REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Kalafiorai  (nuotr. Fotolia.com)

Kalafiorai arba kitaip žiediniai kopūstai pastaruoju metu sulaukė daug dėmesio. Ir nors didžioji dalis žmonių pripažįsta, kad ši daržovė retai patenka ant jų stalo, šie receptai pakeis jūsų požiūrį.

15

Kalafiorai arba kitaip žiediniai kopūstai pastaruoju metu sulaukė daug dėmesio. Ir nors didžioji dalis žmonių pripažįsta, kad ši daržovė retai patenka ant jų stalo, šie receptai pakeis jūsų požiūrį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalafioras – ne tik labai maistinga, bet ir skani daržovė, kuri gali padėti numesti svorio ar net atstoti mėsą.

REKLAMA

Žiedinių kopūstų sklindžiai

Jei mėgstate bulvinius blynus, būsite tiesiog sužavėti šiais lengvais ir maistingais blyneliais. Jie puikiai tiks tiems, kurie nori numesti svorio.

Porcijos: 12 sklindžių

Reikės:

1 žiedinio kopūsto galva, kurią pjaustome plonais griežinėliais

1 geltonas svogūnas

1½ šaukštelio druskos

1½ šaukštelio česnako milteliai

½ šaukštelio juodųjų pipirų

2 kiaušiniai

½ didelio šaukštelio migdolų miltų

¼ šaukšto alyvuogių aliejaus

Sudedame žiedinį kopūstą, svogūną, druską, česnako miltelius, pipirus, kiaušinius, migdolų miltus į didelį dubenį ir gerai išmaišome. Mišinį šaldytuve palaikykite ne mažiau kaip 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Įkaitintoje keptuvėje įpilkite aliejaus, tačiau blynus kepkite ant vidutinės-aukštos ugnies. Naudokite vieną šaukštelį masės ir kepkite nuo trijų iki keturių minučių iš kiekvienos pusės. Svarbiausia, kad blynai būtų traškūs ir auksiniai.

Glazūruotų žiedinių kopūstų sparneliai

Dievinate vištienos sparnelius, tačiau ieškote lengvesnio varianto? Tuomet rinkitės žiedinių kopūstų sparnelius, kurie sužavės visą šeimą.

Porcijos: 4

Reikės:

1 žiedinis kopūstas, kurį supjaustykite taip, kad primintų sparnelį.

1 valgomasis šaukštas rapsų aliejus

Druskos ir pipirų, pagal skonį

¼ šaukšto balzamiko acto

2 šaukštai medaus

2 šaukštai sojos padažo

1 šaukštas nesūdyto sviesto

1 šaukštelis česnakų miltelių

Žiedinį kopūstą išvoliokite aliejuje, pabarstykite druska ir pipirais. Tuomet kepkite orkaitėje 200 C laipsnių temperatūroje, nuo 12 iki 15 minučių. Į keptuvę įpikite balzamiko, medaus, sojos padažo, sviesto, česnakų miltelių ir sudėkite kopūstą. Palaikykite apie 8 minutes, kol gražiai apskrus ir įgaus skonio. Patiekite su daržovėmis, ryžiais ar mėsa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalafiorų apkepas (6 valgytojai)

Reikės:

4 kiaušinių

4-5 riekių šviesios duonos (geriausia su grūdais)

1 stiklinės lieso pieno

100 g parmezano ar kitokio sūrio

1 "galvos" kalafioro

1 sultinio kubelio

Puode užverdame vandenį, įmetame sultinio kubelį ir jame apverdame kalafiorą, kol jis šiek tiek suminkštės. Ištraukiame, padedame atvėsti. Sultinį galima paskaninti prieskoniais, įmesti keletą petražolės lapelių ir valgyti su apkepu.

Pieną pašildome, į jį pamerkiame duoną. Kiaušinius išsiplakame, įmaišome suminkštėjusią duoną ir sutarkuotą sūrį (dalį galima pasilikti viršaus pabarstymui). Kalafijorą susmulkiname kekėmis ir įmaišome į kiaušinių mišinį.

REKLAMA

Formą patepame riebalais ir pabarstome džiūvėsėliais (nebūtina). Sukrečiame apkepo masę, išlyginame, galime pabarstyti sūriu ir šauname į orkaitę. Kepame apie 30 min. 190 laipsnių temperatūroje.

Salotų receptas karštai ir vasariškai dienai.

Reikės:

1 brokolio,

1 žiedinio kopūsto,

druskos,krapų, žalių svogūnų laiškų,juodųjų maltų pipirų.

svogūno,

majonezo,

Brokolius ir žiedinius kopūstus supjaustome kuo smulkiau. Smulkiai supjaustomas svogūnas, svogūnų žalieji laiškai, krapai ir viskas sumaišoma. Įdedama majonezo, druskos, maltų juodųjų pipirų. Viskas dedama pagal skonį. Išmaišome –skanaus.

REKLAMA

Vietoj majonezo galima naudoti kefyrą, bet geriausia neriebų ir be jokių priedų – krapų. Ne skirtą šaltibarščiams. Bet tai jau bus visai kitas patiekalas.

Traškios kalafiorų salotos

Reikės:

1 Agurko

 Druskos, pipirų

Majonezo

3 Pomidorų

1 žiedinio kopūsto

Žiedinį kopūstą išskirstome į smulkesnius žiedelius, pomidorą supjaustome (kas kaip norit, kubeliais, ar pusžiedžiais), supjaustome agurką. Dedame majonezo, pipirų, drusko (jei kam reikia), viską sumaišome ir... valgome.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų