REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė pradėjo tyrimą dėl skelbimo, kuriame laidų vedėjas Arūnas Valinskas siūlo vairuotojos darbą moteriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot tarnybos pranešimo, toks skelbimas gali diskriminuoti lyties pagrindu.

Darbo skelbime teigiama, kad ieškoma moteris, turinti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą. Skelbime pateikti ir kiti reikalavimai pretendentėms, tokie kaip „žavesys, grožis ir kerinti šypsena“, „ilgos kojos, kad lengviau pasiektų gazo pedalą“, „geras humoro jausmas“.

REKLAMA

Lygių galimybių kontrolierė teigia, kad įstatymai neturi humoro jausmo, todėl savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo, draudžiančio skelbimuose priimti į darbą nurodyti reikalavimus, suteikiančius pirmenybę vienai iš lyčių, pažeidimo. Už tai A.Valinskui, kuris kovo mėnesį įkliuvo neblaivus prie vairo ir prarado vairuotojo pažymėjimą, gresia bauda.

Laidų vedėjas buvo sustabdytas Vilniuje antrą Velykų dieną per policijos reidą, kai važiavo Žaliųjų ežerų gatve. Vairuotojui nustatytas 0,62 promilės girtumas – tai lengvas girtumo laipsnis.

Vilniaus miesto apylinkės teismas iš A.Valinsko metams ir dviem mėnesiams atėmė vairuotojo pažymėjimą bei skyrė jam 340 eurų baudą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų