REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionų titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ sunkiai atpažįstamas. Prieš sezoną kalbėta, kad žalgiriečiai nepralaimės nė vienerių rungtynių, tačiau dar jam neįpusėjus pralaimėta visiems trims tiesioginiams konkurentams dėl prizinių vietų.

Lietuvos čempionų titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ sunkiai atpažįstamas. Prieš sezoną kalbėta, kad žalgiriečiai nepralaimės nė vienerių rungtynių, tačiau dar jam neįpusėjus pralaimėta visiems trims tiesioginiams konkurentams dėl prizinių vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar sezono pabaiga gali pateikti staigmenų? Kodėl didžiausią biudžetą turintis Vilniaus klubas stringa ir po paskutinio pralaimėjimo Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkams turnyro lentelėje smuktelėjo net į trečią vietą? Ar nebraška trenerio Valdo Dambrausko kėdė? Šie klausimai kankina daugelį „žaliai baltų“ komandos sirgalius.

REKLAMA

„Čia tas atvejis, kai sako neperšokęs duobės nesakyk... Buvo prikalbėta sezono pradžioje, kad nepralaimės nė vienerių rungtynių visą sezoną. Dabar „Žalgiris“ jau pralaimėjęs visiems tiesioginiams konkurentams, su kuriais ir kovos dėl medalių, čempiono titulo“, - komentavo „Žalgirio“ nuosmukį futbolo apžvalgininkas ir komentatorius Nerijus Kesminas.

Kokios priežastys lemia tokį Lietuvos čempionų nebūdingą žaidimą? „Žalgiris“ nežaidžia tokio futbolo, kokio iš jo galėjome tikėtis. Jei rungtynėse, kur komanda yra absoliuti čempionato favoritė sugeba pataikyti į vartus tik sužaidus apie 70 minučių, tai nelabai yra apie ką kalbėti. Jie turėtų aiškintis viduje, kas yra, bet kad nėra gerai, tai faktas“, - svarstė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėdamas šio sezono futbolą N. Kesminas netvirtino, kad „Žalgiris“ susilpnėjo: „Išvyko kai kurie žaidėjai, bet atvyko stipri pamaina. Toks įspūdis, kad „Trakai“, „Sūduva“ ir „Atlantas“ tiesiog pasitempė ir tas lygio skirtumas sumažėjo ne dėl to, kad „Žalgiris“ susilpnėjo, o dėl to, kad geresnį futbolą žaidžia visos kitos komandos“.

Dar vienas svarbus veiksnys – psichologija. Anot futbolo apžvalgininko, visos į prizines vietas nusitaikę komandos nustojo bijoti arba mažiau bijo Lietuvos čempionų. „Atrodo ir „Sūduva“ patikėjo, kad gali žaisti su „Žalgiriu“ ir laimėti. Dėl to ir žalgiriečiams tapo sunkiau“, - teigė N. Kesminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A lygos lentelė 2016-03-01Infographic

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės strategas Algimantas Liubinskas neabejoja, kad skambios frazės buvo neapgalvotai išleistos į viešumą, o pralaimėjimų Vilniaus komanda dar patirs.

„Keturios komandos sukasi vienodame lygmenyje, tik „Žalgiris“ turi geriausią finansinę padėtį, stabilumą. Jiems triskart geriau, - vertino jis. - Aišku, reikia daryti išvadas, bet gali visko būti. Tačiau jei su tokiomis idealiomis sąlygomis Lietuvos mastu „Žalgiris“ neužims pirmos vietos, tai visus žaidėjus reikia išvaikyti. Kalbos nėra.“

REKLAMA

Paskutinėse rungtynės vyriausiąjį trenerį V. Dambrauską pavadavo jo asistentas Andrius Skerla. Tačiau šis pralaimėjimas marijampoliečiams, skirtingai nei pirmasis, nenustebino. Ar dėl tokio žaidimo gali imti braškėti V. Dambrausko kėdė? „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius apie tai kol kas nelinkęs kalbėti.

„Pasitikime treneriu, turime tikslus ir viziją, nuosekliai dirbame. Nemanau, kad vienas ar kitas pralaimėjimas gali mus išmušti iš vėžių. Adekvačiai vertiname situaciją ir suprantame, kad yra kur dirbti ir stengtis. Pralaimėjimai atveria tam tikras mūsų padarytas klaidas. Tai skatina dar sunkiau dirbti ir siekti tikslų“, - tv3.lt kalbėjo jis.

REKLAMA

Anot „Žalgirio“ vadovo, buvo pakeista nemažai žaidėjų, tad normalu, kad jiems susižaisti reikia laiko: „Taip pat reikia pripažinti, kad kai kurie žaidėjai nepateisina lūkesių. Kitos komandos taip pat rimtai nusiteikę, tačiau visos praranda taškus. Nuo to sezonas įdomesnis ir konkurencingesnis.“

Šiuo metu per 10 rungtynių titulą ginantis „Žalgiris“ iškovojo šešias pergales, pralaimėjo triskart ir kartą sužaidė lygiosiomis. Rezultatyviausias komandos žaidėjas – Bahrudinas Atajičius – 4. Kitas rungtynes vilniečiai žais sekmadienį namie su Utenos „Utenio“ futbolininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų