REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkų meras socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas šią savaitę partijos valdybos posėdyje pareiškė paliksiąs socialdemokratų gretas, jeigu jo narystė būtų suspenduota.

Druskininkų meras socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas šią savaitę partijos valdybos posėdyje pareiškė paliksiąs socialdemokratų gretas, jeigu jo narystė būtų suspenduota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS patvirtino socialdemokratų garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas, dalyvavęs antradienį vykusiame LSDP valdybos posėdyje.

REKLAMA

„Kai premjeras pasiūlė, kad jam reikia suspenduoti narystę pačiam, tada jis pasakė, kad „tokiu atveju aš išeinu iš partijos“, - penktadienį sakė A.Sakalas.

Pats R.Malinauskas BNS teigė tokių savo kalbų neprisimenąs: „Mano atmintis labai trumpa, aš labai greitai pamirštu viską“.

Tuo metu A.Sakalo teigimu, R.Malinauskas „davė užuominą“, jog paliktų partiją ir tuo atveju, jei suspenduoti jo narystę nusprestų partijos valdyba.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pasak socialdemokratų garbės pirmininko, partijos valdyba nusprendė nestabdyti R.Malinausko narystės partijoje remdamasi vidine tvarka, o ne dėl mero grasinimų.

Klausiamas apie R.Malinausko įtaką partijoje, A.Sakalas BNS teigė, jog Druskininkų meras „tikrai nėra tokia figūra, kuri sugriautų ar suskaldytų partiją“.

„Jis yra geras ūkininkas, kuris Druskininkus sutvarkė kaip reikiant. Bet partijoje jis nėra labai stiprus. Jis turi tą įtaką, bet ji nėra lemiama“, - pridūrė jis.

A.Sakalas teigė asmeniškai manantis, kad R.Malinausko narystės partijoje stabdyti nereikėjo, „žinant tai, kaip teisėsauga organizuoja bylas ir kaip jos bliūkšta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad siūlys teisėsaugos akiratin patekusiam Druskininkų merui R.Malinauskui stabdyti narystę partijoje antradienį pareiškė iš atostogų grįžęs premjeras LSDP vadovas Algirdas Butkevičius. Tačiau partijos valdyba nusprendė, kad R.Malinausko narystė nebus stabdoma.

Teisingumo ministras, socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Juozas Bernatonis antradienį po partijos valdybos posėdžio žurnalistams sakė, kad, pagal partijos statutą, narystė joje stabdoma, tik tuo atveju, jei yra pareiškiami įtarimai.

Socialdemokratų partijos interneto svetainėje skelbiamame LSDP statute rašoma, kad „partijos narys turi laikinai sustabdyti savo narystę partijoje, jei to reikalauja įstatymas arba iki paaiškės jam keliamų kaltinimų pagrįstumas, ar bus paneigta asmenį (ir partiją) kompromituojanti informacija“.

REKLAMA

Druskininkų vadovas buvo apklaustas specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrime dėl galbūt daryto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą, galbūt turėjusį reikšmės vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose įteisinimui. Specialiojo liudytojo statusas suteikiamas tuomet, kai teisėsauga turi duomenų apie galimą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikšti.

R.Malinauskas bet kokius kaltinimus kategoriškai atmeta ir teigia, kad kampaniją prieš jį vykdo politiniai oponentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų