REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Turistai (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Technologijų ir inovacijų festivalyje „Login 2016“ itin jautriu kampu paliesta patriotiškumo tema.

15

Technologijų ir inovacijų festivalyje „Login 2016“ itin jautriu kampu paliesta patriotiškumo tema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešėjas, įmonės „ACC Distribution“ generalinis direktorius Regimantas Buožius, kalbėdamas apie po visą pasaulį išsibarsčiusius tautiečius uždavė lengvai provokuojantį klausimą.

REKLAMA

„Iš šalies išvyko daugiau kaip milijonas tautiečių. Klausimas, ar jie dar laiko save lietuviais?“, - provokuojantį klausimą uždavė pranešėjas.

Kas yra lietuvis?

„Turėjome net keturias emigracijos bangas. Todėl nėra keista matyti, kaip užsienyje viena po kitos kuriasi lietuviškos bendruomenės. Iš tikrųjų nėra tiek svarbu, kur žmogus gyvena, esmė, kad jis toliau puoselėja lietuvybę“, - kalbėjo R. Buožius.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešėjas pridūrė, kad sutinka su nuomone, jog užsienyje yra tokių lietuvių, kurie yra net didesni patriotai nei kai kurie Lietuvoje gyvenantys žmonės.

„Diskutuoti galime daug, bet atsakymą rasti būtų itin sunku. Patriotiškumas reikalauja daug vidinių apmąstymų. Todėl Tautiškos giesmės pagrindu norime diskusijos, kurioje būtų keliami klausimai, ką reiškia būti lietuviu? Koks jis bus po daugybės metų?“, - pasakojo R. Buožius.

Ambicingas tikslas

2009 m. liepos 6 d. 21 val. pirmą kartą lietuviai visame pasaulyje vienu metu atsistojo „Tautiškai giesmei“. Šiandien tai yra didžiausias lietuvius pasaulyje apjungiantis įvykis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui „Tautiška giesmė“ gali tapti platforma suburti dar daugiau – 4 milijonus lietuvių. Manote, kad tai neįmanoma? Nenorėčiau su tuo sutikti“, - užtikrintai kalbėjo R. Buožius.

Per pristatymą pranešėjas pateikė skaičius, kad šiuo metu Lietuvoje gyvena 2,878 mln. gyventojų. O iš viso lietuvių priskaičiuojama net 3,663 mln. „Jeigu dar pridėtume tuos, kurie nekalba mūsų gimtąja kalba, tačiau turi lietuviškų šaknų, tai susidarytų įspūdingas skaičius, kuris gerokai viršytų 4 mln. ribą“, - pridūrė R. Buožius.

REKLAMA

APIE PRANEŠĖJĄ

Regimantas Buožius - vienos didžiausių didmeninės prekybos įmonių Baltijos šalyse „ACC Distribution“ generalinis direktorius nuo pat jos įkūrimo 1998-aisiais iki dabar. Įmonė aktyviai dalyvauja visuomeniniame Lietuvos gyvenime, remia švietimo projektus, ugdo jaunuosius verslininkus.

Greta verslo, Regimantas yra Kauno technologijos universiteto tarybos narys ir aktyvus visuomenininkas. 2009-aisiais jis dalyvavo įspūdingame „Tūkstantmečio odisėjos“ žygyje aplink pasaulį, o taip pat yra vienas iš „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ komandos narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų