REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Jurgita Jurkutė (nuotr. Fotodiena.lt)

Internete sparčiai plinta aktorės Jurgitos Jurkutės-Širvaitės kalba, kuri jau spėjo sujaudinti tūkstančius žmonių.

23

Internete sparčiai plinta aktorės Jurgitos Jurkutės-Širvaitės kalba, kuri jau spėjo sujaudinti tūkstančius žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kiek daugiau nei mėnesį konferencijoje „TEDxVilnius“ pasirodžiusi tituluota gražuolė teigė, jog šiai kalbai ruošėsi net penkeris metus.

REKLAMA

„Aš ir vėl scenoje. Šitoje scenoje buvau daugybę kartų. Kaip aktorė, kaip vedėja. Žinote, laukdama savo išėjimo, jutau, tarsi tuoj tuoj nuskambės trečias skambutis, pakils uždanga ir prasidės spektaklis, arba operatorius pamos ranka, įsijungs raudona lemputė ir aš visiems tiesioginiame eteryje pasakysiu „labas vakaras, mieli ponai ir ponios. Bet šiandien viskas kitaip“, - kalbą pradėjo žinoma moteris ir netrukus palietė jautrią temą. – Bet šįkart aš ne aktorė ir ne vedėja. Tik viena iš tų, kuriai teko patirti artimo žmogaus savižudybę.“

REKLAMA
REKLAMA

Garsi moteris atviravo, kad pati ne vieną kartą išgyveno skausmą dėl savo noru iš gyvenimo pasitraukusių artimų žmonių, todėl tai – labai rimta tema.

Konferencijos įrašu J. Jurkutė-Širvaitė pasidalino ir savo socialiniame tinkle „Facebook“, čia moteris rašė:

„Penkerius metus gyvenimas mane ruošė šiai kalbai. Keletą mėnesių aš ruošiausi jai pati. Sąmoningai ir atsakingai.

Tai, ką išgirsite, nebus lengva. Tačiau tai bus tiesa, kurioje mūsų šalis gyvena jau ilgus metus. Aš taip pat išgyvenau ilgus metus tylos ir daugybės tamsių, sunkių jausmų...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad priimkit mano žinią. Ji nesikandžioja – ji tikra. Ji sukrečianti, bet ji reali. Ji nešanti šviesą, nes be jos aš tiesiog nemokėčiau gyventi.

Bet šiandien mano širdyje vėl šviečia pati ryškiausia saulė. Ji tokia stipri ir tokia karšta, kad gali sklisti begaliniu spinduliu. Tad priimkit mano žinią. Ji nesikandžioja – ji tikra. Ji sukrečianti, bet ji reali. Ji nešanti šviesą, nes be jos aš tiesiog nemokėčiau gyventi. Priimkite mane, kaip „širdies žinučių paštininkę“. Atvirą, nuoširdžią, kažkada sužeistą, o šiandien ir vėl tvirtai stovinčią ant žemės ir besibeldžiančią į jūsų širdies duris.

REKLAMA

Ar kas nors yra namuose?

Atverkit duris ir būkit patys paštininkai. Dalinkitės šia žinia ir čia, ir už jūrų marių.

Nuoširdus ir stiprus apkabinimas visiems, kurie man padėjo ruoštis, kurie palaikė ir kurie rašote laiškus. AČIŪ mano ŠEIMAI, mano DRAUGAMS, kurie visada buvote šalia, mano tiems, kurių nebėra.

Būkite visi laimingi, sveiki, mylimi ir įvertinti. Žmogui tikrai reikia tik trupučio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų