REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemą susilpnėja natūrali organizmo apsauga, nusilpsta imunitetas, mums trūksta vitaminų, šviežių vaisių ir daržovių. Pavasario pradžioje, pastebi gydytojai ir sveikos gyvensenos specialistai, ypač svarbu stiprinti organizmą. Žolininkė Jadvyga Balvočiūtė sako, kad svarbiausia – daug būti gryname ore ir taip mums trūkstamų vitaminų gauti iš natūralių medžiagų.

Žiemą susilpnėja natūrali organizmo apsauga, nusilpsta imunitetas, mums trūksta vitaminų, šviežių vaisių ir daržovių. Pavasario pradžioje, pastebi gydytojai ir sveikos gyvensenos specialistai, ypač svarbu stiprinti organizmą. Žolininkė Jadvyga Balvočiūtė sako, kad svarbiausia – daug būti gryname ore ir taip mums trūkstamų vitaminų gauti iš natūralių medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia reikia daug vaikščioti po gamtą, kvėpuoti deguonies, gauti saulės spindulių, džiaugtis atgimusia gamta. Stebint gamtą, reikia žiūrėti, ar jau dilgėlės, garšvos, kiaulpienės lenda iš žemės. Visgi iš pradžių reikia prieiti prie liepų ir pavalgyti jų pumpurų: jie labai atgaivina, nė vieno skrandžio nesudirgins“, - sakė J. Balvoičiūtė.

REKLAMA

Turtingieji pumpurai

Žolininkė nurodo, kad vitaminų šaltinis yra ir serbentų pumpurai – juos pašnekovė pataria susidžiovinti, pasidėti ateičiai, nes iš jų daroma labai gera, gaivinanti ir gydanti arbata.

 

 

„Galima pasirinkti ir drebulės pumpurų – jie turi salicilato, yra priešuždegiminiai, labai maloniai kvepiantys. Galime valgyti visus pumpurus: vyšnių, obelų - nors jie ir karstelėję. Beržų pumpurus, pradėjusius brinkti, liaudyje renka, užpila degtine – turi tokią priemonę, kuri skatina ligų, opų ar kitų žaizdų gijimą“, - kalba žolininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Žalieji kokteiliai

J. Balvočiūtė sako, kad organizmui atstatyti po žiemos puikiai tinka kiaulpienės, dilgėlės, garšvos, taip pat ir vaistiniai česnakai , kurie yra labai malonaus skonio, tik atsiduoda česnakais. Taip pat, pažymi ji, jau iš po žemių pradėjo lįsti meškinis česnakas, kurio vienu kitu lapu galėsime pasigardžiuoti salotose.

„Labai gerai ir salotas daryti, ir pasidaryti kokteilius – ypač iš ryto. Juos darytis galima ir iš šiltnamyje sužėlusių žliūgių, petražolių, kurios jau pradeda lįsti, ir kitų žolių, kurios jau žaliuoja – drąsiai jas galima pasiskinti ir darytis kokteilius. Jeigu turime žieminio svogūno – į kokteilį sumeskime ir jo, dar įdėkime citrinos. Išgėrę tokį žaliąjį kokteilį, būsime pilni energijos iki pietų“, - sakė žolininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Balvoičiūtė sako, kad žaliuosius kokteilius geriausia daryti nemaišant su vaisias, bet, jeigu kam labai neskanu, galima įdėti obuolį ar bananą – tai bus vis geriau nei nieko.

„Tad pasistenkite valgyti šviežių žalumynų, džiaukitės gamta, kvėpuokite deguonimi ir kuo daugiau žiūrėkite į dangų“, - džiaugsmingai kalbėjo žolininkė.

Gydantis pajūrio oras

Pastiprinti po žiemos sveikatą, pastebi specialistai, puikiai padeda ir pajūrio oras. Sveikatos centro „Energetikas“ komercijos direktorė Gintautė Matulevičiūtė pabrėžia, kad pajūrio klimatas yra pastovesnis, tad organizmas prie šiltėjančių orų prisitaiko palaipsniui, kai tuo tarpu toliau nuo pajūrio esančių miestų temperatūrų svyravimai yra akivaizdesni, sukeldami organizmui papildomą stresą.

REKLAMA

„Pajūrio oras prisotintas jodo bromu, kuris stiprina sveikatą: padeda sergantiems kvėpavimo takų ligomis, stiprina imuninę sistemą, dėl to yra labai naudinga vaikščioti pajūriu ir tiesiog kvėpuoti natūraliu jo oru. Tad norint atsigauti po žiemos, reikia atvykti prie jūros, kuri savaime jau gydo, ir atlikti eko SPA procedūras su natūraliomis tradiciškomis lietuviškomis žolelėmis, kurias siūlo mūsų centras. Jeigu žmogus yra sveikas, užtenka pabūti ir trumpiau, o jeigu žmogus turi nusiskundimų, reikia praeiti procedūrų kursą, kuris trunka mažiausiai septynias dienas“, - kalba G. Matulevičiūtė.

REKLAMA

Procedūros su gydančiomis žolelėmis

Pašnekovė teigia, kad SPA „Amber Palace“ centre daromos eko SPA procedūros su tradicinėmis lietuviškomis žolelėmis: ąžuolo žieve, ramunėlėmis, varnalėšomis, kiaulpienėmis, mėtomis, šaltalankiais, medumi ir gintaro pudra, petražolėmis, šalpusniais, gysločiais, dilgėlėmis ir kitomis. G. Matulevičiūtė nurodo, kad su šiomis žolelėmis daromi įvairūs kūno įvyniojimai, kaukės, masažai.

„Su ąžuolo žieve atliekame įvairius įvyniojimus. Ąžuolo žievės nuoviras naikina pleiskanas, stiprina plaukų šaknis, mažina kojų prakaitavimą – tam daromas refleksoterapinis pėdų masažas. Ąžuolas taip pat veikia organizmą kaip priešuždegiminė medžiaga, padeda sergant gastroenterologinėmis ligomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramunėlių žiedai, naudojami įvyniojimuose, pasižymi priešuždegiminiu, raminančiu poveikiu. Ramunėse yra kalcio, glikozidų, taninų bei kirminus varančių rūgščių. Ramunėlės turi antioksidacinių savybių, jos slopina žarnų spazmus, naikina bakterijas“, - sako G. Matulevičiūtė.

Pašnekovė taip pat pažymi, kad SPA „Amber Palace“ naudojamuose įvyniojimuose kiaulpienės labai tinka sausai odai, šaltalankiai stiprina imuninę sistemą.

„Šaltuoju metų laiku ypač populiarus šaltalankių įvyniojimas ir gintaro su medumi masažai. Ši procedūra pašalina stresą ir labai gerai išvalo odą – tai natūrali detoksikacija organizmui. Žinoma, norint stipresnio poveikio, reikia pasidaryti procedūrų seriją“,- pastebi G. Matulevičiūtė.

REKLAMA

Pašnekovė pažymi, kad SPA centras siūlo ir kaukes kūnui: petražolių, šalpusnių, gysločio, petražolių ir medaus, žolelių nuoviro, drėkinančias obuolių, plaukus stiprinančias dilgėlių, ąžuolo kaukes – kažkaip neskamba.

SPA „Amber Palace“ siūlo apie 50 procedūrų su ekologiškomis lietuviškomis tradicinėmis žolelėmis. Iš viso SPA „Amber Palace“ turi 150 procedūrų.- norisi saldesnės pabaigos 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų