REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos baikeriai neslepia – Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pataikaujančio motociklininkų klubo „Naktiniai vilkai“ baikeriai Lietuvoje yra nepageidaujami. Motociklų entuziastai tikina, kad Lietuvos motociklininkai niekada nepripažins klubo, kuris yra maitinamas Rusijos propagandos pinigais ir šlovina tai, kas nuskriaudė Lietuvą.

Lietuvos baikeriai neslepia – Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pataikaujančio motociklininkų klubo „Naktiniai vilkai“ baikeriai Lietuvoje yra nepageidaujami. Motociklų entuziastai tikina, kad Lietuvos motociklininkai niekada nepripažins klubo, kuris yra maitinamas Rusijos propagandos pinigais ir šlovina tai, kas nuskriaudė Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį ir šią savaitę fiksuotas vienas atvejis, kai Rusijos baikeriai, pasipuošę sovietine simbolika, mėgino patekti į Lietuvos teritoriją, tačiau pasieniečių jų neįleido. Spėjama, kad tai buvo Rusijos motociklininkų klubo „Naktiniai vilkai“, kurios prezidentas Aleksandras Zaldostanovas yra laikomas šalies prezidento V. Putino patikėtiniu, baikeriai.

REKLAMA

„Naktiniai vilkai“ yra paskelbė pradėję turą iš Maskvos į Berlyną, kuri drieksis per Baltarusiją, Lenkiją, Slovakiją, Austriją ir Čekiją. Kelionė turėtų baigtis gegužės 9-ąją. Gegužės 9-oji Rusijoje tradiciškai švenčiama kaip Pergalės Antrajame pasauliniame kare diena. „Naktiniai vilkai“ savo kelionę traktuoja kaip „antifašistinių kovotojų pagerbimą“, kuriuo jie pamini Sovietų Sąjungos pergalę Antrajame pasauliniame kare.

REKLAMA
REKLAMA

Kongreso nuomonė nesikeičia

Lietuvos baikerių kongresas dar praėjusiais metais paskelbė, kad „Naktiniai vilkai“ yra nepageidaujami Lietuvoje.

„Naktinių vilkų“ klubas, prisidengdamas baikerių bei motociklininkų pasaulio vertybėmis bei etikos normomis, vykdo politinę veiklą. Tiesioginė veikla nukreipta, siekiant skaldyti, formuoti bei įtakoti visuomenės nuomonę, jautriais politiniais bei etniniais klausimais, iškraipant istorinius faktus, aukštinant karo ar žmoniškumui nusikaltimus, įvykdžiusius asmenis.

„Naktiniai vilkai“ sulaužė bei pamynė esminius baikerių etikos, laisvės bei pagarbos principus“, šis klubas yra skelbiamas nepageidaujamu Lietuvos Respublikos teritorijoje“, – skelbia kongresas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos baikerių kongreso atstovas, motociklininkų klubo „Motobroliai“ prezidentas Kazimieras Čeponis tikino, jog kongreso nuomonė nesikeičia.

„Mes išplatinome priimtą sprendimą, jog „Naktinių vilkų“ klubas, kaip organizacija, yra uždrausta Lietuvoje ir nebus pripažinta. Bet kokios simbolikos šito klubo dėvėjimas Lietuvoje bus išsprendžiamas efektyviai. Šis sprendimas galioja ir toliau“, – pažymėjo K. Čeponis.

Anot jo, tokia pozicija neturėtų būti traktuojama kaip rusofobija, mat ne visi Rusijos motociklininkai elgiasi kaip „Naktiniai vilkai“.

REKLAMA

„Lietuvos baikerių kongresas lygiai taip pat sako, kad bet kuris motociklininkas bet kurios valstybės gali keliauti per Lietuvą laisvai ir tame visiškai nėra jokios problemos. Ir čia nėra jokios rusofobijos kaip bando kažkas kitas pasakytas. Mes bendraujame daugeliu kalbų, mes bendraujame Kaliningrado motociklininkais, kurie rengia lygiai tokį patį paradą ir pažymi savo žuvusiuosius Lenkijoje. Ir ten tai vyksta dešimt metų be jokios problemos ir nekyla jokio skandalo.

„Naktinius vilkus“ niekaip kitaip, kaip provokatoriais, pavadinti negalime, o savo ruožtu norime padėkoti valstybinėms institucijoms – tiek Muitinės departamentui, tiek Valstybės sienos apsaugos tarnybai – kad padeda visuomenei išvengti bereikalingos įtampos“, – sakė baikeris.

REKLAMA

Nenori matyti tų, kurie pataikauja V. Putinui

Žurnalistas, garsus baikeris, žurnalo „Biker Baltics LT“ redaktorius Rimas Bružas akcentuoja, kad „Naktiniai vilkai“ savo elgesiu iš esmės prieštarauja pačiai motociklizmo dvasiai, mat jie yra aiškiai politizuota organizacija.

„Apie klubą „Naktiniai vilkai“ 2015 metais yra labai teisingą pareiškimą padaręs Lietuvos baikerių kongresas, kad šita grupuotė yra nelaukiama Lietuvoje, bet kokie filialai su tokiais skiriamaisiais ženklais, jeigu jie bus pastebėti, prašome informuoti baikerių kongresą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gal keistai nuskambės, bet baikerių pasaulyje „Naktiniai vilkai“ yra už įstatymo ribų. Tai yra žmonės, kurie pataikauja Lietuvai priešiškai ideologijai, kurie propaguoja Lietuvai visiškai priešingas vertybes, tai koks gali būti požiūris?

Jeigu žmonės gerbia tai, kas mus skriaudė mūsų istorijos eigoje, tai negali būti gerbiama ir požiūris į tai yra adekvatus“, – dėstė R. Bružas.

Jis taip pat pabrėžė, kad yra ne vienas Rusijos motociklininkų klubas, kurį Lietuvos baikeriai gerbia, tačiau „Naktiniai vilkai“ yra išimtis.

REKLAMA

„Ažiotažas dėl klubo, kuris yra maitinamas Rusijos propagandos pinigais, Lietuvoje nėra jokia išimtis ir tai parodo ir praeitų, ir šių metų jų (klubo „Naktiniai vilkai“ baikerių – tv3.lt) bandymas pravažiuoti per Šengeno zoną. Jeigu žmonės turi kaip žiurkės skverbtis per kažkokius kanalus, tai manau, kad jie patys kažko bijo“, – komentavo motociklizmo entuziastas.

Politikuoji? Nesi baikeris

V. Putino globojamus baikerius smerkia ir motociklininkų motoklubo „Vorai“ prezidentas Laurynas Baltrūnas-Oblius. Jis pabrėžė, jog, jei stumi politines idėjas, geriau jau baikeriu nesivadink.

REKLAMA

„Pradėkime nuo to, kad yra nerašyta taisyklė, kad motociklininkai nesivelia į politiką arba bent jau maksimaliai stengiasi to išvengti. Kartais tai yra neįmanoma, bet, kai tu viešai deklaruoji, kad esi politikas ir stumi kažkokias politines idėjas, tai klausimas, ar tu turėtumei vadintis baikerių klubu. Tam yra politinės partijos ir gali vadintis partiniu.

O iš tikrųjų kiekvienos valstybės bet kurio veikėjo veiksmas, kuris yra priešiškas Lietuvos valstybei, yra Lietuvos motociklininkams, turintiems savimonę, nepriimtinas“, – kalbėjo L. Baltrūnas-Oblius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų