REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsistatydinus sveikatos apsaugos ministrei ir teisėsaugai apklausus kelis Ministrų kabineto narius, vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako norintis, jog šešėlio ir skandalų Vyriausybėje nebūtų.

Atsistatydinus sveikatos apsaugos ministrei ir teisėsaugai apklausus kelis Ministrų kabineto narius, vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako norintis, jog šešėlio ir skandalų Vyriausybėje nebūtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad pastarieji teisėsaugos veiksmai, apklausiant kelis Ministrų kabineto narius, ir Žemės ūkio ministerijai pavaldžių institucijų veikla „nėra malonus dalykas“.

REKLAMA

„Tai iš tikrųjų daro įtaką ir man, kaip kabineto nariui, ir premjerui tai didelis iššūkis. Bet aš manau, kad tikrai premjeras turi visas galimybes su mūsų pagalba šitą situaciją suvaldyti ir išspręsti tuos klausimus“, - BNS Vidaus reikalų ministerijoje sakė S.Skvernelis.

„Man norisi, kad nebūtų šešėlių šioje Vyriausybėje ir jokių skandalų“, - pridūrė jis.

Ministro teigimu, kalbos apie korupcines apraiškas Vyriausybėje nekyla iš niekur: „Tam tikrų abejonių ir klausimų yra ir, manau, kad artimiausiu metu į tas abejones ir klausimus turi būti atsakyta“.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė atsistatydino po kolegų socialdemokratų, premjero Algirdo Butkevičiaus ir prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos, kai pripažino prieš kelerius metus davusi kyšį medikams, o Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai apklausė ją tiriant galimą korupciją Šiaulių ligoninėje.

Aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas buvo apklaustas specialiuoju liudytoju STT tyrime dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą, kuriuo panaikintas kurortų apsaugos zonų reglamentavimas. Toks statusas reiškia, kad byloje gali būti duomenų apie galbūt padarytą nusikaltimą, tačiau jų trūksta įtarimams pateikti. K.Trečiokas atsistatydinti neketina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atliekant minimą tyrimą liudytoju buvo apklaustas ir ministras pirmininkas socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevčius.

Kilus skandalui dėl per brangiai pirktų maisto produktų skurstantiesiems, antradienį žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė iš pareigų atleido žemės ūkio viceministrą Vilių Martusevičių, kuris vadovavo produktų pirkimo konkursą organizavusios Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros valdybai. Sausio pabaigoje dėl kilusio skandalo iš pareigų pasitraukė ir agentūros vadovė Aldona Miliuvienė. Ministrė V.Baltraitienė sako nejaučianti kaltės ir neketinanti trauktis iš pareigų.

REKLAMA

Prezidentė šią savaitę po susitikimo su ministru pirmininku pareiškė, kad Vyriausybės galimybės tęsti darbą iki kadencijos pabaigos priklauso nuo „neskaidriuose procesuose dalyvavusių asmenų gebėjimo prisiimti ir politinę atsakomybę“.

Šalies vadovė sakė, kad ant sveikatos apsaugos ir aplinkos ministrų kritęs korupcijos šešėlis ir galbūt neskaidri Žemės ūkio ministerijai pavaldžių įstaigų veikla „meta šešėlį visos Vyriausybės reputacijai“.

Tuo metu Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė dėl STT tiriamo kurortinių zonų panaikinimo Vyriausybės nutarimu kėlė ir paties ministro pirmininko atsakomybės klausimą.

Premjeras A.Butkevičius teigė, jog jeigu tik pamatys, „kad kažkur yra korupcija Vyriausybėje – ar kažkurio ministro, ar kitos institucijos vadovui yra tokie kaltinimai, įtarimai pareikšti, tai tikrai tą pačią dieną nei to ministro ar kito pareigūno pareigose nebus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų