REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
27
Apie populiariausią Nikaragvos sprotą, kuris sukels diskusijų (nuotr. facebook.com)
27

 Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius dalijasi dar viena savo kelionės diena.

„Centrinėje Amerikoje įsitvirtinęs radikaliai kitoks požiūris į viešą smurto vaizdavimą, nei Europoje. Čia dienraščiai pirmuose puslapiuose spausdina mafijos žudynių rezultatus visame gražume, o televizijos naujienos mėgaujasi smurtinių nusikaltimų aukų vaizdais. O apie gyvūnų teises čia išvis niekas niekada nė viena ausimi negirdėjo. Gal dėl to, Nikaragvoje legaliai gyvuoja nuo seno populiarus sportas - gaidžių peštynės.

REKLAMA
REKLAMA

Leono mieste gaidžių peštynes jau specialiai rengia ir užsienio turistams, bet mes norėjome pamatyti, kaip vyksta tos, į kurias renkasi tik vietiniai - tikros, neadaptuotos ir nepagražintos. Važiavome į šalia miesto įsikūrusį kaimą.

REKLAMA

Peštynėms naudojami dvejų-trejų metų gaidžiai, kurių natūrali neapykanta kitiems gaidžiams yra papildomai skatinama nuo pat išsiritimo iš kiaušinio. Nuo apatinės kūno dalies jiems pašalinamos plunksnos - sako, kad ištirptų riebalai.

Plika likusi oda nuolat tepama specialiu tepalu iš rūgščiųjų apelsinų ir citrinų - manoma, kad taip oda tampa atsparesnė išoriniam poveikiui. Nustatytu laiku į peštynių vietą pradeda rinktis ne tik žiūrovai, bet ir kovinių gaidžių savininkai, savo kovotojus atsinešantys specialiose dėžėse, ar tiesiog po pažaščia.

REKLAMA
REKLAMA

Čia matote ypatingą akimirką - kai du savininkai meta vienas kitam iššūkį, abiejų gaidžiai yra atidžiai pasveriami - kova įvyksta tik tokiu atveju, jei abu kovotojai sveria tiek pat. Dažniausiai - apie pusantro kilogramo. Kitas etapas - dirbtinių pentinų išsirinkimas ir suderinimas.

Kadangi kovotojų agresija yra skatinama nuo pat mažumės, jiems pašalinami pentinai - kad neužkapotų vienas kito mirtinai dar neprasidėus varžyboms. Prieš varžybas pentinų vietoje pririšami dirbtiniai - tokie specialūs skalpelio aštrumo peiliukai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų