REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus taryba trečiadienį priėmė 2016-ųjų miesto biudžetą. Už projektą balsavo 29, prieš 15, o susilaikė 1 tarybos narys.

Vilniaus taryba trečiadienį priėmė 2016-ųjų miesto biudžetą. Už projektą balsavo 29, prieš 15, o susilaikė 1 tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendros planuojamos šių metų miesto valdžios išlaidos siekia 487,6 mln. eurų (pernai - 465,8 mln. eurų), pajamos kartu su valstybės dotacijomis ir apyvartinėmis lėšomis savivaldybės sąskaitoje - 462,9 mln. eurų (402,6 mln. eurų), deficitas - 24,6 mln. eurų (63,1 mln. eurų).

REKLAMA

Vilniaus meras Remigijus Šimašius žurnalistams prieš posėdį tvirtino, kad biudžeto rodikliai, palyginti su pirminiu projektu, pakito, gavus naujų Finansų ministerijos duomenų apie tiesiogines dotacijas savivaldybei.

„Per šitas savaites buvo gauta papildomai duomenų, patikslinti skaičiai iš Vyriausybės institucijų, todėl skaičiai atitinkamai pasikeitė, (...) bet iš esmės biudžetas yra toks, kaip buvo pateiktas prieš tai“, - tvirtino Vilniaus meras.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šimašius tarybos posėdyje teigė, kad biudžetą šiais metais teks taisyti: „Į tarybą dar kartą tikrai reikės eiti, čia yra tik gairės.“

Pristatydamas biudžeto projektą, liberalas Vidmantas Martikonis teigė, jog savivaldybė negali priimti tikslaus biudžeto, nes kol kas dar nežinoma, kaip buvo įvykdytas praėjusių metų biudžeto planas.

„Jungtiniame komitete buvo svarstyta daug pasiūlymų. Į daugelį jų buvo atsižvelgta, o kitus bus atsižvelgta persvarstant biudžetą, nes mes iki šiol neturime biudžeto vykdymo ataskaitos, todėl dabar gan sudėtinga priiminėti tikslų biudžetą, kadangi mes nežinome praėjusių metų tikslaus rezultato, kokiais rodikliais mes baigėme planą. Net iš Vyriausybės paskutinėmis dienomis yra gauti skaičiai, kad papildomos dotacijos yra skirtos“, - prieš balsuojant sakė V.Martikonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Biudžete didelė dalis lėšų numatyta projektams, kuriems nebuvo skirta dėmesio anksčiau: 24,6 mln. eurų numatyta 17 mokyklų ir 9 darželių atnaujinimui, 4,8 mln. skirta dviejų plaukimo baseinų statybai, 2,6 mln. eurų - 200 įvažiavimų į kiemus sutvarkymui, 2 mln. eurų - 6,5 kilometro Neries krantinės atnaujinimui, 775 tūkst. eurų - 5 avaringiausių sankryžų sutvarkymui ir už 358 tūkst. eurų įrengti 7 kilometrus naujų šaligatvių.

Pernai gruodžio 1-osios savivaldybės duomenimis, bendra Vilniaus skola siekė 389,7 mln. eurų. 2015-ųjų sausio 1-ąją skola siekė 388,6 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų