REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį į Klaipėdą atplaukė naujas Norvegijos „Statoil“ dujų krovinys.

Šeštadienį į Klaipėdą atplaukė naujas Norvegijos „Statoil“ dujų krovinys.

REKLAMA

Klaipėdoje esančio suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo operatorės „Klaipėdos nafta“ atstovė Indrė Milinienė BNS informavo, kad apie 140 tūkst. kubų norvegiškų dujų atgabenantis dujovežis „Arctic Princess“ pro Klaipėdos uosto vartus įplaukė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės vakare bus pradėtas krovinio perkrovimas į SGD saugyklą“, - BNS teigė I.Milinienė.

REKLAMA

Pasak jos, krovinį tikimasi perkrauti per 48 val. Tada tuščias dujovežis „Arctic Princess“ iš uosto išplauks.

Dalis krovinio bus skirta prekybos bendrovei „Litgas“, maždaug ketvirtadalis - sutartį su „Statoil“ vasario pradžioje pasirašiusiai bendrovei „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT).

Paskutinį kartą SGD dujovežis į Klaipėdos SGD terminalą buvo atplaukęs vasario 16 dieną. Tuomet po 70 tūkst. kubų dujų atsigabeno iki tol Rusijos „Gazprom“ dujas pirkusios „Achema“ ir LDT.

REKLAMA
REKLAMA

LDT iki šių metų spalio įsigis daugiau kaip pusę šių metų dujų poreikio - apie 300 mln. kubų, „Achema“ - apie 700 mln. kubų, arba daugiau nei pusę viso įmonės šių metų dujų poreikio. „Litgas“, kuri SGD pirko ir pernai, šiemet pakeitė sutartį su „Statoil“ ir sumažino dujų kiekį nuo 540 mln. kubų iki 350 mln. kubų per metus, o sutartį pratęsė penkeriems metams iki 2024 metų.

Iki rugsėjo pabaigos į terminalą turėtų atplaukti iš viso 12 dujovežių, kurie iš viso atgabens apie 1,15 mlrd. kubų dujų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų