REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisant milžiniškų Miuncheno „Bayern“ futbolininkų pastangų Madrido „Atletico“ vartai liko „sausi“, o aikštės šeimininkai po vienintelio gražuolio Saulio Niguezo įvarčio trečiadienį Ispanijos sostinėje vykusiose pirmose UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse šventė pergalę 1:0.

Nepaisant milžiniškų Miuncheno „Bayern“ futbolininkų pastangų Madrido „Atletico“ vartai liko „sausi“, o aikštės šeimininkai po vienintelio gražuolio Saulio Niguezo įvarčio trečiadienį Ispanijos sostinėje vykusiose pirmose UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse šventė pergalę 1:0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje rungtynių dalyje iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams ir šie netruko 11-ą minutę po nepaprasto grožio Saulio Niguezo reido išsiveržti į priekį 1:0. Iki pertraukos Pepo Guardiolos auklėtiniai sunkiai rado kelią varžovų vartų link – vos vienas jų smūgis buvo į vartų plotą.

REKLAMA

Antrame kėlinyje vaizdas visiškai pasikeitė – „Bayern“ turėjo realias galimybes išlyginti rezultatą, tačiau „Atletico“ gelbėjo tiek vartų skersinis, tiek vartininkas Janas Oblakas. Didindami spaudimą Vokietijos čempionai vos nepražiopsojo dar vieno įvarčio į savo vartus – po puolėjo Fernando Torreso smūgio kamuolys atsimušė į M. Neuerio saugomų vartų virpstą.

Atsakomosios rungtynėse vyks po savaitės Miunchene, kur ir paaiškės, kuri komanda vyks į UEFA Čempionų lygos finalą Milane. Kitose pusfinalio rungtynėse antradienį Madrido „Real“ žaisdami išvykoje be traumuoto Cristiano Ronaldo rungtynes su „Manchester City“ baigė nulinėmis lygiosiomis.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionų lygos pusfinalisInfographic

Rungtynių eiga:

90' - Svečių mėginimai lyginti rezultatą byra lyg iš gausybės rago, tačiau kamuolys visuomet saugiai atsiduria vartininko Jano Oblako rankose. 

85' - Sauliui Níguezui teisėjas rodo geltonąją kortelę. Įvarčio autorių keičia Partey.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

82' - Miuncheno komandos vartininkas M. Neueris baudžiamas geltonąja kortele - pernelyg uoliai norėjo pakelti po pražangos gulintį varžovų žaidėją.

77' - Pepas Guardiola atlieka dar vieną keitimą - vietoje Bernato aukštėje Benatia.

75' - „Atletico“ turėjo realią galimybę padidinti skirtumą, tačiau Torreso smūgiuotas kamuolys atsimuša į vartų virpstą.

73' - Vidalio stiprų smūgį atremia „Atletico“ vartų sargas.

70' - Miuncheno komandoje Thomas Mulleris keičia Thiago Alcantarą.

64' - „Bayern“ atlieka keitimą - vietoje Kingsley Comano aikštėje pasirodo Franckas Ribery.

REKLAMA

62' - Pepo Guardiolos auklėtiniai didina spaudimą. Prie „Atletico“ vartų kyla sumaištis - žaidėjai vos nekimba vieni kitiems į atlapus.

56' - Javi Martíneas („Bayern“) po pakelto kampinio smūgiuoja galva į vartus ir čia aikštės šeimininkus gelbėja gera vartininko reakcija.

54' - Davidas Alaba šauna tolimą smūgį ir drebina Atletico ekipos vartų skersinį. Realiausias svečių šansas išlyginti rezultatą. D. Alaba griebiasi už galvos.

45' - „Bayern“ pirmame kėlinyje tik kartą pataikė į varžovų vartų plotą, o aikštės šeimininkai - net keturis. Iš šių vienas skrodė Vokietijos čempionų vartų tinklą ir pelnytai jau pakrikštytas vienu gražiausių šio sezono įvarčiu.

REKLAMA

40' - Douglas Costa („Bayern“) baudžiamas geltonąja kortele už grubų žaidimą. Jis griauna kol kas vienintelio įvarčio autorių Saulį Niguezą. Tai pirmasis įspėjimas rungtynėse, nors griovimų gausu abejose aikštės pusėse.

30' - Griezmannas sukuria pavojingą ataką prie svečių vartų ir smūgiuoja, tačiau Miuncheno ekipą gelbėja vartininkas Manuelis Neueris.

11' - „Atletico“ išsiveržia į priekį 1:0. Gražuolio įvarčio nuo vartų virpsto autorius - Saulis Niguezas, išmaudęs net keturis varžovų žaidėjus. Tokio įvarčio galėtų pavydėti net pats Lionelis Messi!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

0' - Starto sudėtys: "Atletico": Oblak; Juanfran, Giménez, Savić, Filipe Luís; Gabi, Fernández, Saúl, Koke; Griezmann, Torres. "Bayern": Neuer; Lahm, Martinez, Alaba, Bernat; Alonso; Costa, Vidal, Thiago, Coman; Lewandowski.

Situacija prieš rungtynes

TRUMPI FAKTAI

Josepas Guadiola neįsitempia, kai kalba eina apie galimą paskutinį jo šansą su „Bayern“ iškovoti Čempionų lygos trofėjų.

Diego Simeone nieko taip netrokšta, kai laimėti.

„Atletico“ laimėjo penkias paskutines rungtynes ir 422 minutes nepraleido įvarčio.

Vokietijos čempionai neklumpa jau German 11 rungtynių iš eilės, o pergalę šventė 9-e iš jų.

„Bayern“ pralaimėjo Ispanijoje abu pirmuosius Čempionų lygos pusfinalio mačus per pastaruosius du sezonus.

REKLAMA

Klubai anksčiau susitiko tik kartą – „Bayern“ įveikė „Atletico“ 1974 metų Europos taurės finale. 

KOMENTARAI

Diego Simeone, „Atletico“ treneris:

„Turime galvoti tik apie vieną dalyką – pergalę. Tikiuosi kietos kovos su varžovais, turinčiais milžinišką puolimo potencialą ir treneriu, galinčiu pakeisti komandą kiekvienose rungtynėse. Stengsimės perimti dvikovą į savo rankas kur galime ir kada galime. Tai bus labai svarbios rungtynės.

Karuose laimi ne armijos su daugiausiai kareivių, o armijos, geriausiai išnaudojančios tuos kareivius. Futbole, kaip ir gyvenime, nėra tokio dalyko kaip kerštas, tik naujos galimybės. Jie yra tokioje pačioje situacijoje kaip ir mes – jei nori laimėti lygą, turi laimėti rungtynes. Nieko daugiau netrokštu, kaip laimėti.“

REKLAMA

Josepas Guardiola, „Bayern“ treneris:

„Esame patenkinti, kad žaidžiame pusfinalyje. Visos komandos yra stiprios, „Atletico“ – ne išimtis. Galite lyginti juos su „Barcelona“ ar „Real“. Kai jie žaidžia su didžiaisiais klubais, jie gali nuo bet ko nuplėšti favoritų etiketę. Simeone išmoko pasiekti didelių dalykų. Bus puikios rungtynės, padarysime viską, kad pasiektume finalą.

Žmonės sako, kad „Atletico“ gerai ginasi, bet tai ne viskas, ką ši komanda gali. Ji gerai organizuota, turi puikią struktūrą gynyboje ir gali puikiai kontratakuoti. Dėl Ispanijos lygos titulo ji kovoja tris ar keturis sezonus ir jai puikiai sekasi Europoje. Turi daryti kone viską tobulai, kad įveiktum tokią komandą. Pažiūrėsime, ką mes galime padaryti, kad įveiktume juos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per trejus metus su „Bayern“ patekau į tris Čempionų lygos pusfinalius. Žinau, kad žmonės sakys – jei nelaimėsiu titulo, mano darbas bus nebaigtas, tačiau esu laimingas, galėjęs semtis patirties Vokietijoje. Manau, kad dabar esu geresnis treneris, žmogus ir labiau atsipalaidavęs.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų