REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad iš atostogų Karibuose į Lietuvą sugrįžęs premjeras Algirdas Butkevičius čia užsibūti neketina, mat planuoja vizitą į Indiją, į kurią ketina pasiimti ir savo žmoną. Tokiu ministro pirmininko elgesiu pasipiktinę Seimo opozicijos atstovai tikina, kad A. Butkevičius tiesiog bėga nuo krizės Vyriausybėje, o jo išvyką į Indiją vadina ekskursija.

Panašu, kad iš atostogų Karibuose į Lietuvą sugrįžęs premjeras Algirdas Butkevičius čia užsibūti neketina, mat planuoja vizitą į Indiją, į kurią ketina pasiimti ir savo žmoną. Tokiu ministro pirmininko elgesiu pasipiktinę Seimo opozicijos atstovai tikina, kad A. Butkevičius tiesiog bėga nuo krizės Vyriausybėje, o jo išvyką į Indiją vadina ekskursija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, kad A. Butkevičius į verslo forumą Indijoje, kuris yra rengiamas Mumbajuje, vasario 13-18 d. ketina vykti kartu su žmona Janina Butkevičiene, portalui tv3.lt patvirtino ministro pirmininko atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

REKLAMA

„Planai tokie yra, nes yra oficialus vizitas, kad premjeras turi važiuoti su žmona. Yra šalies kvietimas ir kelionę apmoka kviečiantieji, tai yra Indija ir Bangladešas. Ar važiuos (A. Butkevičiaus žmona į Indiją – tv3.lt) tikrai, dar nėra apsispręsta“, – kalbėjo A. Butkevičiaus atstovė spaudai.

Anot E. Butkutės-Lazdauskienės, kol kas nėra tiksliai aišku, kas be premjero ir galbūt jo žmonos sudarys delegaciją į Indiją, tačiau prie vizito, kurio tikslas – naujų rinkų paieškos, turėtų prisidėti Pramonės ir prekybos amatų rūmų bei Lietuvos verslo konfederacijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Ragina nebėgti nuo skandalų

Pastaruoju metu Vyriausybę sukrėtė ne vienas skandalas: sveikatos apsaugos ministrė, socdemė Rimantė Šalaševičiūtė, viešai prisipažinusi davusi kyšį medikams, paskelbė apie atsistatydinimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ikiteisminiame tyrime dėl tam ministrų kabineto nutarimą dėl kurortinių zonų kaip specialųjį liudytoją apklausė aplinkos ministrą, „tvarkietį“ Kęstutį Trečioką, STT liudytoju ketina apklausti ir patį premjerą A. Butkevičių, prokurorai pradėjo tyrimą dėl įtartinų Žemės ūkio ministerijai atsakingų institucijų maisto skurstantiems pirkimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė paskelbė kviečianti ministrą pirmininką A. Butkevičių rimtam pokalbiui.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio pirmininko, parlamentaro Eligijaus Masiulio manymu, Vyriausybę krečiant skandalams, premjeras A. Butkevičius turėtų verčiau pasilikti Lietuvoje, o ne su žmona keliauti į Indiją.

„Pirmiausiai, jeigu būčiau premjeras, tai tikrai atsisakyčiau kelionės į Indiją, nes situacija tikrai politine prasme dabar Vyriausybėje yra sudėtinga ir iš tikrųjų premjero buvimas Lietuvoje tikrai yra labai reikalingas tam, kad suvaldyti tą kilusią krizę Vyriausybėje. Tikrai nemanau, kad Indijos darbotvarkė yra ypatingai rezultatyvi.

REKLAMA

Manau, kad premjeras turėtų iš tikrųjų išmintingai pasielgti ir atidėti šią kelionę į Indiją, perkeliant ją galbūt vėliau, kada susivaldys su šita situacija, nes dabar vyksta specialiųjų tarnybų tyrimai, ministrų atsistatydinimai. O tai, kad ir sutuoktinė vyksta, ai aš nieko prieš, kad sutuoktinės vyktų, bet tas tik paliudija, kad vis tiek ta komandiruotė turi ekskursijos požymių“, – portalui tv3.lt kalbėjo E. Masiulis.

„Premjeras turėtų rimtai įvertinti situaciją ir neatitrūkti nuo realybės. Aš manau, kad jis labiau reikalingas čia, Lietuvoje, negu Bombėjuje ar Kalkutoje“, – pažymėjo liberalas.

REKLAMA

Panašią nuomonę pateikė ir kitas portalo tv3.lt kalbintas opozicijos atstovas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Kęstutis Masiulis.

„Man tai (vizitas į Indiją – tv3.lt) labiau panašu į premjero slapstymąsi nuo to skandalo, kuris įsiplieskė dėl Vijūnėlės dvaro, kada apklausiami visi iš eilės, Specialiųjų tyrimų tarnyba laukia premjero, tai reikia turbūt tiesiog laiko nutempti, pradžioje galvojant, ar važiuoti į Indiją, ar nevažiuoti, o vėliau ateina motyvas važiuoti“, – komentavo K. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlo susidėlioti prioritetus

E. Masiulis taip pat neslėpė turintis abejonių ir dėl A. Butkevičiaus pasirinkimo, ieškant naujų rinkų Lietuvai, vykti būtent į Indiją.

„Indija, aišku, yra didelė rinka ir čia labai yra, matyt, ką veikti Indijoje, bet aš matau tam tikrą tokį trūkumą prioritetų ir kryptingumo.

Jeigu mes pasirinkome Kiniją, tai visos pastangos, visi vizitai, visas diplomatinis ir verslo darbas turi būti orientuotas į Kiniją, į darbą su Kinijos rinką. O aš dabar matau tokį truputį paviršutinišką blaškymąsi – tai mes į Kiniją nuvažiuojame, tai į Indiją, tai į Jungtinius Arabų Emyratus“, – aiškino opozicijos atstovas.

Ūkio ministerijai ir VšĮ „Versli Lietuva“ atlikus išsamią analizę, išskirtos 14 didžiausią potencialą turinčių šalies eksporto rinkų, iš kurių 10 – pagrindinių (prioritetinių), kuriose šiuo metu numatyta aktyviai skatinti plėtros procesus, ir 4 žvalgybinės, kuriose Lietuvos verslo galimybės dar tiriamos. Plėtros rinkos: Švedija, Norvegija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija. Perspektyvinės rinkos: JAV, Kinija, Izraelis, Japonija, Ukraina. Žvalgybinės rinkos: Jungtiniai Arabų Emyratai, Kanada, Turkija, Pietų Afrikos Respublika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų