REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų nenustebino buvusio partijos kolegos Druskininkų mero Ričardo Malinausko planai su buvusiais socialdemokratų Druskininkų skyriaus nariais kurti atskirą judėjimą.

Socialdemokratų nenustebino buvusio partijos kolegos Druskininkų mero Ričardo Malinausko planai su buvusiais socialdemokratų Druskininkų skyriaus nariais kurti atskirą judėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak partijos vicepirmininkų Algirdo Syso bei Gedimino Kirkilo, tokio scenarijaus ir reikėjo tikėtis. „Kaip vieną iš variantų, ką jis darys, aš iš karto sakiau, kad gali būti judėjimas „Malinauskas ir Druskininkai“, greičiausiai taip ir vyksta. Nemačiau (jų) nuotaikos, kad būtų pasiruošę grįžt greitu laiku. Tik laikas išgydo visas žaizdas“, – BNS sakė A.Sysas.

REKLAMA

„Tai išskirtinis atvejis, kad išėjo beveik visas skyrius, liko tik trečdalis, tai rimtas smūgis bet kuriai partijai. Tokių adekvačių atvejų (socialdemokratams) nebuvo. Manau, ir mūsų buvęs bičiulis pasikarščiavo šiek tiek. Bet ką darysi, toks gyvenimas. Iš svetimų klaidų nesimokom, mokomės iš savų“, – kalbėjo A.Sysas.

„Laisvas žmogus, ką nori, tą gali kurt. Nieko naujo čia nėra. Dalis skyriaus, daugiausiai tie, kurie dirba savivaldybėj ir nuo mero priklauso, liko pas merą. Matyt, jie bandys save realizuoti per kitus savivaldos rinkimus. Visiškai nesistebiu, visiškai logiškas planas“, – apie buvusio kolegos žingsnius sakė G.Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja politinė jėga? 

Druskininkų meras R.Malinauskas BNS ketvirtadienį patvirtino, kad planuoja kurti judėjimą kitiems savivaldos rinkimams. „Buvome susirinkę beveik apie 100 žmonių ir nusprendėme, kad kursime savo judėjimą“, - BNS ketvirtadienį sakė R.Malinauskas.

Jis teigė, kad tai nebus politinė partija, o savivaldos rinkimams skirtas judėjimas, registruotas pagal Asociacijų įstatymą: „Mus domina viena mintis, tai Druskininkų ateitis, Druskininkų rezultatai, rytdiena ir klestėjimas“.

Pasak jo, judėjimas dar neturi pavadinimo. R.Malinauskas teigė, kad jis turėtų būti įregistruotas kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šio judėjimo pirmininko pareigas buvo pasiūlytas pats Druskininkų meras.

Pasak jo, sprendimas kurti judėjimą buvo priimtas trečiadienį.

Sustabdė narystę

R.Malinauskas ir didžioji dalis Druskininkų skyriaus narių paliko Socialdemokratų partiją šio mėnesio pradžioje po to, kai partiečiai siūlė jam stabdyti narystę.

Druskininkų meras buvo apklaustas specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, galbūt turėjusį reikšmės vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose įteisinimui. Vėliau ikiteisminis tyrimas nutrauktas, neradus nusikalstamos veikos požymių. R.Malinausko veiksmų netyrė ir Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nes negavo duomenų apie galimą privačių ir viešųjų interesų supainiojimą.

Socialdemokratų partijos vadovybė tuomet teigė, jog R.Malinauskas turi sustabdyti narystę partijoje, visuomenėje netylant atgarsiams dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro skandalo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų