REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį Vilniaus universitete (VU) Vilniuje iškilmingai paskelbta Bibliotekų metų pradžia.

 Penktadienį Vilniaus universitete (VU) Vilniuje iškilmingai paskelbta Bibliotekų metų pradžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bibliotekos prieina prie kiekvieno žmogaus ir suteikia galimybę bendrauti su knyga. Esame skaitanti ir kultūringa tauta, o tai reiškia, kad tokios tautos niekas nei palauš, nei pažemins. Pasitikėkime bibliotekomis ir knyga“, – per atidarymą sakė Bibliotekų metų globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA

VU bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė vylėsi, kad šie metai praturtins viešųjų bibliotekų knygų lentynas ir atkreips dėmesį į tai, kokia svarbi, stipri, kūrybiška yra ir gali būti kiekviena biblioteka.

Seimas 2016-uosius paskelbė Bibliotekų metais, atsižvelgęs į mažėjantį knygų perkamumą ir skaitymą Lietuvoje, įvertinęs, kad bibliotekų atgaivinimas, jų fondų papildymas, susitikimų su rašytojais, kūrybos vakarų, knygų aptarimų, jaunųjų rašytojų skatinimo renginių organizavimas turėtų didžiulę reikšmę visuomenei tobulėti ir jos dvasingumui bei kultūrai ugdyti.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės patvirtintame Bibliotekų metų minėjimo plane nurodyta, kad šiais metais bus siekiama padidinti bibliotekų įvaizdžio patrauklumą visuomenei, išryškinti bibliotekų tinklo privalumus, atskleisti daugialypį jų teikiamų paslaugų plėtros ir naudos visuomenei potencialą.

Planuojama, kad šiemet tradicinėms ir elektroninėms knygoms įsigyti bibliotekos gaus 300 tūkst. eurų papildomų lėšų – palyginti su 2015 metais, vienam šalies gyventojui tenkanti šių lėšų dalis padidės nuo 58 iki 69 centų.

Pagal planą, ketinama organizuoti savanorystės bibliotekose skatinimo akcijas, rengti knygų muges regionuose, skaitymo konkursus, proto mūšius, ekspedicijas, konferencijas, mokymus ir kt.

Kultūros ministerijos duomenimis, pernai Lietuvoje veikė 2563 bibliotekos, jose dirba 3477 darbuotojai. Šalies bibliotekose sukaupta daugiau nei 107 mln. knygų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų