REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
„X-ARCH“ architektūros, interjero ir dizaino studijos  namas Žaliakalnyje „Deco“ (nuotr. Gamintojo)

Planuojate ir taupote pinigus savo svajonių būstui, tačiau vis dar svarstote ar samdyti architektą bei interjero dizainerį? Tuomet siūlome sužinoti, ne tik kokias klaidas dažniausiai darome įsirenginėdami būstą patys, bet ir kaip jų galime išvengti.

10

Planuojate ir taupote pinigus savo svajonių būstui, tačiau vis dar svarstote ar samdyti architektą bei interjero dizainerį? Tuomet siūlome sužinoti, ne tik kokias klaidas dažniausiai darome įsirenginėdami būstą patys, bet ir kaip jų galime išvengti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stilių kuria ne brangūs daiktai

„X-ARCH“ architektūros, interjero ir dizaino studijos vadovas ir architektas Rūstenis Vitas Milaševičius teigia, kad dažniausiai žmonės atsisako architekto ir interjero dizainerio paslaugų, nes tikisi, kad tai padės sutaupyti pinigų brangesniems daiktams įsigyti. Tačiau architektas R. V. Milaševičius teigia, kad namų stilių formuoja ne žmogaus susigalvoti brangesni daiktai, bet teisingas ir profesionalus jų parinkimas.

REKLAMA

„Profesionalai įvertins jūsų finansines galimybes ir parinks vienodo lygmens, stilistikos baldus, medžiagas, kad nebūtų didelės atskirties tarp jų. Pavyzdžiui, profesionalas niekada neparinks plastikinių grindų, jeigu ant jų stovės kažkoks labai prabangus baldas. Taip pat klaidinga manyti, kad interjero dizaineris pirks tik labai brangius daiktus. Galbūt netgi priešingai, jis su kur kas pigesniu šviestuvu ar dviem pigiais sukurs kur kas geresnį apšvietimą, nei jūs patys su vienu, bet labai brangiu“, – teigia architektas.

REKLAMA
REKLAMA

Galiu geriau nei profesionalas

Antroji ir labai dažna klaida, kuri dažniausiai žmonėms kainuoja brangiai, anot R. V. Milaševičiaus, yra išankstinis nusistatymas, kad pats gali įsirengti namus kaip profesionalas, o gal ir dar geriau. Jis įsitikinęs, kad labai dažnai nesusimąstoma, jog įsirenginėjant namus reikia pagalvoti ne tik kokia spalva dažysi sienas ar kokios plytelės bus vonioje, bet kartu reikia turėti žinių ir gerai apgalvoti net ir apie tokias detales kaip akustika, funkcija, saugumas, kuriuos architektas visada įvertins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sutikite, kad niekada nebūna taip liūdna arba taip nemalonu, kai išleidi daugiau ar mažiau pinigų, tačiau negauni trokštamo rezultato. Taip dažniausiai ir būna, kai žmonės imasi patys remontuoti savo būstą, kurti interjerą, o galutinis rezultatas dažniausiai būna nuviliantis“, – teigia pašnekovas.

Nemažiau svarbu, kad profesionalas visada klientui duoda tikslius išmatavimus, detales, pavyzdžiui - lubų detales, grindų suvedimus, tikslius aukščius iki milimetro, todėl nebelieka galimybių darbininkų saviraiškai, kas neretai tampa dideliu galvos skausmu užsakovui.

REKLAMA

Brangi savirealizacija

Dar viena klaida, kuri dažnai daroma yra ta, kad įsirenginėdamas būstą pats, žmogus galvoja galėsiantis kur kas geriau išpildyti savo norus ir taip realizuoti save. Deja, kaip pastebi architektas, ši savirealizacija neretai atsieina labai brangiai, nes perkami daiktai, kurie vėliau paaiškėja esantys nereikalingi, o klaidos, padarytos neprofesionalaus darbo, kainuoja brangiai.

„Žmogus, atlikdamas profesionalų darbus, daro klaidas, kurias taiso arba netaiso, nes gaila tam išleisti papildomų pinigų. Tuomet save guodžia, kad yra gerai taip, kaip yra. To tikrai nebus, jei jis samdys profesionalą. Mokant pinigus profesionalui, jis iš jo išreikalaus maksimumo, kad finale būtų patenkintas galutiniu rezultatu“, – savo pastebėjimais dalinasi architektas.

REKLAMA

Samdydami interjero dizainerį visada galite prašyti, kad jis sukurtų 3 D vizuolizaciją, kuri padeda matyti galutinį rezultatą iš anksto. Taip apsisaugome nuo nesusikalbėjimo, perdėtų iliuzijų ir tiksliai matome ko galime tikėtis.

Nesistenkite suspėti su mada

Mados vaikymasis įsirenginėjant būstą yra tai, kas jį gali paversti privesti prie visiško kičo. Pasak architekto R. V. Milaševičiaus, svarbiausia turėtų būti ne mada, o stiliaus harmonija, visuma, begalės dedamųjų, kas ir sudaro gerą interjerą.

„Aš nesiūlau daryti interjero vaikantis mados, nes su ja niekada nesuspėsite. Po metų kitų bus nebegražu, atsibodę ir norėsis viską keisti. Labai dažnai žmonės kurdami interjerą, renkasi tas plyteles, tapetus ar kitus daiktus, kurie vyrauja didžiuosiuose prekybos centruose ir galvoja, kad pataiko ant mados ir bangos, bet iš tikrųjų nepataiko niekur. Rinkitės profesionalumą, o ne madą“, – pataria „X-ARCH“ architektūros, interjero ir dizaino studijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugus interjeras

Jeigu po to, kai perskaitėte visus punktus, jūs vis dar norite patys įsirenginėti savo būstą, architektas R. V. Milaševičius turi vieną paprastą, bet naudingą patarimą: „Nusidažykite baltai sienas, susidėkite kokybiškas grindis, išsidėliokite daiktus kiek į manoma tvarkingiau ir jokiu būdu neinvestuokite į sienas. Geriau tuos pinigus skirkite geram šviestuvui, kokybiškiems baldams bei kilimui įsigyti, tuomet namai atrodys daug stilingesni, nei juose pridarysite arkų, lentynėlių, kurios įneš daugiau chaoso nei harmonijos namuose“.

Anot architekto R. V. Milaševičiaus, grožio sąvoka yra labai subjektyvi, tačiau profesionalus darbas visada atrodys daug geriau, nei mėgėjo. Todėl jeigu jums rūpi kokybė, ilgaamžiškumas, stilius ir harmonija namuose – profesionalų paslaugomis reiktų naudotis arba bent jau su jais pasitarti – visada.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų