REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„SMScredit.lt A lygos“ lyderiai „Trakai“ po septynių pergalių iš eilės suklupo mače prieš paskutinę čempionato komandą ir tik puikaus vartų sargo žaidimo dėka nepralaimėjo.

„SMScredit.lt A lygos“ lyderiai „Trakai“ po septynių pergalių iš eilės suklupo mače prieš paskutinę čempionato komandą ir tik puikaus vartų sargo žaidimo dėka nepralaimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Kauno Žalgiris“ pirmą kartą šiame sezone išlaikė vartus „sausus“ ir sužaidė lygiosiomis 0:0 su praėjusių metų vicečempionais.

REKLAMA

Jau 3-iąją minutę žalgiriečiams būtų tekę traukti kamuolį iš vartų tinklo, bet tą kartą jiems nusišypsojo sėkmė. Šalia savo baudos aikštelės neužtikrintai sužaidė Karolis Gvildys, o varžovo klaida pasinaudojęs Artiomas Gurenka smūgiavo iš dėkingos padėties, bet pataikė į virpstą. Kamuolys atšoko Davidui Aršakianui, tačiau puolėjui atlikti smūgio nepavyko.

Kauniečiai taip pat rengė atakas, kuriose buvo pastebimas Lukas Sendžikas – po dviejų saugo smūgių kamuolį teko gaudyti Mariui Rapaliui. Būtent šiam „Kauno Žalgirio“ futbolininkui priklausė geriausia proga.

REKLAMA
REKLAMA

L. Sendžiką prieš oponentų vartininką išvedė Andrius Velička, tačiau jaunesniam kolegai nepavyko pavojingai smūgiuoti – kaire koja spirtas kamuolys kliudė tik išorinę vartų tinklo dalį. Kėlinio pabaigoje žalgirietis dar kartą smūgiavo ir šį kartą vėl nuo tikslo Kauno klubo atstovą skyrė keliolika centimetrų.

„Trakai“ turėjo dar dvi geras progas pasižymėti: pirmame epizode iš arti virš skersinio smūgiavo Vaidotas Šilėnas, o D. Aršakianas, sulaukęs Dmitrijaus Rekišo perdavimo bei apibėgęs Deividą Mikelionį, nenukreipė kamuolio į tuščius vartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrasis kėlinys prasidėjo aštriais „riterių“ išpuoliais. Tiek po D. Rekišo, tiek po Aleksandro Byčenoko pavojingų smūgių kamuoliai skriejo visai netoli vartų. Dar nuo kelių aštrių perdavimų „Kauno Žalgirį“ išgelbėjo patikimai rungtyniavę gynėjai.

70-ąją minutę „Trakams“ teko atlikti neplanuotą keitimą. Lygioje vietoje traumą patyrė praėjusiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone net 25 atlikęs Jurijus Mamajevas.

„Riteriai“ bandė surengti varžovų vartų šturmą, tačiau geriausią progą tam sukūrė patys varžovai. K. Gvildys pabandė išmušti kamuolį į nepavojingą zoną, tačiau tą padarė ne visai sėkmingai – tik keliolika centimetrų išgelbėjo žalgirietį nuo galimo įvarčio į savo vartus.

REKLAMA

Paskutinėmis minutėmis galva šalia vartų mušė D. Rekišas, tačiau paskutinis žodis priklausė po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Rokui Krušnauskui. Puolėjas po gero komandos draugo perdavimo smūgiavo galva, M. Rapalis kamuolį lietė, kuris dar atsimušė į virpstą.

„Trakai“, šiame mače rungtyniavę be geriausio „SMScredit.lt A lygos“ pirmo rato žaidėjo Nerijaus Valskio ir Pavelo Kruko, panašu, kad ilgam prarado ir J. Mamajevą.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų