REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos ture pirmą pergalę iškovojo autsaideris FBK „Kaunas“, o be kluptelėjimų žengiantis Kazlų Rūdos „Šilas“ persvarą nuo artimiausių konkurentų padidino iki keturių taškų.

Šeštame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos ture pirmą pergalę iškovojo autsaideris FBK „Kaunas“, o be kluptelėjimų žengiantis Kazlų Rūdos „Šilas“ persvarą nuo artimiausių konkurentų padidino iki keturių taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin slogios nuotaikos aplankė kiekvieną, sužinojusį, jog „Palangos“ saugui Kęstučiui Ivaškevičiui rungtynių metu sustreikavo širdis. Ačiū Dievui, futbolininkas atsilaikė bei pabudo iš komos. Visos Pirmos lygos vardu linkime Kęstučiui stiprybės ir sveikatos.

REKLAMA

Frazė. Ar komanda laimėjo? – toks buvo pirmasis po komos pabudusio K. Ivaškevičiaus klausimas. Sulaukęs atsakymo, saugas turėjo apsidžiaugti – „Palanga“ įveikė DFK „Dainavą“ rezultatu 4:2.

Išsilaikė. Nepaisant to, jog pasižymėjo beveik visi artimiausi Areto Gėgžnos konkurentai, Kėdainių „Nevėžio“ atakų lyderiui pavyko išsilaikyti snaiperių klasifikacijos viršūnėje. A. Gėgžna pelnė pirmą įvartį į Kelmės „Kražantės“ vartus, o kėdainiečiai nutraukė trejų nelaimėtų rungtynių seriją – 5:1.

REKLAMA
REKLAMA

Katastrofiška. Tokiu būdvardžiu galima apibūdinti „Kražantės“ gynybą šešto turo mače. Kėdainiuose žaidusi Kelmės ekipa leido iš savęs tyčiotis ir per paskutines susitikimo minutes praleido net tris įvarčius.

Linkėjimai. Telšių „Džiugo“ vienuolikė akistatoje su „Šilute“ dėvėjo marškinėlius su užrašu „Laikykis, Kęstuti“, siųsdama linkėjimus pasveikti nelaimės ištiktam buvusiam Lietuvos rinktinės saugui. Žemaičiai Šilutėje triumfavo 3:1 ir iškovojo trečią pergalę iš eilės.

Lyderis. „Panevėžio“ gynyba turnyre kol kas geriausia, o ekipos vartininkas Marius Suvaizdis pirmauja pagal „sausų“ rungtynių skaičių. Iš šešių mačų M. Suvaizdžiui kamuolį iš savo vartų tinklo teko traukti tik dviejuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepateisina. „Žaidimas tenkina, bet rezultatas netenkina. Trūksta užbaigimo, paskutinio perdavimo. Dirbsime toliau“, – taip po lygiųjų 1:1 išvykoje su Kauno „Hegelmann Litauen“ ekipa kalbėjo Gargždų „Bangos“ treneris Vaidas Žutautas. Vieni iš šio sezono favoritų kol kas nepateisina sirgalių lūkesčių, užimdami tik aštuntą vietą turnyro lentelėje.

Pokyčiai. DFK „Dainava“ į tolimą išvyką keliavo su specialiu autobusu, o prieš mačą su „Palanga“ pajūryje pasirodė dar dvikovos išvakarėse. Visgi tai apčiuopiamų dividendų neatnešė – dzūkai pralaimėjo. Nepaisant to, kelionė į kitą miestą ne rungtynių dieną – išskirtinis precedentas Pirmoje lygoje.

REKLAMA

Rekordas. Šeštame ture buvo įmuštas greičiausias šio sezono įvartis. Jo autorius – „Šilo“ saugas Povilas Kiselevskis, tris kartus iš eilės „sausus“ vartus išlaikiusį „Vilniaus Vyčio“ vartininką Tomą Dudėną nuginklavęs jau 2-ąją susitikimo minutę.

Rokiruotė. Anksčiau Vilniaus „Žalgirio B“ atsarginiu vartininku buvęs Pijus Petkevičius ir vėl pateisino trenerio Andriaus Skerlos lūkesčius. 16-metis vartų sargas nepraleido įvarčio antrame mače iš eilės, o Kretingoje žaidę žalgiriečiai 3:0 sutriuškino vietos „Miniją“. Dvi pergales iš eilės iškovojusi „Žalgirio“ artimiausia pamaina pakilo iš apatinės turnyro lentelės dalies.

REKLAMA

Staigmena. „Šilui“ ant kulnų minantis „Panevėžys“ prarado du taškus Radviliškyje, sužaisdamas nulinėmis lygiosiomis su „Lokomotyvu“. Nuo panevėžiečių turnyro lyderiai yra atitrūkę keturiais taškais.

Šansai. Kol kas „Šilas“ jų nepalieka nė vienai pirmenybių komandai. Kazlų Rūdos futbolininkai iškovojo šeštą pergalę iš eilės, šį kartą po sunkios kovos 4:2 palaužę pirmą nesėkmę patyrusį ir antrame kėlinyje žaidėjo pranašumą turėjusį „Vilniaus Vytį“.

Triumfas. Ledus Pirmoje lygoje pavyko pralaužti iki tol nė vienos pergalės neiškovojusiam FBK „Kaunui“. Kauniečiai išvykoje po Simono Jurgilo įvarčio į savo vartus 1:0 nugalėjo „Trakus-2“. „Riteriams“ tai buvo antras netikėtas pralaimėjimas – kiek anksčiau jie identišku rezultatu pralaimėjo „Minijai“.

Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas: Aretas Gėgžna („Nevėžis“) – 8 įvarčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų