REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Jodie Foster (nuotr. Vida Press)

Dviejų „Oskarų“ savininkė Jodie Foster trečiadienį galiausiai gavo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje ir papasakojo, kad vaikystėje jai buvo draudžiama eiti į šią prašmatnią gatvę.

16

Dviejų „Oskarų“ savininkė Jodie Foster trečiadienį galiausiai gavo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje ir papasakojo, kad vaikystėje jai buvo draudžiama eiti į šią prašmatnią gatvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2 580-ąją žvaigždę prie legendinio teatro „TCL Chinese“ Los Andželo širdyje aktorei veteranei pristatė sena draugė Kristen Stewart.

REKLAMA

„Augau galbūt už dešimties kvartalų nuo čia, už Kahuengos, ir turėdavau kasdien praeiti pro šią gatvę eidama į mokyklą“, – sakė J.Foster gerbėjams, kurių kai kurie laukė šešias valandas, kad galėtų pamatyti žvaigždę.

„Ir mano mama sakydavo, kad jeigu kada nors ras mus Holivudo bulvare, mes turėtume nesivarginti eiti namo“ – pridūrė ji.

53 metų J.Foster labiausiai garsėja FTBI agentės Klarisės Starling vaidmeniu 1991 metų siaubo trileryje „Avinėlių tylėjimas“ (The Silence of the Lambs), kuriame taip pat vaidina Anthony Hopkinsas – žudiką maniaką Hanibalą Lekterį.

REKLAMA
REKLAMA

Už tą vaidmenį ji pelnė geriausios aktorės „Oskarą“, o pirmąjį tos pačios kategorijos savo „Oskarą“ atsiėmė trejais metais anksčiau, už darbą filme „The Accused“.

Per daugiau kaip keturis dešimtmečius trunkančią karjerą ji filmavosi tokiuose filmuose kaip Martino Scorsese 1976 metų „Taksi vairuotojas“, 2002 metų „Panikos kambarys“ su K. Stewart ir 2013 metų mokslinės fantastikos blokbasteris „Eliziejus“.

„Saulėlydžio“ žvaigždė K.Stewart sakė, jog J.Foster mėgstamiausia savo aktore pasirinko dar prieš bendrą darbą, pamačiusi prieštaringai vertinamą jos vaidmenį – paauglės prostitutės, kurį ji sukūrė būdama 12-os, – juostoje „Taksi vairuotojas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ji neturi jokio savanaudiškumo. Ji rūpinasi žmonėmis ir yra gan priešingybė tokiems žmonėms, kuriuos traukia prie buvimo aktore“, – sakė 26 metų Kristen.

Išdidi motina

Holivudo prekybos rūmai anksčiau buvo kritikuojami dėl to, kad neskyrė J.Foster žvaigždės dar prieš kelis dešimtmečius, tačiau pažymėjo, kad aktoriai, kuriems tos žvaigždės skiriamos, turi būti nominuoti ir sutikti su ceremonijos data.

J. Foster sakė visuomet svajojusi gauti tokią žvaigždę, bet laukusi galimybės ja pasidžiaugti „kaip režisierė“.

REKLAMA

J. Foster režisavo tris filmus; įkaitų trileris „Money Monster“, kuriame vaidina George'as Clooney ir Julia Roberts, turi pasirodyti gegužės 13 dieną.

J. Foster pagerbė savo motiną Evelyn, kuri serga silpnaprotyste ir negalėjo dalyvauti ceremonijoje.

„Bet mano gyvenime buvo ir daug kitų motinų ... Moterų, kurios didžiuojasi tavimi dėl visko, ką esi padaręs“, – sakė ji.

„Bet ypač miela būti kieno nors kito motina ir matyti juos esant čia, ir didžiuotis. Ir turiu pasakyti, kad esu tarsi Kristen Stewart motina, o tai – gan nuostabus dalykas, – sakė ji. – Tiesiog taip nuostabu matyti, kaip ji užaugo. Turiu pasakyti, kad jeigu kada nors ir turėjau būti užrakinta su kuo nors aštuonių pėdų (2,44 m) pločio ir 15 pėdų (4,57 m) ilgio kambaryje, tikrai džiaugiausi, kad tai buvo Kristen Stewart“.

REKLAMA

J. Foster, kuri 2013 metais per „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją pasakė kalbą, daugelio laikomą oficialiu jos prisipažinimu dėl seksualinės orientacijos, 2014 metais susituokė su fotografe Alexandra Hedison.

Su buvusia partnere Cydney Bernard ji turi du sūnus, Charlie ir Christopherį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų