REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus Povilas Gylys į Seimą pateko su „Drąsos kelio“ partija, todėl jo kandidatūra yra spjūvis teisėsaugai, penktadienį pareiškė dabartinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus Povilas Gylys į Seimą pateko su „Drąsos kelio“ partija, todėl jo kandidatūra yra spjūvis teisėsaugai, penktadienį pareiškė dabartinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet koks veikėjas, kuris yra patekęs į valdžią violetinio nesusipratimo būdu, kada buvo žudomi žmonės, luošinami jų likimai, atkreipkite dėmesį, kokio masto ten buvo padaryta afera aukojant mažametę mergaitę, tai yra mažų mažiausiai spjūvis visuomenei ir teisėsaugai į veidą“, – BNS penktadienį sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

„Aš ne apie profesorių P.Gylį kalbu, o apie istoriją“, – pridūrė jis.

„Drąsos kelio“ partija, pagal kurios sąrašą P.Gylys išrinktas į Seimą, įkurta po pedofilijos skandalo Garliavoje. „Tvarkiečių“ siūlomas kandidatas į vidaus reikalų ministrus ne kartą aštriai kritikavo teisėsaugos veiksmus šioje byloje.

Paklaustas, ar P.Gyliu pasitikėtų Vidaus reikalų ministerijos vadovaujamos teisėsaugos institucijos, ministras teigė, jog „čia yra vienareikšmiškas atsakymas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jų reakcija irgi bus atitinkama, – sakė ministras, tačiau nedetalizavo, ką turi omenyje. – Pasižiūrėkite, ką jis kalba apie pareigūnus, kurie vykdo savo pareigą.“

 

P.Gylys kartu su „Drąsos kelio“ frakcija Seime 2013 metais ragino atstatydinti S.Skvernelį, kai jis vadovavo policijai. Frakcija teigė esanti įsitikinusi, kad per Vilniuje vykusią seksualinių mažumų eiseną policininkai neadekvačiai reagavo pargriaudami ir sulaikydami Seimo narį „tvarkietį“ Petrą Gražulį.

Tuomet frakcija teigė, kad policijos vadovybė mėgina Lietuvą paversti „policine valstybe, jos demonstruojamu dvigubų standartų taikymu atskiriems piliečiams, šiurkščiais Konstitucijos ir įstatymų pažeidimais“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dalyvavimas visuose šiuose žaidimuose prieš teisėsaugą, prieš prokuratūrą, tai yra požiūris žmogaus, kuris eina į tokais pareigas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Prieš savaitę P.Gylys ragino ministrą atsistatydinti po to, kai jis paskelbė į Seimą kandidatuosiantis su neparlamentine Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. P.Gylys argumentavo, kad priėmęs tokį sprendimą ministras automatiškai išeina iš koalicinės Vyriausybės, nes „Tvarkai ir teisingumui“ priklauso vidaus reikalų ministro kvota.

Tuo metu S.Skvernelis ragino Seimo narį atsisukti į save.

„Kam kalbėti, kam tylėti. Man atrodo, kad jis buvo ir LDDP (Lietuvos demokratinėje darbo partijoje), po to pateko į Seimą su šituo violetiniu nesusipratimu, dabar „Tvarka ir teisingumas“, taip judant galima ir visas politines jėgas aplėkti“, – kalbėjo ministras.

REKLAMA

P.Gylio kandidatūrą penktadienį premjerui pateikė valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas. P.Gylys siūlomas vietoje S.Skvernelio, kurį jį delegavusi partija „Tvarka ir teisingumas“ atšaukia iš ministro posto, nes šis oficialiai pasiskelbė Seimo rinkimuose kandidatuosiantis su kita politine jėga.

Į Seimą P.Gylys buvo išrinktas pagal „Drąsos kelio“ partijos sąrašą. Jis šiuo metu priklauso „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai, tačiau nėra šios partijos narys.

68-erių profesorius P.Gylys Vilniaus universitete įgijo ekonomisto išsilavinimą, dėstė šioje aukštojoje mokykloje, Mykolo Romerio universitete. Jis yra buvęs tuometinės Lietuvos demokratinės darbo partijos narys, 1992–1996 ėjo užsienio reikalų ministro pareigas, buvo išrinktas Seimo nariu dvi kadencijas 1992-2000 metais, taip pat 2012-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų