REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę policijos pareigūnai Prienų rajone esančio Sobuvos kaimo gyventojo ūkiniame pastate rado negyvų bebrų. Aplinkos ministerija praneša, kad juos sumedžiojusiam brakonieriui gręsia bauda, jis taip pat turės atlyginti žalą gamtai.

REKLAMA
REKLAMA

A.N. sodyboje pareigūnai rado negyvą bebrą, o gretimose patalpose buvo dar keturių bebrų kailiai, trijuose induose rasta sūdyta bebrų mėsa. Apie radinį policija pranešė aplinkosaugininkams.

REKLAMA

Atvykusiems Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Prienų agentūros pareigūnams pažeidėjas prisipažino, kad draudžiamu laiku Sobuvos kaime, greta sodybos, kūdroje ir raiste kauptuku sumedžiojo penkis bebrus. Užmuštus bebrus vyras parsigabeno namo į sodybą.

Keturiems gyvūnams jis nudyrė kailius ir išdorojo. Teisės medžioti A.N. neturi. Vis dėlto abejojama vyro iškelta versija, kad jis galėjo prie šių ganėtinai atsargių gyvūnų ir sumedžioti juos kauptuku.

Byla perduota Prienų rajono apylinkės teismui. Už tokią medžioklę pažeidėjui gresia bauda iki 1737 eurų bauda, taip pat teks atlyginti beveik 2 tūkst. eurų žalą gamtai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų