REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai daug jaunų moterų išgyvena nusivylimą vyrais. Tai nutinka nebūtinai dėl asmeninės patirties. Užtenka pasiklausyti mamų ir bus pakankamai aišku, kokie tie vyrai yra. Bet ar tai tiesa? Kaip susivokti? Ką daryti ir ko nedaryti? Šį kartą atsakysiu vienai moteriai. Tikiu, pravers ir kitoms.

Labai daug jaunų moterų išgyvena nusivylimą vyrais. Tai nutinka nebūtinai dėl asmeninės patirties. Užtenka pasiklausyti mamų ir bus pakankamai aišku, kokie tie vyrai yra. Bet ar tai tiesa? Kaip susivokti? Ką daryti ir ko nedaryti? Šį kartą atsakysiu vienai moteriai. Tikiu, pravers ir kitoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiu būti ir viena

Jau seniai norėjau Jums parašyti. Vis skaitau, ką siūlote moterims. Gal turėsite ir man kokių pasiūlymų? Man rūpi - kaip ir kur susirasti tą gerą vyrą? Suprantu, kad į santykius reikia daug įdėti, tikiu, kad santykiai yra darbas. Draugavau su vyruku keletą metų, galvojau, kad tai ir bus gal mano vyras. Bet jis pats nežino, ko nori gyvenime, keičia darbus, tai į užsienį išvažiuoja, tai dar kur nors. O tie susitikinėjimai ar savaitgaliniai pabuvimai man jau atsibodę, norisi šeimos, jaukumo.

REKLAMA

Jei jis negalvoja kažką kurt, o jam gal labiau rūpi jo šeima, tėvai, jiems padėt reikia, tai nusprendžiau padėt tašką. Noriu kurti savo gyvenimą, ieškoti kito žmogaus. Suprantu, kad reikia ir tėvams padėti, bet kai jis pasakė, kad jo šeima yra jam pirmoj vietoj, o tik paskui būtų žmona, jo šeima, tai... taip bus ir visą gyvenimą. Aš išsigandau. Man nereikia, kad tik būtų vyras. Galiu būti ir viena.

Tik tos meilės visiems norisi. Norisi jos ir man. Kartais apninka tokios mintys: man jau tuoj trisdešimt, o dar nesukūriau šeimos, o ir vyro normalaus nėra. Bet tikiuosi, kad atsiras, tik reikia laiko ir pačios pastangų. Gal savo gyvenime netinkamus vyrus tiesiog sutinku ... Aišku, tas ir pasirinkimas nedidelis, jau dauguma vedę arba išsiskyrę. Galbūt ir man kai kurie netinka, nes su metais ir žiūriu į viską kitaip. Pasakykit, Ramune, patarkit, ką daryt, kur ieškoti to gero vyro ? Žinoma, svarbiausia turi būti trauka. O kas dar svarbu?

REKLAMA
REKLAMA

Santykiai yra darbas

Būkime dėkingi moteriai už atvirumą. Pasigilinkime. Visų pirma, pasidžiaukime, kad moteriai rūpi jos partnerystė, asmeninis gyvenimas. Tiesą pasakius, net apsidžiaugiau, kad moteris nė vienu žodeliu neužsiminė apie savo profesiją, veiklą, darbą.

Greičiausiai, kad šiai moteriai jie nėra svarbiausi gyvenime. Akivaizdu, kad svarbiausi gyvenime jai galėtų būti santykiai. Ir tai yra labai moteriška. Antra, pripažinti, jog santykiai yra darbas, yra brandos, sąmoningumo požymis. Norisi pridurti, kad santykiai su vyru - tai nėra statiškas kūrinys, santykiai su vyru keičiasi laike, štai kodėl moterims labai svarbu išmokti nesureikšminti to, ką vyras sako. Mat moteris yra labai galinga kūrėja ir su meile yra pajėgi vyrui perduoti visa tai, ko reikia tvarios šeimos kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, ne su kiekvienu vyru tai pavyks. Todėl labai svarbu atsirinkti tą, kurio taip vadinama dirva būtų ne dykuma, o moteriai priimtinas žemės sklypas, kuriame ji norėtų ką nors auginti, sodinti ir būti.

Trauka svarbi tik pradžioje

Ir ne trauka yra svarbiausia. Dievulis yra didis šposininkas. Kuris gi vyras, kuri gi moteris be tos aistros, be tos drugeliais prisotintos traukos, savo laisva valia ir blaiviu protu susijungs ilgam laikui? Beveik nė vienas. Nes santykiai, tą žino visi, tik ne visi pripažįsta, yra juodas alinantis darbas. Trauka svarbi pradžioje.

REKLAMA

Tai yra romantinis laikotarpis, kai mes nematome, koks partneris yra iš tiesų. Tačiau romantinis laikotarpis baigiasi. Maždaug po 1,5, po 2 metų draugystės. Štai kodėl rekomenduojama iki šio rožinio laikotarpio pabaigos pasirinkti sau vyrą ir ištekėti. Nes vėliau du žmonės patenka į realybę, kurioje pilna trūkumų, nemalonių situacijų ir įtampos. Ir tai vyksta su kiekviena pora. Paskutiniu metu labai paplitęs taip vadinamas pagyvenimas su vyru, kaip koks eksperimentas. Moteris bando sužinoti, ar jis jai tinka ilgesniam laikui. Ir praktiškai kiekviena moteris įsitikina: vyras, su kuriuo pagyventa buvo daugiau nei 2 metai, beveik netinka ilgesniam buvimui kartu, o apie šeimos kūrimą ir vaikų auginimą ir kalbos būt negali.

REKLAMA

Moteris pati save įspraudžia į spąstus, nes nesutarimai egzistuoja kiekvienoje poroje. Ir ne jų reikia vengti. Vengti reikia nepriimtinos pasaulėžiūros, nepriimtinų vertybių, silpno charakterio ir pan. Moteriai labai svarbu klausytis savo intuicijos, ne proto, ne draugių, o savo širdies. Ji - geriausia patarėja.

Moteris turi pasakyti savo norus

Manoma, kad moteris tarsi neturėtų aiškiai pasakyti savo norų potencialiam savo vyrui. Pasirodo, kad moteris, kuri nori santykių, su planu kurti šeimą, susilaukti vaikų, turėtų apie tai aiškiai pasakyti net ir pirmo pasimatymo metu. Kodėl? O gi kad nešvaistytų savo laiko veltui ir nedovanotų bet kam savo nuostabios energijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O ką daro moteris dažniau? Ji slapukauja. Girdi, kad vyras nei šeimos nori, nei pats žino, ko nori, ir viliasi, kad tai praeis. Gal. Ir paleisti tokį reikia. Praeis, sugrįš. O jei ne - vadinasi, Dievas turi geresnį pasiūlymą. Nėra vienintelio vienai moteriai skirtojo. Nebijokime rinktis.

Būkime drąsios klausti

Moteris negali likti tik su savo pajautimu apie vyro ketinimus. Supraskime: kai vyras turi planą, jis gali pasakyti ir datą. O kai plano nėra, nėra tikslo, nėra datos. Visuomet verta paklausti tiesiai šviesiai: ar tave domina santykiai su šeimos kūrimu? Ar tu norėtum kurti šeimą ir turėti vaikų? Moterys dažniau užduoda keistokus klausimus: kiek nori turėti vaikų, ar nori turėti šunį, o kaip dėl katės? Bet ne čia esmė. Nepykime ant vyro, kuris atvirai pasako - ne, aš nenoriu turėti dabar šeimos ir vaikų.

REKLAMA

Nepykime išgirdusios - man norisi tik maloniai praleisti laiką. Kaip gerai, kad tai išgirdome. Nes kojas galime naudoti pagal paskirtį. Ir neatsiduoti pirmam pasitaikiusiam. Atminkime: neverta savęs dovanoti tam, kuriam nesi labai svarbi. Vyras turi norėti moters. Kai moteris labiau nori vyro, jis praranda interesą. Ir nededa pastangų į santykių puoselėjimą, nes jaučia, kad jis ir šiaip yra labai jau pageidaujamas. Kai moteris savimi sukuria jam tam tikrą deficitą, vyras arba pasitraukia prie lengviau prieinamos - ir kokia laimė, arba pradeda normaliu vyrišku būdu siekti moters.

REKLAMA

Kai ateina laikas kurti šeimą

Tik numanyti galiu, kaip ne lengva šiai moteriai buvo priimti sprendimą nutraukti santykius be perspektyvos. Nes šiai dienai jie tokie ir yra pagal pasakojimą. Žinoma, smagu būtų išgirsti ir antrą pusę. Bet tarkime, kad yra taip, kaip atvirauja moteris. Atminkime: moteris yra labai prieraiši būtybė. Štai kodėl moteriai sunku palikti ir dažniau jos yra paliekamos. Tačiau nutraukti ydingus santykius yra labai sveika. Nebijokime aiškiai pasakyti: jei tu neapsispręsi manęs vesti per šį mėnesį, aš išsiskirsiu su tavimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebijokime datos. Nebijokime sukelti spaudimą. Keletą metų artimos draugystės yra daug. Bandomasis laikotarpis baigėsi. Stebime situaciją, kad moteris pasirinko vyrą, bet vyras nepasirinko jos. Sveikiausia yra moteriai atsitraukti. Tačiau tai yra ir labai sunku. Tiesiog reiktų save kažkaip sutramdyti, kad praeitų tas baimės, liūdesio ir ilgesio laikotarpis. Kol vyras nedaro konkrečių žingsnių, tikėti vyro žodžiais visai nereikia. Juk mes turime ką veikti ir be jo. Nenusigąskime pasikeitusio gyvenimo.

O kaip gi tėvai?

Tėvai yra svarbūs kiekvieno žmogaus gyvenime. Dažniausiai intensyvūs santykiai su tėvais ne trukdo, o padeda kurti geras šeimas. Tiek moterims, tiek vyrams. Dažnai būna, kad moteris jaučiasi lyg konkuruojanti su jauno vyro šeima, jo artimaisiais. Visiems reikia laiko. Ir moteriai reikia laiko, kad ją priimtų į giminę. Nes būtent ne už vieno vyro išteka, o už visos giminės. Jei moteris nesukelia per daug įtampos vyrui dėl jo tėvų, situacija būna dažnai palanki. Visgi, tėvų, kaip svarbiausių vyro gyvenime traktavimas, galėtų būti nebrandos ženklas.

REKLAMA

Dažnas sveikas vyras nori užaugti. O užaugęs nori atsiskirti nuo tėvų ir sukurti savo šeimą. Sveikos šeimos pagrindas yra pora - vyras ir moteris bei jų kuriama aplinka: tiek fizinė, tiek emocinė, tiek dvasinė. Žemiau stovi tos poros vaikai ir tik po vaikų stovi tėvai, draugai, hobiai, darbai ir pan. Ydingas šeimos modelis yra labai paplitęs. Tai nėra nei gerai, nei blogai, tiesiog reikia tai žinoti. Yra inercinių vyrų, kuriems reikia daug laiko, kad jie pakeistų savo įpročius, įsitikinimus. Ir jei moteris neturi kantrybės, nori visko greitai, ji gali savo lūkesčiais, net neišsakytais, sukelti vyrui didžiulę įtampą. Ir visko gali būti, kad jis gali net atsisakyti moters, kad tik pasiliktų savo komforto zonoje.

REKLAMA

Leisk kitam būti savimi

Tai, kad vyras nežino, ko nori, kad keičia darbą, planuoja keliones į užsienį, tai nėra blogai. Vyras nori patikrinti, kur jam geriausia. O tam reikia laiko. Gali būti, kad visa tai vyksta lėtai, per vėlai ir pan. Tačiau pats procesas nėra kažkoks blogas. Kai vyras sužinos, kur jam ir kaip geriausia, jis ir tinkamesnę žmoną bus pajėgus pasirinkti. Mumyse yra labai daug stereotipų. Vienas iš jų - nenormalu dažnai keisti darbo vietą. O kas taip pasakė? Yra toks tipas žmonių, kurie negali ilgai išbūti vienoje vietoje. Čia mes turime į mus įdiegtą vieną standartą - įsidarbinai, tai kaip į komjaunimo partiją - visam gyvenimui. Labai svarbu leisti kitam žmogui gyventi jo gyvenimą. Jei moteriai priimtinas vyro charakteris, viskas gerai. Jei nepriimtinas - sakykime atia.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ieškoti kito vyro?

Visų pirma, pasibaigus santykiams, labai vertėtų atlikti inventorizaciją. Sau prisipažinti, ką dariau ne taip, ką galėjau daryti kitaip, ar žinau, kaip dar galėjau elgtis ir pan. Moters atvirumas yra didelis ir galima tarsi užuosti lengvą noro kontroliuoti vyrą kvapą. Tai gali būti ir dėl nesaugumo. Visgi. Įsisąmoninkime: vyrai nemėgsta kontrolės.

Jie nori kontroliuoti patys. Jei stebime, kad vyras traukiasi nuo mūsų, bėga pas draugus, pas tėvus, vadinasi, šalia mūsų jam nėra gera ir patogu. O kam gi kurti ilgalaikius santykius, kai jau pradžioje yra ne kas? Ir moteris turėtų būti drąsesnė: jei jau pradžioje tiek daug neaiškumų, tai kas bus vėliau, kai rožiniai akiniai nukris? Santykiai pradžioje turėtų būti lengvi.

Vėliau irgi. Ir vis tiek bus iššūkių, sunkių momentų, kurie padės tvirtinti šeimą. Visai gerai yra pasakyti sau: noriu gyventi su nuosekliai dirbančiu, nuosekliai karjeros siekiančiu vyru, nes taip jaučiuosi saugiai.

Ir man norisi meilės

Va čia yra bene didžiausia moterų bėda - įsitikinimas, jog meilę galima gauti tik iš vyro. Vargšai vyrai. Nes labai dažnai moterys tos meilės ir tiek negauna. Todėl pradeda jos reikalauti. O vyrai traukiasi, bėga. Ir grįžta tik tuomet, kai moteris nurimsta. Siūlyčiau kuriam laikui visai pamiršti vyro paieškos temą. Moteriai labai svarbu prisipildyti iš vidaus. Kad ji taptų pilna, pilnavertė, mylinti save, saugi su savimi ir laiminga su savimi. Tam ji turi Dievą, tėvus, draugus, artimuosius, laisvalaikį, darbą, savirealizaciją. Ir kai moteris prisipildo taip, kad jau kunkuliuoja nuo didžiulio noro pasidalinti visu tuo, jai gali labai pasisekti - atsiras tas, kuris norės visa tai gauti. Moteriai nėra sunku duoti meilės. Moteriai sunkiai išmokti meilės pasiimti sau. Vyras yra ne pirmas, kuris moterį pripildo meile. Šis ydingas įsitikinimas labai daug nesusipratimų sukelia. Tad būkime budrios.

REKLAMA

Moteris yra aktyvi

Įsiskaitykime: sutinku netinkamus vyrus, normalaus vyro nėra, bet tikiuosi atsiras, žiūriu su metais ne taip... Labai daug negatyvo ir pasyvo. Visų pirma, moterys turi įsisąmoninti, kad pasirinkimo teisė ir laisvė yra jų, o ne vyrų. Todėl sutinkame tuos, kuriuos pasirenkame. Antra, atskleisiu paslaptį - kiekvienai normaliai moteriai Dievas sukūrė po normalų vyrą. O jei rimčiau - žmonės yra mūsų mokytojai, ypač tie, kuriuos prisileidžiame arti. Tad kokio vyro esame vertos, tokį ir gauname. O sus metais iš tiesų žmonės tampa reiklesni. ne tik moterys, bet ir vyrai. O dėl praeities... Išminčius Šri Šri Ravi Šankar sako: nėra nė vieno šventojo be tamsios praeities ir nėra nė vieno nuodėmingojo be galimybės tapti šventuoju.

Žmonės labai įdomiai sutinka vienas kitą. Išsiskyręs vyras nėra prarastas vyras. Va tik į vedusius dairytis nerekomenduoju. Ypač į tuos, kurie skundžiasi, kokios jų žmonos blogos ir kaip jie va tuoj tuoj jau išeis iš namų ir ves princesę. Tik bėda: tai šuo miršta, tai vaikai dar per maži, tai pinigų skyryboms nėra. Nebūkime naivios. Būkime teisingos sau. Įsileiskime į savo gyvenimus tik tuos žmones, su kuriais mums dažniausiai gali būti gera. Širdis gi nujaučia. Pasikliaukime ja. Nes kartą patekęs į širdį iš jos jau niekur nebegalės išeiti. Neprikaupkime kariuomenės, kurią norėsite atšaukti. Žmonės - ne kareiviai. Jie - neatšaukiami.

REKLAMA

Būti tinkamose vietose

Jei jau reikia vietos, kur verta ieškoti vyro, tai ne baras, naktinis klubas ar kita svaigi vieta. Pagalvokite, kur Jūs pati mielai jaučiatės. Tai gali būti baseinas, biblioteka, sąmonės plėtimo seminarai. Eikite ten, gyvenkite savo unikalų gyvenimą, pamirškite ketinimą susirasti tą vienintelį, būkite drąsi, atvira ir viskas bus gerai. Juk pats svarbiausias moters susitikimas gyvenime - tai su ja pačia, tikrąja ja. To aš Jums ir linkiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų