REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Klaipėdos rajone per lauko pratybas ketvirtadienį susižeidė šauktinis, pavojus jo gyvybei negresia, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

REKLAMA
REKLAMA

 

Klaipėdoje dislokuoto Kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono III kuopos kulkosvaidininko padėjėjas, nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys susižeidė, kai šaudė imitaciniais šoviniais - atskriejusi tūta prakirto akies voką ir pažeidė akį.

REKLAMA

Kaip BNS informavo laikinai kariuomenės Sausumos pajėgų viešųjų ryšių karininko pareigas einantis majoras Marius Geležiūnas, nelaimė įvyko ketvirtadienį per pietus, sužeistasis - 1992 metais gimęs šauktinis.

„Vyko šaudymas, buvo naudojami imitaciniai šoviniai. Ar šaudoma pilnais, ar tuščiais šoviniais, tūtos vistiek išlekia - buvo tokia taktinė situacija, kad viena tūta pataikė kariui į akį“, - paaiškino M.Geležiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, kariui skubiai suteikta pirminė medicinos pagalba, jis nuvežtas į Klaipėdos ligoninę, vėliau pervežtas į Kauno klinikas tolimesniems tyrimams. Kol kas nėra aišku, ar incidentas pakenkė kario regėjimui.

Apie įvykį kario artimieji informuoti. Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Vasario 9 –11 dienomis 130 Dragūnų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių dalyvavo skyrių vertinamosiose lauko pratybose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų