REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Konservatoriai nusprendė buvusio lyderio, Seimo frakcijos seniūno Andriaus Kubiliaus kandidatūrą kelti Šalčininkų – Vilniaus apygardoje. Toks sprendimas priimtas trečiadienį Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiume, BNS patvirtino A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos išplatintame pranešime jis teigia apsisprendęs kandidatuoti gausiai lenkų tautinės mažumos gyvenamame Vilniaus krašte „ne tam, kad laimėtų“, bet siekdamas atkreipi dėmesį į daugelio politikų užmirštą „neišnaudoto didelio ekonominio potencialo“ regioną.

REKLAMA

„Tai regionas, į kurio problemas nekreipiant dėmesio arba jų tinkamai ir laiku nesprendžiant, tos problemos, ypač kai jomis pasinaudoja Kremliaus minkštųjų galių strategai, gali tapti pavojingomis visos valstybės geopolitiniam saugumui. Deja, pastaruoju laikotarpiu valdžia šio regiono atžvilgiu neturi jokios aiškios valstybinės politikos, o dauguma Lietuvos politikų šį regioną yra visiškai užmiršę, ignoruoja ir taip palieka jį vis uždaresniam ir mažiau į Lietuvą integruotam politiniam egzistavimui“, - pareiškime teigia A.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis žada, jog partija demonstruos „atsakingą, valstybinį požiūrį“ į Pietryčių Lietuvos regioną ir imsis iniciatyvų, pavyzdžiui, televizijos transliacijų, diskusijų klubų, specialių krašto partnerysčių su kitomis savivaldybėmis, kultūrinio paveldo įprasminimo programų.

„Tikiuosi, kad mano dalyvavimas paskatins gyvesnę diskusiją ir tarp pačių Lietuvos lenkų, ir tarp lietuvių, ir tarp lietuvių bei lenkų apie šio krašto tariamas ir tikras problemas“, - tvirtina jis.

Galutinį sprendimą priims TS-LKD taryba gegužės 21 dieną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų