REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Ilgesnis negu pusmetrio vabzdys, aptiktas Kinijos pietuose, buvo pripažintas ilgiausiu pasaulyje, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ši 62,4 cm ilgio gyvalazdė, rasta prieš dvejus metus pietinėje Guangsi provincijoje, yra ilgiausias gyvūnas iš bent 807 625 žinomų vabzdžių rūšių, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, cituodama Vakarų Kinijos vabzdžių muziejaus informaciją.

REKLAMA

Ankstesnė rekordininkė buvo 56,7 cm ilgio gyvalazdė, rasta 2008 metais Malaizijoje ir dabar eksponuojama Londone veikiančiame Gamtos istorijos muziejuje.

Vietos gyventojai jau anksčiau pasakodavo apie pusmetrio ilgio, bet tik žmogaus rodomojo piršto storio padarus, o mokslininkas Zhao Li šešerius metus ieškojo šių gyvalazdžių, kol galiausiai vieną iš jų pastebėjo ir sugavo.

„Gaudžiau vabzdžius ant 1 200 metrų aukščio kalno prie Liudžou miesto Guangsi provincijoje, kai tolumoje pamačiau tamsų šešėlį, kuris atrodė kaip medžio šakelė“, – „Xinhua“ citavo Zhao Li žodžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai priėjau arčiau, buvau sukrėstas, kai supratau, kad to milžiniško vabzdžio kojos tokio paties ilgio, kaip ir jo kūnas“, – pridūrė entomologas.

Naujoji rūšis buvo pavadinta Phryganistria chinensis, o artimiausiu laiku bus paskelbtas straipsnis, aprašantis šiuos gyvūnus.

Pasaulyje atrasta daugiau negu 3 tūkst. gyvalazdžių rūšių, nurodė „Xinhua“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų