REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Reidas Vilnuje nuotr. Broniaus Jablonsko

Naktį Vilniuje policijai įkliuvo penki girti vairuotojai, trys jų buvo apgirtę gerokai. Vienas užsienietis sulaikomas dar ir priešinosi – iš akivaizdžiai girto vyro bandant atimti automobilio raktą, teko naudoti ir ašarines dujas.

53

Naktį Vilniuje policijai įkliuvo penki girti vairuotojai, trys jų buvo apgirtę gerokai. Vienas užsienietis sulaikomas dar ir priešinosi – iš akivaizdžiai girto vyro bandant atimti automobilio raktą, teko naudoti ir ašarines dujas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasipriešinęs smarkuolis buvo sustabdytas kieme Buivydiškių gatvėje. Gerokai apgirtęs vyras sėdo prie vairo jau po vidurnakčio – veikiausiai būtų ką nors naktį užmušęs – bet kelią jam pastojo „Komandos“ vyrai. Apsaugininkai matė, kad į „Nissan Juke“ įsėdo ir pradėjo važiuoto smarkiai svirduliuojantis vyras. Jis visą vakarą gėrė kavinėje čia pat. Pažeidėjui kelią dar kieme užtvėrę apsaugininkai liepė atiduoti raktelį. Rusakalbis vyras ėmė aiškinti, kad yra aršus kovotojas, todėl geriau pasitraukti iš kelio. „Komanda“ kelio nedavė, todėl girtas kovotojas bandė grumtis.

REKLAMA

Grumtynės pasibaigė apsaugininkams papurškus dujų. Atvažiavus policijai vyriškis jau buvo apsiraminęs. Į alkoholio matuoklį leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis užsienietis įpūtė 2,25 prom. – nustatytas dar vidutinis girtumas. Policija nusprendė uždaryti automobilį į saugomą aikštelę – vyras, matyt, jau ne pirmą kartą įkliuvo girtas prie vairo. Surašius protokolą pažeidėjas paleistas namo. Jo laukia teismas – tikriausiai ilgam atims vairuotojo pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas panašiai apgirtęs vyras buvo sučiuptas J. Jasinskio gatvėje. „Volvo“ išsukęs nuo vieno populiaraus klubo stabtelėjo neprivažiavęs iki policijos patrulių kelių šimtų metrų – vairuotojas pamatė pareigūnų reidą, bijojo važiuoti. Pareigūnai privažiavo patys, vairuotojas dar nebuvo spėjęs pasprukti. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė 1,73 prom. Vairuotojas neįstengė ir liežuvio apversti. O štai jo keleivis pasitaikė labai šnekus, tik užmiršo rusų kalbą.

„Girtas? Na, aš tikrai nežinau – jis išgėrė tik apelsinų sulčių, obuolių sulčių, na, vieną taurelę degtinės. O daugiau – nieko“, - apie tai, ką gėrė jo vairuotojas angliškai pasakojo keleivis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Olegas sakė atvažiavęs su draugu iš Maskvos. Jiems Lietuva labai patiko, ji visai kitokia nei Rusija dabar, kur valdo Putino režimas. Kad Lietuva laisva šalis, bet čia privalu nepažeidinėti įstatymų, vairuotojui dar primins teismas. Už vidutinį girtumą jam bus atimta teisė vairuoti mažiausiai dvejiems metams, be to, skirta maždaug 600 eurų bauda. Rusijos piliečiui ją teks susimokėti, jei kada vėl sumanytų atvažiuoti į Lietuvą, kur pats vairuoti jis negalės.

Du naktį įkliuvę Lietuvos piliečiai buvo tik vos apgirtę. Olandų gatvėje sustabdytas „Volvo“ vairuotojas įpūtė 0,46 prom. ir už tai praras vairuotojo pažymėjimą metams. O „Audi“ vairuotojui turėtų būti dar apmaudžiau – jis įpūtė 0,43 promilės – tai toks girtumas, kai leidžiamas alkoholio kiekis viršytas labai nedaug ir prietaiso paklaida jau negalioja.

Dar vienas daugiau nei dvi promiles įpūtęs vairuotojas buvo sučiuptas Liepkalnio gatvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų