REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį kritusios naftos kainos penktadienį sparčiai kopia aukštyn.

Ketvirtadienį kritusios naftos kainos penktadienį sparčiai kopia aukštyn.

REKLAMA

„Brent“ rūšies naftos kainos balandžio mėnesio sandoriams Londono biržoje „ICE Futures“ pakilo 1,81 JAV dolerio, arba 6,02 proc., iki 31,87 JAV dolerio už barelį.

REKLAMA
REKLAMA

WTI rūšies naftos kainos kovo sandoriams Niujorko prekių biržoje (NYMEX) padidėjo 1,92 JAV dolerio, arba 7,33 proc., iki 28,13 JAV dolerio už barelį.

REKLAMA

Ketvirtadienį JAE naftos ministras Suhailis al-Mazruis (Suheilis al-Mazruis) pareiškė, kad Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC) yra pasirengusi tartis su kitais naftos eksportuotojais dėl gavybos mažinimo pusiausvyrai rinkoje atkurti.

Pasak analitikų, „besitęsiančios kalbos apie galimą OPEC gavybos sumažinimą gali šiek tiek paremti rinką. Tačiau naftos paklausa ir toliau kelia susirūpinimą...“

Šią savaitę WTI atpigo maždaug 10 proc., o nuo metų pradžios – maždaug 25 procentais.

„Brent“ kainos šią savaitę nusileido 7,6 procento.

Brangstant naftai ir bankų akcijoms, pagrindiniai JAV vertybinių popierių biržų indeksai penktadienio prekybos sesijos pradžioje taip pat kopia aukštyn.

Prekybos departamento penktadienį paskelbtais duomenimis, mažmeninės prekybos apyvarta JAV sausį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, ūgtelėjo 0,2 proc. ir augo trečią mėnesį iš eilės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų