REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Marijonas Mikutavičius (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Dainininkas Marijonas Mikutavičius ketvirtadienį internete sukėlė tikrą audrą, pasidalindamas mintimis apie maisto kainas, apie kurias šiuo metu nevengia pakalbėti kone visi lietuviai.

40

Dainininkas Marijonas Mikutavičius ketvirtadienį internete sukėlė tikrą audrą, pasidalindamas mintimis apie maisto kainas, apie kurias šiuo metu nevengia pakalbėti kone visi lietuviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gerai. Dabar nustokim tyčiotis iš mažai uždirbančio žmogaus. Nustokim juoktis iš jų keistų eilėraštukų apie pirkinius Lenkijoje. Ir nustokime vaidinti, kad taip turi būti iš principo. Nes galbūt taip būti ir turi, bet man visiškai neaišku, kodėl taip yra. Žinot, kai dalis mūsų piliečių daužė Seimo langus, mąsčiau, kad tai išpuolis prieš savo valstybę. Bet taip pat mąsčiau, kad gal to nebūtų, jei ta Valstybė nors truputį bandytų su žmogumi kalbėtis. Gal jis jos nepaliktų taip lengvai, jeigu tas mitinis darinys Valstybė, jei tas abstraktus šaltas cementinis dramblys kartais pabandytų prisėsti šalia ir kaip vaikui daug ką paaiškinti ir papasakoti“, - socialiniame tinkle rašė žinomas dainininkas.

REKLAMA

Visą M. Mikutavičiaus komentarą galite skaityti čia.

Tiesa, apie maisto kainų šuolius viešojoje erdvėje paskutiniuoju metu nevengia kalbėti ir ekonomikos ekspertai. Štai Nerijus Mačiulis teigia, kad ne euras ir ne prekybininkų godumas pakėlė kainas.

Konkurencijos taryba: kodėl mažose rinkose didesnės kainos?

Atsaką M. Mikutavičiaus išreikštai nuomonei rėžė ir Konkurencijos taryba, kuri pasidalijo paaiškinimu, kodėl mažose rinkose kainos būna didesnės.

REKLAMA
REKLAMA

„Suprantame, kad daug ką neramina pagrindinių maisto produktų, degalų kainos. Didelės kainos nepatinka niekam.

Pastaruoju metu vis dažniau pasigirsta raginimai reguliuoti kainas – neva, tai galėtų jas sumažinti. Konkurencija, o ne kainų reguliavimas užtikrina mažiausias kainas. Deja, mažose rinkose kainos dažnai būna didesnės. Didesnės, nes:

-          šalyje su mažesniu gyventojų skaičiumi – mažiau pirkėjų;

-          šalyje su mažesniu gyventojų skaičiumi – mažiau tiekėjų;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

-          šalyje su mažesniu gyventojų skaičiumi – dažniau kyla pagundų kainas reguliuoti“, - paaiškinimą pateikia konkurencijos taryba.

„Pradėjus reguliuoti pieno, duonos, degalų ar taksi paslaugų kainas, neišvengiamai atsirastų pagunda sureguliuoti dar daugiau. Lietuva prieš 25 metus pasirinko rinkos ekonomikos kelią. Kainų įstatymas nustojo galioti pernai ir tai yra savotiškas riboženklis, skiriantis mus nuo kaimynų, kur vis dar reguliuojamos ne tik kainos, bet ir žmogaus teisės“, –  sako Elonas Šatas, Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotojas.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų