REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prie Vyriausybės mitingavusios profesinės sąjungos sako sulaukusios valdžios pažado derėtis dėl reikalavimų priimti palankius sprendimus dirbantiems tėvams.

Penktadienį prie Vyriausybės mitingavusios profesinės sąjungos sako sulaukusios valdžios pažado derėtis dėl reikalavimų priimti palankius sprendimus dirbantiems tėvams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į protesto akciją penktadienį priešpiet susirinko apie 40 profesinių sąjungų atstovų iš Vilniaus, Varėnos, Anykščių, Kėdainių, Kauno ir kitų miestų.

REKLAMA

Piketuotojai su plakatais „Už didesnius atlyginimus ir vaikų svajonių išsipildymą“ reikalavo išplėsti gaunančiųjų vaiko pinigus ratą, didinti minimalų atlyginimą.

„Mūsų pagrindinis reikalavimas - kad būtų grąžinti vaiko pinigai ir kad minimali alga būtų nepolitizuotas klausimas ir sudarytų 60 proc. vidutinio darbo užmokesčio“, - BNS sakė Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Protesto dalyviai taip pat siekia, kad Vyriausybė inicijuotų nacionalinį susitarimą dėl atlyginimų politikos su darbdaviais, kad minimalus atlyginimas būtų mokamas tik už nekvalifikuotą darbą.

Protestuotojus Vyriausybėje pasitiko socialinės apsaugos ir darbo viceministrai Gintaras Klimavičius bei Algirdas Šešelgis, Vyriausybės kanceliarijos atstovai.

„Dėl vaiko pinigų - kiek suprantame, tai yra dienotvarkėje įtraukta, yra surasti tam tikri pinigai, bet kol kas ne visiems Lietuvos vaikams, bet tiems, kurių pajamos neviršija nustatyto dydžio. Taip pat trišalėje taryboje kitą savaitę darbotvarkėje minimalus atlyginimas bus įtrauktas - kalbama, kad vis dėlto tie 380 eurų minimalus atlyginimas būtų nuo liepos 1 dienos“, - sakė K.Krupavičienė.

Šiuo metu šeimos į išmoką vaikui nuo septynerių metų gali pretenduoti tik tuo atveju, jei augina tris ar daugiau vaikų. Išmokos priklauso, jei vidutinės šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (153 eurai).

Protestuotojai taip pat reikalavo didinti darbo užmokestį visiems Lietuvos darbuotojams, darbo užmokesčio dydį sieti su bendrovės veiklos rezultatais. Šiuo metu minimali mėnesinė alga (MMA) siekia 350 eurų, o valdantieji yra sutarę nuo 2016 metų liepos MMA kelti iki 380 eurų.

Profesinės sąjungos prašo mažinti darbo jėgos apmokestinimą ir didinti papildomą neapmokestinamųjų pajamų dydį dirbantiems ir vaikus auginantiems tėvams iki 120 eurų. Šiuo metu papildomas neapmokestinamųjų pajamų dydis gaunamas 120 eurų padauginus iš auginamų vaikų skaičius ir gautą rezultatą padalinus iš augintojų skaičiaus.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų