REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio viduryje vykęs neskelbtas Druskininkų mero Ričardo Malinausko susitikimas su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu surengtas po konsultacijos su teisingumo ministru Juozu Bernatoniu.

Sausio viduryje vykęs neskelbtas Druskininkų mero Ričardo Malinausko susitikimas su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu surengtas po konsultacijos su teisingumo ministru Juozu Bernatoniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš noriu pasakyti, kad aš tarpininkavimu neužsiimu, o su generaliniu prokuroru mes dirbame bendrą darbą. Tą reikia suprasti. Kadangi klausimas, kuriuo kreipėsi ponas R.Malinauskas į mane, buvo ne mano kompetencijoje, tai jis buvo nukreiptas į prokuratūrą, kurios kompetencijoje tas klausimas, ir tai nebuvo susiję su dabar aprašomu Vijūnėlės „dvaru“, - BNS antradienį sakė J.Bernatonis.

REKLAMA

Jis pasakojo sulaukiantis daugelio žmonių klausimų ir R.Malinauskas čia nebuvo išskirtinis.

Generalinė prokuratūra BNS taip pat patvirtino, jog teisingumo ministras yra teiravęsis E.Pašilio dėl galimybės priimti pokalbiui Druskininkų merą.

„(...) Vieno pokalbio su generaliniu prokuroru E. Pašiliu metu ministras J.Bernatonis yra teiravęsis, ar būtų galimybė susitikti su Druskininkų meru R. Malinausku. Klausta buvo apie oficialaus susitikimo galimybę, konkretaus tikslo nurodyta nebuvo“, - teigiama Generalinės prokuratūros atsakyme BNS.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekdamas kuo išsamiau susipažinti su įvairiais rezonansiniais bei kitas aktualiais tyrimais, ypač susijusiais su viešaisiais visuomenės interesais, kurie dažnai kyla savivaldybių lygmenyje, generalinis prokuroras E.Pašilis sausio 14 dieną 9 val. ryto susitiko su Druskininkų meru R.Malinausku. Susitikimas vyko Generalinėje prokuratūroje, dalyvaujant generalinio prokuroro sekretoriato atstovui, ir truko pusę valandos“, - nurodė Generalinė prokuratūra.

„Daug žmonių kreipiasi į teisingumo ministrą, įsivaizduodami, kad jis gali vienas įvykdyti teisingumą. Jeigu tai yra teismų klausimai, jeigu tai yra prokuratūros klausimai ar kitų teisėsaugos institucijų, visuomet nukreipiu ten, nes tai yra normalus mūsų bendradarbiavimas. Nei prašau, nei nurodau prokurorui, o tiesiog kartu dirbame bendrą darbą. Tuo skiriasi teisingumo ministras nuo kitų politikų“, - teigė J.Bernatonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras sakė nenorintis vertinti situacijos, kai pastaruoju metu teisėsaugos tyrimuose apklausimai politikai.

„Teisingumo ministras, kaip ir kiekvienas save gerbiantis teisininkas, bylų, kurių medžiagos nežino, nevertina. Ir aš negaliu vertinti, juo labiau, kad kai kalbame apie tam tikrus tyrimus, tai gali būti traktuojama kaip tam tikras spaudimas“, - aiškino ministras.

E.Pašilio susitikimas su R.Malinausku vyko sausio 14 dieną mero iniciatyva. Apie jį nebuvo pranešta. Generalinė prokuratūra anksčiau teigė, kad meras E.Pašliui pateikė „tam tikrų“ ikiteisminių tyrimų ir teismuose nagrinėjamų bylų vertinimus, tačiau nei E.Pašilis, nei pats meras socialdemokratas R.Malinauskas neatskleidė apie kokiu konkrečius tyrimus buvo kalbėta. Druskininkų vadovas iš pradžių BNS sakė neprisimenantis, jog buvo susitikęs su E.Pašiliu. Tačiau Generalinei prokuratūrai patvirtinus, jog toks susitikimas buvo, meras vėliau aiškino, jog su prokuroru kalbėjosi kaip Savivaldybių asociacijos vadovas.

REKLAMA

Klausiamas, ar Druskininkų vadovas pokalbyje minėjo tyrimus dėl vadinamojo Vijūnėlės „dvaro“ statybų arba Druskininkų vandens parko „Aqua“, E.Pašilis BNS praėjusią savaitę atsakė: „Nei mano, generalinio prokuroro, nei kitų prokuratūros vadovų kabinetuose bylos nebus nagrinėjamos.“

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybei priklausančiame sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“. Kauno apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai gruodį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Pastarasis tyrimas susijęs su statybomis Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

REKLAMA

Be to, teisme nagrinėjama byla, dėl viešojo intereso gynimo, kuriuo siekiama panaikinti teisės aktus, atvėrusius kelią statyboms Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje. Teisme taip pat tebenagrinėjama byla dėl Druskininkų mero sodybos tvoros, kurią aplinkosaugininkai buvo įpareigoję pašalinti.

Po žiniasklaidoje paviešintos informacijos apie kelis neskelbtus generalinio prokuroro susitikimus su politikais Generalinė prokuratūra pranešė, kad nuo šiol apie tokio pobūdžio susitikimus pradėta skelbti viešai prokuratūros interneto puslapyje.

„Taip pat primename, kad reaguodamas į kilusį visuomenės susidomėjimą dėl Generalinėje prokuratūroje vykusių susitikimų su tam tikrais asmenimis, generalinis prokuroras E. Pašilis viešai užtikrino, kad visi susitikimai prokuratūroje vyko ir vyks oficialiai, griežtai laikantis nešališkumo, teisėtumo ir skaidrumo principų“, - teigiama Generalinės prokuratūros atsakyme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų