REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Šalies garsenybės mokėsi siekti balanso gyvenime (nuotr. Organizatorių)

Vasariškai šiltą trečiadienio rytą susirinkusios Lietuvos įžymybės dieną pradėjo neįprastai – su pusryčių porcija bei pokalbiais apie sveiką ir aktyvią gyvenseną.

10

Vasariškai šiltą trečiadienio rytą susirinkusios Lietuvos įžymybės dieną pradėjo neįprastai – su pusryčių porcija bei pokalbiais apie sveiką ir aktyvią gyvenseną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė, virtuvės šefas Martynas Praškevičius bei laipiojimo uolomis entuziastė Aistė Šeibokaitė – knygos „Balansas: skanus maistas ir sveikos gyvensenos idėjos aktyviems žmonėms“ autoriai – su susirinkusiais pasidalijo praktiniais patarimais, kaip kiekvienas gali ieškoti ir rasti balansą tarp kasdienės miesto monotonijos ir aktyvaus, sveikuoliško gyvenimo būdo.

REKLAMA

Pusryčiuose susirinkusiems draugams ir pažįstamiems – verslininkei Austėjai Landsbergienei, aktorėms Aušrai Štukytei ir Reditai Dominaitytei, vestuvių planuotojai Laurai Vagonei, TV laidų vedėjoms Eglei Skrolytei bei Laimai Kybartienei ir kitiems svečiams Vaida Kurpienė pabrėžė, kad mityba daro didžiulę įtaką energingumui visos dienos metu. „Maistas energijos gali suteikti, o gali ir ją atimti. Tai ne tik skaičiai ar kalorijos, tai mūsų organizmo kuras.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo geresnį ir vertingesnį „kurą“ naudosime, tuo lengviau bus atsikelti ryte, paprasta visą dieną išlikti energingiems, vakare po darbo vis dar norėsis veikti, – teigė mitybos specialistė. – Jei sujungiame maistą su sportu – rezultatas daug greitesnis ir lengviau pasiekiamas, o ir sportuoti smagiau, nes turime daugiau jėgų.“

Svečius vaišinęs restorano „Stebuklai“ šeimininkas Martynas Praškevičius atkreipė dėmesį, kad visus ragaujamus patiekalus galima rasti ir naujojoje knygoje: tai grikiai su keptais grybais ir juodalapiu kopūstu, šalta bolivinės balandos košė bei sumuštiniai su baklažanų užtepėle ir cukinijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Receptus kūrėme aktyviems, daug judantiems žmonėms, bet tai nėra kažkokios griežtos taisyklės. Eksperimentuokite su skoniais, iš knygos pasisemkite idėjų ir drąsiai improvizuokite, – ragina M. Praškevičius. – Juk virtuvėje, kaip ir sporte, didžiausias malonumas ateina tuomet, kai atsisakai bet kokių suvaržymų ir leidi sau daryti klaidas, iš jų mokytis ir drąsiai siekti fantastiškų rezultatų. Pasitikėkite natūraliais ir šviežiais produktais – jie yra svarbiausias sėkmės principas.“

Anot knygos idėjos autorės Aistės Šeibokaitės, siekiant atrasti balansą, būtina atsižvelgti ir į ryšį tarp žmogaus ir aplinkos: „Fizikos mokslas mums sako, kad egzistuoja inertiški objektai. Mano manymu, vienas iš jų – žmogus. Jei pradedame judėti ir vis didinti pagreitį, judėti taip ir nenustosime. Tik nejudėdami to pagreičio niekada neišvystysime. Taip, maistas yra judėjimo kuras, bet ir pats judėjimo procesas yra dar didesnis energijos katalizatorius – keičia mūsų kūną, mintis ir mus supančią aplinką. Dėl judėjimo malonumo galime įveikti savo baimes, peržengti emocines ir fizines ribas.“

REKLAMA

Knygos bendraautorių teigimu, kuo dažniau kalbėsime apie sveikos mitybos reikšmę, sporto svarbą gyvenime, neišvengiamai daugiau dėmesio kreipsime ir į tai, kokį ryšį maistas ir fizinis aktyvumas turi mūsų savijautai. Tad kiekvienas, įdėjęs šiek tiek pastangų, gali atrasti savąjį gyvenimo balansą.

Knygą „Balansas: skanus maistas ir sveikos gyvensenos idėjos aktyviems žmonėms“ išleido leidyklos „Lapas“ ir „Aukso žuvys“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų