REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Avialinijos (nuotr. SCANPIX)

Atrodo, kad tokios istorijos galėtų nutikti tik filmuose, tačiau kartais realybė gali pažerti kiek daugiau staigmenų, nei tikimės. 26 metų Richella Heakin kone dvejus metus planavo, kad 30-ojo gimtadienio proga savo vaikinui Benui Marlow padovanos kelionę.

31

Atrodo, kad tokios istorijos galėtų nutikti tik filmuose, tačiau kartais realybė gali pažerti kiek daugiau staigmenų, nei tikimės. 26 metų Richella Heakin kone dvejus metus planavo, kad 30-ojo gimtadienio proga savo vaikinui Benui Marlow padovanos kelionę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šiuos metus moteriai pavyko sutaupyti beveik du tūkstančius dolerių. Tačiau išsivajotojo Las Vegaso pora nepamatė, mat turėjusi skristi į Birmingemą Alabamoje, pora užsisakė bilietus į Birmingemą Jungtinėje Karalystėje. Tai reiškia, kad pora nusipirko bilietus į miestą, esantį jų gimtojoje šalyje.

REKLAMA

Nesitikėjo tokios klaidos

Keliaudama iš Jungtinės Karalystės, pora planavo aplankyti Dalasą, Teksasą, Nevadą. Tačiau viena nelemta raidė klaviatūroje nulėmė, kad įvyko klaiki klaida, kurios pora negalėjo tikėtis. Deja, pora negalėjo susigrąžinti įmokos, todėl nusipirko vėlyvus skrydžius į Amsterdamą.

Taigi keisčiausia šioje situacijoje tai, kad net ir pačios moderniausios oro uostuose esančios technologijos kartais gali nejuokais pavesti. Netgi kai kalbama apie sumaišytus oro uostus visai skirtingose šalyse. Tiesa, tokių situacijų nutinka gana dažnai. 2015 metais studentas iš Ganos Emmanuelis Akomanyil laimėjo stipendiją studijuoti mediciną Gajanoje. Deja, jo kelionė taip pat klostėsi toli gražu ne taip, kaip vaikinas galėjo tikėtis.

REKLAMA
REKLAMA

Studentas negalėjo gauti tiesioginių bilietų į Gajaną, todėl jam reikėjo persėsti net keliuose skirtingų šalių oro uostuose, tarp jų ir – Brazilijoje esantį San Paulo tarptautinį oro uostą. Būtent čia studentas ir įsigijo bilietus į Gajaną. Bent jau jis taip galvojo. Iš tiesų ant bilietų buvo parašyta Goiania, tai Brazilijos miestas, tačiau ne tas, kurio reikėjo studentui iš Ganos. Miestas, kuriame jis atsidūręs nuo Gajanos buvo maždaug už 3 tūkstančių kilometrų atstumu.

Išlaikomas svetimų žmonių vaikinas šiame Brazilijos mieste praleido savaitę. Aviakompanija suskubo padėti jaunuoliui ir parūpino naujus bilietus į Gajanos tarptautinį oro uostą, netoli sostinės Džordžtauno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariausia dienos galerija:

Nusivylė avialinijomis

Dar viena istorija nutiko 2014 metų birželio mėnesį. Jauna pora įsėdo į lėktuvą, skrendantį į pietų Karibuose esančią salą Grenadą. Galbūt tai būtų neblogai, tačiau pora svajojo apie kiek kitokią kelionę – jie norėjo pasiekti Ispanijoje esantį Granados miestą. JAV odontologas Edwardas Gamsonas manė, kad nusipirko bilietus iš Londono Gatwicko oro uosto į Ispanijos miestą, tačiau „British Aiways“ darbuotojai, matyt, kiek sumaišė panašiai skambančius miestų pavadinimus.

REKLAMA

„Tiesiog labai liūdna. Kelionė mums buvo labai laukta, deja, viskas sugriuvo“, – sakė vyras. Jis taip pat papasakojo, kad labai nustebino aviakompanijos elgesys, matyt, kompanija net nesutiko padengti poros išlaidų, ir nepakeitė skrydžio krypties iš Granados į Grenadą. Vyras kreipėsi į teismą, reikalaudamas padengti išlaidas ir parūpintis naujus bilietus, tačiau šis prašymas nebuvo išgirstas.

Per klaidą atsidūrė Karibuose

Remiantis kita istorija, „British Airways“ tokias klaidas daro jau ne pirmą kartą. Tą patį mėnesį panaši sumaištis kilo ir tuomet, kai Lamenda Kingdom iš Didžiosios Britanijos užsisakė skrydį į Granadą Ispanijoje, tačiau kaip ir ana pora atsidūrė Karibuose.

REKLAMA

Kelionę moteris planavo todėl, kad sužinojo, kad serga vėžiu. Kompanija moteriai buvo gailestingesnė. Parūpino pirmos klasės bilietus ir skrydį atgal į Didžiąją Britaniją. „Aš nieko nekaltinu“, – sakė moteris.

Dar viena istorija nutiko 2013 metų gegužės mėnesį, kai šeima planavo skrydį „Turkish Airlines“ avialinijomis į Dakarą, Senegalą, Vakarų Afriką, tačiau vietoje Dakaro atsidūrė Bangladeše – Dakoje. Klaidą greičiausiai nulėmė labai panašiai skambantis pavadinimai.

„Kai stiuardesė mums pasakė, kad mes skrendame į Daką, tikėjome, kad čia tik tarimo klaida, galbūt turkiškas akcentas“, – kalbėjo pora.  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų