REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Sportuojanti moteris (nuotr. Fotolia.com)

Moterys bijo vartoti baltyminius kokteilius. Baimė atsiranda tada, kai trūksta objektyvios ir tinkamos informacijos. Tuomet pradedama mąstyti, kad baltymų milteliai yra gryna chemija, kuri labai kenkia organizmui.

38

Moterys bijo vartoti baltyminius kokteilius. Baimė atsiranda tada, kai trūksta objektyvios ir tinkamos informacijos. Tuomet pradedama mąstyti, kad baltymų milteliai yra gryna chemija, kuri labai kenkia organizmui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yra ir antra moterų rūšis, kuri teigia, jog joms netinka baltymai. O ar sakote, kad Jums netinka, pavyzdžiui, jautiena arba vištiena? Baltymai savo sudėtimi labai artimi šiems maisto produktams. Taip, Jums gali netikti viena ar kelios baltymus gaminančios firmos. Tokiu atveju tinka paralelė su veido kremais: jei nusiperkate vienos firmos kremą ir nuo jo Jums tempia odą ar jaučiate kitokį diskomfortą ką Jūs darote? Netikiu, kad sakote, jog Jums netinka visi veido kremai, tiesiog nusiperkate kitos firmos kremą. Tas pats ir su baltyminiais kokteiliais. Tam, kad būtų lengviau nepasiklysti milžiniškoje baltymų pasiūloje, pateiksiu kelias rekomendacijas kaip išsirinkti baltymus.

REKLAMA

Nuo baltymų negali pūsti pilvo, kauptis dujos pilve, neturite jausti jokio sunkumo jausmo. Visi šie minėti dalykai gali atsirasti ne nuo baltymų, o nuo sudėtyje esančių dažiklių. Nuo dažiklių, o ne nuo baltymų kemšasi kepenys ir gali atsirasti bėrimai. Yra tik 3 skonių baltymai, kurių sudėtyje nėra dažiklių, tai šokolado, vanilės, kavos skonio baltymai. Baltymų gamintojai, norėdami turėti konkurencinį pranašumą prieš kitus rinkos dalyvius, sukuria kuo egzotiškesnius skonius: melionų, arbūzų, kaktusų ir tt. Nenustebkite, jei išgėrus egzotiško skonio baltymų kokteilį pilve jausite sunkumą.

REKLAMA
REKLAMA

Rinkdamiesi baltymus atidžiai pažiūrėkite kokie saldikliai nurodomi sudėtyje. Saugiausias saldiklis yra sukralozė. Ji itin mažais kiekiais suteikia daug didesnį saldumą nei cukrus. Ši saldiklį galima vartoti net nėščioms moterims. Venkite aspartamo ir sacharino saldiklių. Šie saldikliai yra toksiški! Aspartamo neigiamas poveikis jau įrodytas prieš 30 metų ir Amerikoje šis saldiklis yra uždraustas. 30-40 laipsnių temperatūroje aspartamas išskiria toksiškas medžiagas. Tad jei savo turimų baltymų sudėtyje matote aspartamo saldiklį, Jokiu būdu nenaudokite jo kepiniams ir blynams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nebijokite angliavandenių. Pamačiusios 1,5 g angliavandenių baltymų kokteilių porcijoje dauguma linguoja galva ir jau iš anksto nurašo baltymus, nes jame daug angliavandenių. Čia dažnai matau paradoksą: bandelė pusryčiams, kurioje bent 100 g angliavandenių, tai čia gerai, o baltymų kokteilis, kuriame yra 1,5 g angliavandenių, tai jau didžiausias blogis. Angliavandeniai reikalingi tam, kad išnešiotų baltymą po visa organizmą.

Baltymus geriau gerti su vandeniu. Su pienu baltyminius kokteilius dažniausiai paskiriama gerti itin liesoms merginoms.

REKLAMA

Paskutinis patarimas, baltymus rinkitės taip kaip renkatės veido kremą. Juk kremo neperkate turgeliuose, kažkokiuose neaiškiuose kioskuose? Tai ir baltymus pirkite atidžiai išstudijavę sudėtį, patikimoje, papildais prekiaujančioje parduotuvėje. Jei perkate kremą už kelis eurus juk nesitikite stebuklo, kad jis išlygins visas raukšles, išnaikins spuogelius? Moterys dažnai taupo pirkdami papildus ir dažniausiai nusivilia. Neieškokite pigiausio varianto, ieškokite kokybiško baltymų kokteilio. Nuo jo priklauso sporto kokybė ir net Jūsų pasiekti rezultatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų