REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel tikisi, kad Turkija laikysis susitarimo riboti pabėgėlių srautus į Europos Sąjungą (ES) net ir atsistatydinus turkų premjerui, penktadienį sakė kanclerės atstovas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel tikisi, kad Turkija laikysis susitarimo riboti pabėgėlių srautus į Europos Sąjungą (ES) net ir atsistatydinus turkų premjerui, penktadienį sakė kanclerės atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kanclerė iki šiol labai gerai dirbo su Turkijos premjeru (Ahmetu) Davutoglu ir visais Turkijos atstovais, ir mes manome, kad šis geras ir konstruktyvus bendradarbiavimas tęsis su naujuoju Turkijos premjeru“, – žurnalistams sakė Vokietijos vyriausybės atstovas Georgas Streiteris.

REKLAMA

„ES ir Vokietija toliau vykdys visus savo įsipareigojimus pagal šį susitarimą ir mes tikimės to paties iš Turkijos“, – sakė jis.

Turkija nekeis kovos su terorizmu įstatymu dėl ES vizų sutarties, sako prezidentas Erdoganas

Ilgai laikti nereikėjo, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį pareiškė, kad Ankara nekeis savo kovos su terorizmu įstatymo, nors tokia sąlyga buvo iškelta susitarime su Europos Sąjunga, pagal kurį turkams turėtų būti suteiktas bevizis režimas.

REKLAMA
REKLAMA

„ES sako, kad jūs turite pakeisti kovos su terorizmu įstatymą dėl vizų (panaikinimo sutarties), – R.T.Erdoganas pareiškė kalbėdamas per televiziją Stambule. – Atleiskit, bet mes einam savo keliu, o jūs galit eiti savuoju.“

Turkijos premjeras pranešė nesieksiąs naujo mandato partijos suvažiavime

Turkijos vyriausybės vadovas Ahmetas Davutoglu ketvirtadienį pranešė, kad nesieks naujo partijos pirmininko mandato per neeilinį partijos suvažiavimą gegužės 22 dieną, o tai reiškia, kad jis pasitrauks iš premjero pareigų.

Jis pridūrė, kad „pasitaręs su draugais“, įskaitant prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą, jis „nusprendė, jog bus geriau pakeisti partijos lyderį .... siekiant išsaugoti AK partijos vienybę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Emocingame atsisveikinimo pareiškime, kurio metu premjeras neatsakinėjo į žurnalistų klausimus, jis daug dėmesio skyrė šalies pasiekimams nuo to laiko, kai jis tapo premjeru.

„Nejaučiu jokio pralaimėjimo arba apgailestavimo priimdamas šį sprendimą“ pasitraukti, sakė jis.

Nuolaidesnio AFP partijos lyderio ir ministro pirmininko paskyrimas leis R.T.Erdoganui toliau konsoliduoti savo galias, siekiant laimėti paramą prieštaringai vertinamoms konstitucinėms pataisoms, kurios Turkijoje įvestų prezidentinio valdymo sistemą.

Nuo tada kai tapo prezidentu R.T.Erdoganas siekia tvirčiau į rankas paimti valdžios vadeles, todėl yra nuolat yra kritikuojamas dėl autoritarinio valdymo ir žodžio laisvės suvaržymų.

REKLAMA

AKP vykdomojo komiteto sprendimą atimti iš A.Davutoglu teisę skirti regioninius partijos pareigūnus apžvalgininkai įvertino kaip didžiulį smūgį premjero autoritetui.

Būtent nuosaikusis A. Davutoglu yra laikomas susitarimo su ES dėl bevizio režimo ir kitų nuolaidų Turkijai mainais į pabėgėlių srauto stabdymą susitarimo aktyviu palaikytoju. 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų