REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
68
Lietuvos ledo ritulio rinktinė (nuotr. hockey.lt)

Budapešte (Vengrija) prasidėjusiame olimpinės atrankos į 2018 metų žiemos olimpines žaidynes keturių komandų grupės turnyre starto rungtynėse Lietuva 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) pralaimėjo Vengrijai. Lietuvos rinktinei tai buvo pirmos oficialios rungtynės su elito diviziono komanda.

68

Budapešte (Vengrija) prasidėjusiame olimpinės atrankos į 2018 metų žiemos olimpines žaidynes keturių komandų grupės turnyre starto rungtynėse Lietuva 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) pralaimėjo Vengrijai. Lietuvos rinktinei tai buvo pirmos oficialios rungtynės su elito diviziono komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vengrija, palaikoma 12 tūkstančių sirgalių puolė lietuvių vartus ir privertė pastaruosius klysti. Tačiau net ir žaisdami mažumoje realiausią progą įvarčiui pasiekti sukūrė svečiai, kai vienas prieš varžovų vartininką pabėgo Paulius Gintautas, tačiau nepergudravo varžovo. Lietuvos rinktinė atlaikė varžovų spaudimą ir žaisdama trise prieš penkis, tačiau praleido įvartį leisdama kartoti metimą ir įvartį pelnė jaunasis vengrų talentas, Švedijos Linčiopingo HC klubo puolėjas Vilmos`as Gallo (14:25).

REKLAMA

Vengrija nuolat grasė lietuvių vartams, tačiau juose kaip uola stovėjo Švedijos „Djurgardens IF“ klubo vartininkas Mantas Armalis. Net ir praleidę įvartį lietuviai drąsiai kovėsi su varžovais. Tiesa, vengrų pranašumas nekėlė abejonių – 23 kartus į varžovų vartus metę vengrai, patys sulaukė vos 5 smūgių. Antrajame kėlinyje ir toliau dominavo vengrai, lietuviai demonstravo geležinę kantrybę gindamiesi.

Lietuvos rinktinė antrojo kėlinio viduryje sulaukė idealaus šanso lyginti rezultatą, kai žaidė penkiese prieš tris. Treneriai ant ledo metė geriausias pajėgas, tačiau rezultato išlyginti nepavyko. Vengrai savo progų nebarstė ir Janos`as Hari (27:43) paliktas vienas prieš M.Armalį padvigubino skirtumą, pakartodamas ekipos draugo metimą. Po dviejų kėlinių vengrai pirmavo pagal metimus 43 prieš 16.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiojo kėlinio pradžioje vengrai išnaudojo kiekybinę persvarą ir gražiu tolimu smūgiu nuo virpsto pasižymėjo Frank`as Banham`as (42:34). Netrukus dar vieną klastingą smūgį į viršutinį vartų kampą pademonstravo Daniel`is Kiss`as (45:09). Lietuvos rinktinė paprašė 30 sek, pertraukėlės, tačiau įvarčio pelnyti taip ir nepajėgė.  Vengrai pranašesni buvo ir pagal metimus – 60 prieš 19.  

Gerausiu rugtynių žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas vartininkas M.Armalis. „Komanda kovėsi pagirtinai. Žinoma, reikia išnaudoti progas, kurių turėjome. Dabar reikia ruoštis rungtynėms su Lenkija, kuriose taip pat demonstruosime charakterį. Ačiū vyrams už kietą kovas ir atiduotas jėgas ant ledo“,- nepaisant pralaimėjimo komandai dėkojo vyriausiasis treneris Berndas Haake.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ačiū jaunimui, su kuriuo man tikrai buvo malonu žaisti. Jūs kovotės taip, kaip turite kautis už Lietuvą ir neturiu nė vieno priekaišto jums“,- po rungtynių jaunumą gyrė komandos kapitonas Mindaugas Kieras. Ši dvikova buvo debiutinė 18-mečiams Ilja Četvertakui, Emilijui Krakauskui, 19-čiui Domantui Čypui.

„Kai kur pritrūko, kai kur buvo lėtesni. Varžovai neleido žaisti taip kaip mes norėtume, tad ir rezultatas toks“,- po dvikovos sakė Donatas Kumeliauskas. Beje, po rungtynių rūbinėje apsilankiusi Lietuvos ambasadorė Vengrijoje pažymėjo, jog ledo ritulininkai kovėsi kur kas geriau nei pernai Vengrijoje žaidusi futbolo rinktinė. „Norėčiau pasakyti, jog tuomet kai žaidė futbolo rinktinė, vaizdas buvo daug liūdnesnis nei šiandien“,- rinktinės vyrus drąsino ambasadorė Rasa Kairienė.

REKLAMA

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais rytoj, 15.30 val. su Lenkijos rinktine.

Olimpinio atrankos turnyro H grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai): 1. Lenkija 1 1 0 0 0 6:2 3

2. Vengrija 1 1 0 0 0 4:0 3

3. Estija 1 0 0 0 1 2:6 0

4. Lietuva 1 0 0 0 1 0:4 0

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų