REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Jurgis Didžiulis ir su žmona gamino cepelinus, galinčius užkariauti pasaulį (nuotr. asm. archyvo)
15

 

Cepelinai su smidrais, jaučio liežuviu ar pagardinti šafranu? Vakar tokių didžkukulių paragauti galėjo svečiai, susirinkę į atlikėjo Jurgio Didžiulio kitokių cepelinų puotą, skirtą būsimo dainos „Papatinka” vaizdo klipo peržiūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kodėl išankstinei klipo peržiūrai pasirinko tokį nestandartinį formatą, kai kartu su skirtingų restoranų šefais pats stojo prie darbastalio gaminti netradicinių cepelinų, J. Didžiulis teigė, jog jis visada manė, kad didžkukuliai gali būti tokie pat įvairūs kaip picos ar kiti visame pasulyje žinomi patiekalai ir nesuprasdavo, kodėl jų receptas yra taip užsispyrusiai nekeičiamas.

REKLAMA

„Dainoje „Papatinka” teigiama, kad kitų šalių tradicijos ir skirtingų kultūrų elementai gali darniai sąveikauti, o kitų kultūrų priekoniai gardina. Su šia daina ketiname populiarinti mūsų žodyną už Atlanto, todėl ir fonetinius prieskonius suderinome – juk pietų amerikiečiams patinka sakyti pa-pa-tinka. Skonius maišėm ir cepelinų dirbtuvėse. Norėjome įrodyti, kad didžkuliai gali būti daug įvairesni ir vis tiek skanūs, taip kaip ir mūsų pačių visuomenė, besidalindama tradicijomis, o ne jas saugodama, gali būti turtingesnė ir skanesnė. Tačiau, kai pradėjau šią diskusiją Facebooke, tikrai nesitikėjau, kad visa ši akcija įtrauks tiek daug atskirų restoranų ir žmonių”, – atviravo J. Didžiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš atskleidžiant pirmuosius būsimo dainos „Papatinka” vaizdo klipo kadrus, šefo Gian Luca Demarco kulinarijos studijoje kelias valandas vyko intensyvus gamybos procesas – prie vieno darbastalio gurmaniškus cepelinų įdarus ir padažus jiems ruošė net 8 komandos.

Visos komandos interpretavo didžkukulius savaip ir gamino juos, pasitelkdamos skirtingų pasaulio virtuvių patirtį. Taip dirbtuvių metu buvo sukurtos „Žemaitiški Tamales”, „Italija Lietuvoj”, „Sweet Irish”, „Smoked Irish”, Wild Irish”, „Colombia Italia”, „Vegetariški”, „Indian Inspired”, „Smidro cepo suši” ir kitos cepelinų rūšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gaspars” atstovai savo cepelinus įdarė indiškais prieskoniais pagardinta plėšyta kiauliena ir apliejo juos agurkų bei mėtų pagardu. Vegetarinio šeimos restorano „Namai” šefas išvirė cepelinus, įdarytus saulėje džiovintais pomidorais ir varške, o prie jų patiekė anakardžio riešutų padažą. „Čiop Čiop” kulinarijos studiją atstovavausių šefių duetas susirinkusiems siūlė paraugauti meksikietiško stiliaus didžkukulių su jautiena, pupelėmis, čili pipirais ir saldžąją paprika, kuriuos gardino kalendros ir grietinės padažu. „Jurgis ir Drakonas” savo itališkam įdarui naudojo Nduja dešrą, parmezaną ir rikotą, padažą ruošė iš karamelizuotų svogūnų, rudųjų pievagrybių bei maskarponės. Savo fantaziją demonstravo ir restorano „Kūno Kultūra” šefas, cepelinus, įdarytus smidrais, supjaustęs kaip japoniškus sušius ir šalia jų patiekęs rozmarinų bei ančiuvių majonezą. Šefas D. Alesiejevas savuosius įdarė jaučio liežuviu ir patiekė su aštrintu karamelės padažu.

REKLAMA

J. Didžiulis cepelinus gamino kartu su šefu Gian Luca Demarco, todėl juose atsiskleidė ir Italijos, ir Kolumbijos skoniai, be to, skrudindamas juos karštame aliejuje duetas pakeitė ir cepelinų tekstūrą. Restoraną „Bistro 18” atstovavusios seserys Erica, Anne ir Deirdre Jennings pateikė net tris skirtingas didžkukulių interpretacijas. Erica Jennings pasirinko gaminti veganišką variantą – su saldžiosiomis bulvėmis, baklažanais, svogūnais ir česnaku, o jos seserys siūlė rinktis iš cepelinų su rūkyta lašiša, varške, česnakų laiškais bei mangų padažu arba įdarytų Parmos kumpiu bei varške ir patiektų su gražgarsčių bei pomidorų salotomis.

Po kultūriškai įvairių cepelinų, kurių buvo paruošta net 10 skirtingų variantų, degustacijos, svečiai išvydo pirmuosius dainos „Papatinka” vaizdo klipo kadrus, kurio oficiali premjera turėtų įvykti jau kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų