REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A lygos IV-asis turas nudžiugino visus futbolo mėgėjus, nes trejose iš ketverių rungtynių nugalėtojas paaiškėjo tik dvikovų pabaigose. Į šios savaitės simbolinę rinktinę daugiausiai išrinkta „Sūduvai“ vilčių nepalikusių „Trakų“ futbolininkų. Be suvalkiečių joje atstovų taip pat neturi „Kauno Žalgiris“.

REKLAMA
REKLAMA

Vartininkas – Vitalijus Mirnas („Utenis“)

Tiek klaipėdietis Povilas Valinčius, tiek trakiškis Marius Rapalis sužaidė puikias rungtynes, išlaikydami „sausus“ vartus bei išgelbėdami savo komandas nuo nemalonumų, tačiau V.Mirnui tekęs krūvis buvo kur kas didesnis. Taip, „Utenis“ įvartį praleido, tačiau tokį smūgį vargu ar būtų atrėmusi bet kuri žvaigždė iš pasaulio vartininkų elito. Tačiau jei ne uteniškių vartų sargo reakcija ir meistriškumas, neleidžiant pasižymėti Mamadou Mbodjiui, Bahrudinui Atajičiui ir Elivelto, „Žalgiris“ savo varžovus būtų sutriuškinęs nepadoriu skirtumu. Į rinktinę V.Mirnas išrinktas antrą kartą.

REKLAMA

Gynėjas – Donovanas Slijngardas („Žalgiris“)

Bandant įveikti sutankintos „Utenio“ gynynos užtvaras, čempionams buvo būtinas aktyvus flango žaidėjų indėlis. Antrąsyk į turo rinktinę patekęs D.Slijngardas išskirtiniais fejerverkais, išskyrus baudos smūgiu sudrebintą skersinį, aikštės nenušvietė, tačiau joje buvo vienas iš tų futbolininkų, kurių nuveiktam juodam darbui vyr. treneris Valdas Dambrauskas neturėjo jokių priekaištų. Kai reikėdavo, olandas prisijungdavo prie komandos atakų, bet tuo nepiktnaudžiavo, o gynyboje prižiūrėdavo komandos draugų paliktas erdves, neleido varžovams surengti greitų išpuolių bei, tvirtai apsaugodamas užnugarį, suteikė žalgiriečių vidurio saugams daugiau laisvės uteniškių aikštės pusėje.

REKLAMA
REKLAMA

Gynėjas – Markas Beneta („Atlantas“)

Greičiausiai tai atsitiktinumas, kad vienintelį iki šiol įvartį sezone „Atlantas“ praleido tik rungtynėse, kuriose M.Beneta nerungtyniavo, bet nuopelnų iš jaunojo klaipėdiečio, sulaukusio kvietimo ir į nacionalinę vyrų rinktinę, atimti negalima. Mače prieš „Lietavą“ jis ženkliai prisidėjo prie to, kad Savio, į kurį Jonavos klubas deda nemažai vilčių, būtų ramus ir nepavojingas. Galbūt trūko didesnio aktyvumo jungiantis į komandos atakas, tačiau uostamiesčio komandos prioritetinė užduotis yra nepraleisti. Su ja M.Beneta tvarkosi gerai. Simbolinėje rinktinėje - pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gynėjas – Arūnas Klimavičius („Trakai“)

Tomas „įvarčių mašina“ Radzinevičius mače su riteriais į vartus atliko vos vieną smūgį. Taip, galima diskutuoti apie „Sūduvos“ simbolio formą sezono starte, tačiau fakto, kad tokie puolėjai gali įmušti dukart vos kartą prisilietę prie kamuolio, nepaneigsime. Nepaneigsime ir to, kad „Trakų“ gynybai neįkando ir antrasis puolėjas Karolis Laukžemis. Pirmą kartą poroje su Pavelu Kruku nuo dvikovos pradžios žaidęs Arūnas Klimavičius buvo solidus ir savo veiksmais prisidėjo tik prie vieno gaisro riterių baudos aikštelėje, kai po perdavimo link vartų nuo gynėjo atšokęs kamuolys vos neatsidūrė tinkle, bet „Trakų“ vartininkas buvo budrus. Varžovų aikštės pusėje A.Klimavičius buvo pavojingas. Kartą jo smūgis galva buvo tikslus, bet įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, vėliau gynėjui beliko griebtis už galvos, kai jo muštą kamuolį šuoliu ištraukė „Sūduvos“ vartininkas. Į turo rinktinę pateko antrą kartą.

REKLAMA

Gynėjas – Martynas Dūda („Lietava“)

Pirmuose turuose Aleksandaro Šušnjaro šešėlio kiek pritemdytas M.Dūda mače prieš „Atlantą“ buvo stiprioji aikštės šeimininkų gynybos grandis. Serbui darant nebūdingas sau klaidas, viena kurių vos nesibaigė įvarčiu, „Lietavai“ buvo būtinas patikimas antrojo poros gynėjo žaidimas ir čia M.Dūda nenuvylė, užtikrintai kovodamas „antrajame aukšte“ ir be didesnių klaidų dirbęs prie savo vartų. Debiutas turo rinktinėje.

Saugas – Artiomas Gurenka („Trakai“)

Tokiose rungtynėse, kur gali išnaudoti savo greitį ir varžovų sudaromas erdves, A.Gurenka jaučiasi kaip ilgametis taksi vairuotojas siaurose sostinės senamiesčio gatvelėse. Saugas nepailstamai naudojosi tuo, kad Andro Švrljuga pernelyg užsibūdavo svečių aikštės pusėje, todėl ne kartą ir ne du kairiajame flange atsidurdavo visiškai laisvas. Vienas iš tokių pabėgimų nuo varžovų priežiūros baigėsi įspūdingu riterio reidu į baudos aikštelę ir tiksliu smūgiu pro Ivaną Kardumą, suklaidinus porą aikštės šeimininkų gynėjų. Į turo rinktinę išrinktas pirmą kartą.

REKLAMA

Saugas – Tomas Snapkauskas („Stumbras“)

Antrose rungtynėse paeiliui pelnomas įvartis jau yra rimta paraiška patekti į rinktinę. Taip, abu taiklūs saugo smūgiai atlikti kone gulint ant varžovų vartų linijos, tačiau tai tik parodo, kad T.Snapkauskas vis labiau tampa „box to box“ tipo saugu. Tas reidas beveik per visą aikštę, po kurio „Stumbras“ išlygino rezultatą - tiesiog įspūdingas. Nežiūrint į nuopelnus prie varžovų vartų, T.Snapkauskas kartu su Klaidu Janoniu ir Viliumi Armanavičiumi susilaukė vyr. trenerio Dariaus Gvildžio pagyrų už darbą aikštės viduryje, eliminuojant „Kauno Žalgirio“ saugų liniją, taip tik sustiprindamas savo debiutą turo rinktinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugas – Eltonas („Žalgiris“)

Vis labiau čempionų gretose įsitvirtinęs brazilas nukonkuravo Mariną Matošą, nusiųsdamas šį tiesiai ant atsarginių suolo. Rungtynėse prieš „Utenį“, kuriose čempionams daug darbo gynyboje nebuvo, Eltonui teko atakų dispečerio rolė, pradedant didžiąją dalį svečių atakų. Kantriai, be nepamatuoto skubumo skirstęs perdavimus brazilas prisidėjo prie to ramumo, kuriuo spinduliavo žalgiriečiai laukdami savo šanso. Ir tas šansas atiteko ne kam kitam, o Eltonui, kurio dieviškas šūvis tiesiai į devyniukę paliko V.Mirną tarsi prikaltą tik žvilgsniu palydėti į vartus skriejusį kamuolį. Debiutas turo rinktinėje.

REKLAMA

Saugas – Aleksandras Byčenokas („Trakai“)

Kol Jurijus Mamajevas yra tik savo praėjusio sezono šešėlis, A.Byčenokas tapo „Traukų“ puolimo mašinos dirigentu. Nepaisant to, kad baltarusio įvarčių ir perdavimų sąskaitoje - vis dar apvalūs nuliai, tačiau tik jis ir Davidas Aršakianas riterių saugų ir puolėjų gretose žaidžia praktiškai be poilsio. Tai tik įrodo, kad universalusis riteris šiuo metu yra sunkiai pakeičiama Valdo Urbono taktikos schemų detalė. Mače prieš „Sūduvą“ galėjo dar antrojo kėlinio viduryje nubraukti visas suvalkiečių viltis, bet akistata su vartininku baigėsi apmaudžiai netiksliu smūgiu šalia vartų. Turo rinktinėje - pirmąjį kartą.

REKLAMA

Puolėjas – Artūras Rimkevičius („Stumbras“)

„Mauras savo darbą padarė“. Šis posakis visiškai apibūdina praėjusio sezono „Stumbro“ lyderio, dėl kelio operacijos vis dar nepasiruošusio žaisti nuo rungtynių pradžios, nuveiktą darbą vos per 26-ias minutes. Tiek užteko, kad vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų pirmą kartą šiemet patektų į turo rinktinę. Po „Kauno Žalgirio“ įvarčio į aikštę mestas A.Rimkevičius padarė viską, kad Kauno derbį laimėtų, o tuo pačiu ir pirmąją pergalę sezone iškovotų būtent jo komanda. Po puolėjo perdavimo buvo išlygintas rezultatas, o mačo pabaigoje jau pats futbolininkas pelnė ir lemiamą įvartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Puolėjas – Nerijus Valskis („Trakai“)

Pavasaris negali neateiti, N.Valskis negali nemušti. Trečią savaitę iš eilės turo rinktinėje įsikūręs puolėjas šiuo metu yra bene geriausią formą lygoje demonstruojantis atakos linijos futbolininkas. Keturi įvarčiai ir du rezultatyvūs perdavimai per trejas rungtynes - skaičiai, futbolo gerbėjus verčiantys kilnoti antakius stebintis, kad „Trakų“ ir lygos puolimo lyderis nėra pakviestas į nacionalinę vyrų rinktinę. Tuo tik blogiau būsimam riterių varžovui, nes N.Valskis į aikštę po pertraukos čempionate grįš alkanas futbolo ir įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų