REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
„Cordella“ mados namai mokys fotografo, visažisto ir stilisto paslapčių (nuotr. Organizatorių)

Kaip raudonam kilimui papuošti Julia Roberts? Kaip pozuoti kartu su Anna Dello Russo? O ką gi patartų Tomasso Trussardi? Į visus šiuos klausimus galės atsakyti asmeniškai juos pažįstantis, į Lietuvą jau gegužės 20 dieną atvykstantis trio: stilistė Carol Cordella, mados fotografas Mauro Lorenzo ir profesionali visažistė Jurgita Vėberytė. O kaip teigė jie patys: „Jei mokytis – tai tik iš pačių geriausių. Tikime, Lietuvoje taip pat gausu talentingų žmonių, kurie imlūs iššūkiams ir naujoms žinioms“.

18

Kaip raudonam kilimui papuošti Julia Roberts? Kaip pozuoti kartu su Anna Dello Russo? O ką gi patartų Tomasso Trussardi? Į visus šiuos klausimus galės atsakyti asmeniškai juos pažįstantis, į Lietuvą jau gegužės 20 dieną atvykstantis trio: stilistė Carol Cordella, mados fotografas Mauro Lorenzo ir profesionali visažistė Jurgita Vėberytė. O kaip teigė jie patys: „Jei mokytis – tai tik iš pačių geriausių. Tikime, Lietuvoje taip pat gausu talentingų žmonių, kurie imlūs iššūkiams ir naujoms žinioms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Na, šios, įspūdingos patirties turinčios asmenybės, tikrai turės ką papasakoti. „Cordella” institutas, kuriame moko į Lietuvą atvykstantys dėstytojai – tai ne tik mados mokykla, tai mados inkubatorius, kuriame su kiekvienu mokiniu dalijamasi neįkainojama patirtimi, perduota iš kartos į kartą. Čia ugdoma meilė madai, jos istorijai. Tokie mados namai, turintys gilias šaknis ir tradicijas, gyvuoja jau nuo 1783 metų. O mokytojai savo žinių ir patirties bagažą kaupė Paryžiuje, Romoje, Milane, Niujorke, Los Andžele ir Holivude.

REKLAMA

Žinome, jog tie, kurie jaučia aistrą madai, stiliui ir fotografijai, čia turės iš ko pasisemti įkvėpimo. Jei svajojate būti profesionaliu stilistu, kodėl nepasimokius iš stilistės, kuri prisideda prie Mel Gibson ar Milena Canonero kuriamo įvaizdžio? O fotografijos technikos iš fotografo, kuris įamžino žinomiausius Cristel Carrisi, Gloria Patricia Contreras, Alexandra Friberg modelius? Tai neįkainojamos žinios, kurias šie talentingi italai noriai atskleis“, - teigė projekto iniciatorė Jurgita Vėberytė.

REKLAMA
REKLAMA

Ko tikėtis ir kodėl verta?

Stilistė Carol Cordelia pasaulyje žinoma dėl savo stulbinančių įgūdžių dirbant su žinomomis italų grupėmis, darbo televizijos projektuose „The Voice“, „Eurovision“ ir „San Remo“. Kaip dizainerė kartu su „Cordella“ mados mokykla ji prisideda prie tarptautinių mados renginių: „ALTAROMA“, „Bucharest Fashion Week“, „Rome Fashion Week“. 2000 ir 2001 metais moteris darbavosi M. Gibson filme „The Passion” ir M. Scorsese filme „Gangs of New York”. 2006 ir 2007 metais ji, kaip kostiumų dizainerės asistente, dirbo filmuose „The Last Star” ir „Beautiful“. Nuo 2005-tųjų bendradarbiavo su mados industrija Los Andžele ir Paryžiuje. Buvo pristačiusi ne vieną parodą, prisidėjusi prie garsiausių Haute Couture leidinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fotografas Mauro Lorenzo tobulėjo lankydamasis profesionaliose mados fotografijos dirbtuvėse, mokėsi pas garsiausius šios srities meistrus. Vienas iš jų – Hervè Haddad. Po kelerių metų stažuotės aplink pasaulį, jis nusprendė investuoti į savo kūrybą ir svajones – sukūrė savo brandą „Mauro Lorenzo Photography“. Šio talentingo vyro darbai eksponuojami pačiuose svarbiausiuose mados centruose ir miestuose Italijoje, Europoje ir Amerikoje. Mauro fotografijos portfolio yra publikuojamas ne tik internete, bet ir „Vogue Italy” žurnale. Jo intymus ir gilus požiūris į fotografiją yra labai geidžiamas žurnalų viršeliams bei VIP portretams televizijos ir mados pasaulyje. Keli jo darbai buvo publikuojami valstybiniuose ir tarptautiniuose televizijos kanaluose. Šiuo metu Mauro dirba fotografu-konsultantu, fotografijos vadovu „Lecce“ universitete, kur kuruoja valstybinius muzikos įrašus. 2016 metais jis prisijungė prie „OMC“ kolektyvo, kuris aprėpia mados fotografus, grimo specialistus, kūrybinius vadovus ir daug kitų garsių vardų kaip „Gucci“, „Prada“, „Versace“. Taip pat, bendradarbiauja su žurnalais „Elle“, „Vogue“, ir „Harper Bazaar“.

REKLAMA

Visažistė Jurgita Vėberytė savo karjerą pradėjo Lietuvoje, patirtį kaupė „Peyrefitte Maquillage" Lijone, „International art school of makeup artistry", Izraelyje, „Profcenter Kosmetik Balticum" Rygoje, „La Truccheria", Bolonijoje, „Maquillage Beaute", Paryžiuje, „Dolores", Maskvoje, „Graphic Beaute Paris" ir „Dessange Dba training centre“ Paryžiuje ir kitose žinomose mokyklose. Jurgita darbavosi su žinomais pasaulio ir Lietuvos mados ir verslo atstovais. Tarp jų: Dima Bilan, Alexander Rybak, Alyosha, suomių grupė „Sunrise Avenue", vokiečių – „Fools garden", olandų – „The Voice", UK grupės „Mattafix" narys Marlon Roudette, lietuvių dizaineriai ir kūrėjai: Valentinas Judaškinas, Juozas Statkevičius, Viktorija Jakučinskaitė, Agnė Biškytė, Egidijus Rainys, Seržas Gandžumianas, Ingrida Žitkuvienė. Begalės žinomų Lietuvos dainininkų, olimpinių čempionų ir politikų. Visažistė dirbo su žinomais ir dideliais „Auksinių svogūnų“, Lietuvos balsas“ projektais, kovo 11 ir vasario 16, „Išsipildymo akcijos“, „mEs Europa“ ir kitais koncertais.

REKLAMA

„Tokio tipo mokymai, kuriuose pristatysime visai netrukus, vyksta Romoje ir Paryžiuje. Džiaugiamės, kad juos pavyks pademonstruoti ir lietuviams. Be to, labai džiugu, jog pavyko apjungti dvi mokyklas: italų (dizaino-aukštosios mados) ir lietuvių (vizažo). Kiekvienam mados fotografui, stilistui ar vizažistui suteikiama reta galimybė sudalyvauti aukščiausios mados industrijos užkulisiuose. Net dvi dienas, stilistė - mados ekspertė, mados fotografas ir vizažistė dalinsis ne tik savo patirtimi ir paslaptimis, bet ir padės dalyviams susikurti portfolio.

Seminaro metu vyks praktiniai užsiėmimai, kiekvienam bus išduoti tarptautiniai sertifikatai, kurie, be abejonės, labai pravers ateityje. Prie šio projekto prisijungia ir „Grimo Akademija“, todėl esame įsitikinę, jog tokio tipo dirbtuvės bus vienos svarbiausių šiais metais. Galbūt jau visai netrukus ir Jūs savo įgūdžius pritaikysite svarbiose fotosesijose, mados renginiuose, žurnalų viršeliuose, o galbūt įvaizdį kursite pasaulinio lygio garsenybei? Tam mes suteikiame šaunų startą“, - pokalbį baigė J. Vėberytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų