REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Dainius Surgelas  (nuotr. Organizatorių)

Daugiau kaip du dešimtmečius už baro šeimininkaujantis buvęs realybės šou „Baras“ dalyvis Dainius Surgelas švenčia savo keturiasdešimtmetį. Šią sukaktį jis paminėjo išskirtiniu pasirodymu projekte „Žvaigždė už baro“.

10

Daugiau kaip du dešimtmečius už baro šeimininkaujantis buvęs realybės šou „Baras“ dalyvis Dainius Surgelas švenčia savo keturiasdešimtmetį. Šią sukaktį jis paminėjo išskirtiniu pasirodymu projekte „Žvaigždė už baro“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man barmeno darbas yra tiesiog gyvenimo būdas, stilius. Nesuprantu žmonių, kurie dirba nemylimą darbą. Jeigu atvirai, nieko kito aš ir nemoku. Tuo viskas ir pasakyta“, – sau įprastu lakonišku stiliumi išrėžia „Baro vilkų“ kolektyvo siela.

REKLAMA

Savo žodžius jis daugelį metų sėkmingai įrodinėja dirbdamas viename populiariausių Kaune kokteilių bare „Basement by BarBar‘a“. Čia nuo praėjusių metų rugsėjo vykstančiame projekte „Žvaigždė už baro“ kiekvieną ketvirtadienį varžosi įvairios pramogų pasaulio garsenybės, mėgindamos pagaminti kuo daugiau kokteilių. Šiuo metu rekordas priklauso žurnalistui Orijui Gasanovui, sumaišiusiam 119 kokteilių.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią naktį už baro pasirodęs kaip vienas paskutiniųjų projekto dalyvių, D. Surgelas išliko kuklus ir sąžiningas: „Savo pagamintų kokteilių neskaičiuosiu ir į rekordus nepretenduosiu. Tiesiog smagiai praleisiu laiką su būriu gerai nusiteikusių žmonių. Būtų nesąžininga, jei imčiau savo darbo rezultatus lyginti su čia dirbusių įžymybių pasiekimais. 119 kokteilių – nemažai, bet profesionalai jų pagamina gerokai daugiau.“

D. Surgelai nėra sunkiai pagaminamų kokteilių, o vienas mėgstamiausių – Čakas Norisas. Tuo metu mažiausiai mėgstamas – Margarita. Tiesa, ne dėl recepto ypatumų, o dėl trikampės taurės. Esą įprastose stiklinėse kokteilis sumaišomas greičiau, o stebint iš šalies, visas procesas atrodo kur kas efektingiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kuri Lietuvos garsenybė išsiskyrė savo sugebėjimais dirbant už baro, D. Surgelas išliko taktiškas ir nepuolė liaupsinti nė vieno projekto dalyvio. Anot profesionalo, visi aktoriai, muzikantai, šokėjai, sportininkai, didžėjai ir kitų sričių atstovai, stodami už baro, buvo pasirūpinę svarbiausiu atributu – gera nuotaika.

„Teisingas nusiteikimas barmeno darbe yra tiesiog būtinas. Tuomet jokie sunkumai nebaisūs. Pavyzdžiui, kai nemiegojęs atvyksti į darbą ir žinai, kad turėsi dirbti iki paryčių, gera nuotaika užgožia bet kokį nuovargį. Pasikartosiu, kad tikras barmenas privalo mylėti savo darbą“, – šypsosi D. Surgelas.

REKLAMA

Dar 2003 metais D. Surgelas išgarsėjo dalyvaudamas televizijos projekte „Baras“, o po dvejų metų vėl sugrįžo į šou, pavadintą LNK dešimtmečio „Baru“. Tąkart jis liko tik per žingsnį nuo nugalėtojo titulo ir pagrindinio prizo.

Praėjusios nakties vakarėlis jo šeimininkui ilgam primins jubiliejaus sukaktį. Keturiasdešimtmetį šventusį barmeną pasveikino gausus lankytojų būrys. Tuo metu jis atsidėkojo surengdamas energingą pasirodymą už baro.

Jau per artimiausias tris savaites turėtų paaiškėti, kas iš projekto „Žvaigždė už baro“ lyderių pelnys nugalėtojo laurus. Geriausių rezultatų autorius O. Gasanovą, dainininkę Nataliją Bunkę ir aktorių bei humoristą Mantą Stonkų ketinama sukviesti į klubą „Basement“ finalinėms kovoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų