REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius Pranciškus pasmerkė „šėtonišką“ ataką Jemene prieš senelių prieglaudą, kur buvo nužudyta mažiausiai 16 žmonių, tarp jų – keturios vienuolės, šeštadienį paskelbė Vatikanas.

Popiežius Pranciškus pasmerkė „šėtonišką“ ataką Jemene prieš senelių prieglaudą, kur buvo nužudyta mažiausiai 16 žmonių, tarp jų – keturios vienuolės, šeštadienį paskelbė Vatikanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jo Šventenybė popiežius Pranciškus buvo šokiruotas ir labai nuliūdo sužinojęs apie keturių Dievo Meilės Misionierių seserų ir dar 12 žmonių nužudymą senelių namuose Adene“, – sakė Vatikano valstybės sekretorius Pietro Parolinas.

REKLAMA

„Jis siunčia patikinimą dėl savo maldų už mirusiuosius ir savo dvasinio artumo jų šeimoms, ir visiems tiems, kuriuos paveikė šis beprasmio ir šėtoniško smurto aktas“, – sakoma kardinolo P.Parolino pareiškime.

Keturi užpuolikai penktadienį įsiveržė į tuos senelių namus Adeno Šeich Osmano rajone, kuriuose gyveno dešimtys pagyvenusių žmonių. Užpuolikai nužudė apsaugininką, o paskui surišo ir nušovė darbuotojus, AFP sakė saugumo pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Per užpuolimą iš pastato sklido senelių riksmai, sakė liudininkai. Tarp žuvusiųjų yra keturios vienuolės užsienietės, kurios dirbo slaugytojomis. Nors iš pradžių saugumo pareigūnai sakė, kad vienuolės buvo indės, Vatikano misionierių naujienų agentūra „Fides“ vėliau nustatė, jog dvi vienuolės buvo iš Ruandos, viena iš Kenijos ir viena iš Indijos, bei dar pridūrė, kad vienuolių vyresniajai pavyko pasislėpti, ir ji liko gyva.

Argentinietis popiežius „meldžia, kad šios beprasmiškos skerdynės pažadintų sąžinę, vestų prie širdies pasikeitimo, įkvėptų visas šalis sudėti ginklus ir žengti dialogo keliu“, sakė P.Parolinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis ragina visas dabartinio konflikto šalis pasmerkti smurtą, atnaujinti savo įsipareigojimus Jemeno žmonėms, ypač vargstantiems, kuriems seserys ir jų padėjėjai stengėsi tarnauti“, – pridūrė kardinolas.

Dėl penktadienį buvusio išpuolio jokia grupuotė atsakomybės neprisiėmė Jemene, kur tarptautiniu mastu pripažinta vyriausybė grumiasi ir su Irano remiamais sukilėliais, ir su labiau plintančiais džihadistais.

Vienas pareigūnų sakė, kad šį kartą puolė „ekstremistai“, ir kaltino grupuotę „Islamo valstybė“, kuri per pastaruosius kelis mėnesius vis labiau įsitvirtina Adene.

REKLAMA

Jemeno vyriausybę remianti šešių valstybių Persijos įlankos bendradarbiavimo taryba „griežtai“ smerkia minėtą išpuolį, kuris, anot šios Tarybos, „atskleidžia tikslus tų jėgų, kurios stoja prieš saugumo ir stabilumo sugrąžinimą Jemene“.

Adeną laikinąją Jemeno sostine paskelbė prezidentas Abedrabbo Mansouras Hadi, nes jam ir vyriausybei teko sprukti iš Sanos, kuri nuo 2014 metų rugsėjo yra husių sukilėlių ir jų sąjungininkų rankose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų