcijas, tačiau per patį boikotą.

„Tik PRAKTIŠKOMIS VALANDOMIS (d.d. iki 10 val. ir nuo 20 val.) perkant su NORFA nuolaidų kortele gegužės 9-13 dienomis: 25% sūriui, 30% saldainiams ir šokoladui, 30% higieniniams paketams, įklotams ir tamponams, 25% degtinei“, - rašoma socialiniame tinkle „Facebook“.

Akcijas per prekybos tinklų boikotą skelbia ir Rimi.

J. Gavėnas: nemanau, kad tai turės didžiulę įtaką

Mažmeninės prekybos ekspertas Justas Gavėnas nemano, kad tai yra apgalvota strategija. Jo nuomone, tai tik vienas iš daugelio žingsnių.

REKLAMA

„Vienas tinklas galėtų prieš boikotus paskelbti akcijas, kitas po. Gal tai ir iš anksto suplanuoti veiksmai, bet neturėtų turėti didžiulio poveikio nei tiems, kurie neplanuoja eiti, nei tiems, kurie eis. Manau, kad gali su žinomumu tiesiog sužaisti, vis dėlto tai bus gera proga nueiti tiems apsipirkti, kurie neis tas 3 dienas“, - vertina J. Gavėnas.

Pasak jo, boikotas iš tikro labiau primena politiką ir parodiją, nes juk vis tiek žmonės turės eiti kažkur apsipirkti.

Nemokamai dalins pieną

tv3.lt primena, kad Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų asociacija „Kooperacijos kelias“ paskelbė solidarizuojantys pasipiktinusiais piliečiais aukštomis maisto produktų kainomis ir skelbia nemokamo pieno dalijimo akciją: rytoj, gegužės 10 dieną Vilniuje, prie LR žemės ūkio ministerijos (Gedimino pr. 19) bei Rokiškyje, aikštelėje Respublikos g. 106 (priešais „Topo Centrą“) nuo 9:00 iki 17:00 val. kooperuoti pieno gamintojai piliečiams nemokamai dalins pieną.

Pasak jų, šios akcijos tikslas - pademonstruoti, jog už litrą natūralaus pieno šiandien ūkininkui mokama vos 0,08-0,15 euro, tuo tarpu parduotuvėje nugriebtas pienas kainuoja bene dešimteriopai brangiau. LŽŪKA „Kooperacijos kelias“ kviečia sąmoningą pilietinę visuomenę atkreipti dėmesį į pieno produktų kainos dalių paskirstymą tarp ūkininko, pieno perdirbėjo ir prekybininko, prisijungti prie akcijos ir akcijos vietose nemokamai pasiimti litrą natūralaus pieno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų