REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Laura Passioni (nuotr. Organizatorių)

 Belgė, kuri atsivertė į islamą ir persikraustė į Siriją po to, kai pamilo supermarkete sutiktą vyrą, perspėja kitas moteris, kad jos nedarytų tos pačios klaidos, rašo dailymail.co.uk.

7

 Belgė, kuri atsivertė į islamą ir persikraustė į Siriją po to, kai pamilo supermarkete sutiktą vyrą, perspėja kitas moteris, kad jos nedarytų tos pačios klaidos, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo laimės iki baimės

Ji dirbo Šarlerua miesto prekybos centre, kai sutiko savo būsimą vyrą Osamą Rayaną, kuris buvo kilęs iš Tuniso. Įsimylėjusi dviejų vaikų motina papasakojo, kad sutiko su vyru keltis į jo gimtąjį Tunisą, o vėliau – ir į Siriją.

REKLAMA

„Ten vykau savo noru. Manęs niekas nevertė ir priimti kitą tikėjimą – mane tiesiog įtikino. Įtikinėjimas tiesiog įveikia, nes priešintis yra tarsi bandyti atsilaikyti prieš krioklio galią. Aš tapau musulmone ir tuomet mane sudomino ir radikalizmas. Mane įtikino, kad kalifatas buvo tinkamiausia vieta gyventi ir man, ir mano šeimai. Ir tik nuvykusi ten aš suvokiau, ką iš tikrųjų reiškia teroras“, - pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Ji tvirtino, kad tik tuomet, kai persikėlė gyventi į Siriją, ji suprato, kad visi „Islamo valstybės“ pažadai buvo melas.

Moteris buvo uždaryta namuose ir viskas, ką ji galėjo daryti, buvo maisto gaminimas, namų tvarkymas ir vaikų priežiūra. Palikti namus ji galėjo tik vilkėdama viską dengiančią burką ir lydima savo vyro.


TAIP PAT SKAITYKITE:

Pamatykite teroristų irštvą: moterys rizikavo gyvybe, kad nufilmuotų „Islamo valstybės“ gyvenimą

Nemaloni tiesa: norint įveikti „Islamo valstybę“, prireiks dešimtmečių


Siaubingas suvokimas

L. Passioni į Siriją kartu buvo pasiėmusi ir savo tuomet ketverių metų amžiaus sūnų, bei vaiką, kurio susilaukė su naujuoju vyru. Labai greitai ji suvokė, kad šioje vietoje ji tikrai nenori auginti vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten nereikėjo mokėti mokesčių – sveikatos apsaugos sistema buvo nemokama. Jie labai daug naudojosi alternatyviąja medicina – kalbu apie vaistus ir gydymą, apie kurį Europoje gal net ir nežinoma. Tačiau gyvenimas čia buvo labai brangus, mūsų turimų pinigų neužteko“, - apie gyvenimą pas teroristus pasakojo moteris.

Tačiau didžiausios baimės buvo tiesiogiai susijusios su vaikais.

„Pradėjau beprotiškai bijoti, kad jie atims mano vaikus. Čia viskas buvo daroma priešingai nei žadėta kalifato propagandoje. Nusprendžiau, kad noriu pabėgti tuomet, kai suvokiau, kad yra labai reali galimybė, kad mano sūnus taps teroristu“, - patirtimi dalijasi Laura.

REKLAMA

ŽIŪRIMIAUSIA GALERIJA:


Grįžimas į normalų gyvenimą

Jai pavyko gauti mobilųjį telefoną ir susisiekti su savo tėvais trumpąja žinute. Vėliau į Europą ji paspruko per Turkiją. Apie padėjusius pabėgti žmones ji kalbėti nenorėjo.

Belgijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad dėl jos tarp Belgijos valdžios ir Turkijoje esančių džihadistų, kurie veikė kaip tarpininkai, vyko derybos.

Po grįžimo iš Sirijos ji buvo suimta policijos, tačiau vėliau jie patikėjo jos atgaila – jai paskirta penkerių metų lygtinė bausmė ir 15 tūkstančių eurų bauda. Moteriai taip pat draudžiama naudotis socialiniais tinklais. Dabar, pasibaigus tyrimams ir apklausoms, ji jau vėl gali gyventi su savo vaikais.

Jos vyras, manoma, tebėra Sirijoje.

Moteris taip pat vykdo informacinę kampaniją, kurios metu kreipiasi į jaunas moteris, kad šios būtų labai atsargios ir išvengtų panašių istorijų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų