REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad socialdemokratai jau turi rimtą pamainą iš posto besitraukiančiai sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei. Tai – į socdemų gretas įsiliejęs, pernai Darbo partijos iš švietimo ir mokslo ministro posto atšauktas, sveikatos mokslų profesorius Dainius Pavalkis.

Panašu, kad socialdemokratai jau turi rimtą pamainą iš posto besitraukiančiai sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei. Tai – į socdemų gretas įsiliejęs, pernai Darbo partijos iš švietimo ir mokslo ministro posto atšauktas, sveikatos mokslų profesorius Dainius Pavalkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Šalaševičiūtė apie pasitraukimą iš sveikatos apsaugos ministrės pareigų paskelbė praėjusią savaitę, kai viešai prisipažino prieš šešerius metus davusį kyšį medikams. Ją pasitraukti iš posto paragino ir premjeras Algirdas Butkevičius, ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tiesa, ministras pirmininkas R. Šalaševičiūtės atsistatydinimo pareiškimo dar nepatenkino, mat iš atostogų A. Butkevičius grįš vasario 9 d.

REKLAMA

Rimantė Šalaševičiūtė: rašau pareiškimą dėl pasitraukimo

Apie tai, kad valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) ketina svarstyti D. Pavalkio kandidatūrą į sveikatos apsaugos ministrus portalui tv3.lt patvirtino socdemų pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

„Aš manau, kad partija svarstys tą kandidatūrą taip pat, bet kokį sprendimą priims, tai nežinau. Mes turime sveikatos komitetą ir jis pateiks premjerui kandidatūrą. D. Pavalkis galėtų būti tarp jų“, – teigė G. Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Socdemas neslėpė manantis, kad buvęs švietimo ir mokslo ministras D. Pavalkis būtų pajėgus vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai.

„Pirmiausia, jis turi ministro patirtį ir šios profesijos (sveikatos apsaugos – tv3.lt) atstovas, tai kodėl gi ne? Manyčiau, kad taip“, – kalbėjo G. Kirkilas.

Į pasiūlymą nespjautų

Portalo tv3.lt kalbintas D. Pavalkis teigė, jog LSDP nariu tapo 2015 m. vasaros pabaigoje. Jis pažymėjo, jog kol kas pasiūlymo užimti iš posto besitraukiančios sveikatos apsaugos ministrės R. Šalaševičiūtės iš socdemų nesulaukė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, pasak D. Pavalkio, tokį pasiūlymą jis tikrai svarstytų.

„Tikrai svarstyčiau, bet patys suprantate, kad šitie mėnesiai prieš (Seimo – tv3.lt) rinkimus bus ir nelengvi, ir sunkūs, ir visokie kitokie, taip kad gal kai kam gali atrodyti, kad aš visiškai neturiu, ką veikti, bet turiu, ką veikti. Bet sakau, kad tokį klausimą, jeigu būtų socialdemokratų ir premjero sprendimas, tikrai svarstyčiau“, – kalbėjo D. Pavalkis.

1990 m. D. Pavalkis Kauno medicinos institute įgijo medicinos mokslų daktaro laipsnį. 1995-2006 m. dirbo Kauno medicinos universiteto Chirurgijos klinikos docentu, 2006-2012 m. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Chirurgijos klinikos profesorius.

REKLAMA

2011 m. D. Pavalkis tapo Darbo partijos nariu. 2012 m. „darbiečių“ buvo deleguotas į švietimo ir mokslo ministro pareigas, tačiau 2015 m. atsistatydino, mat buvo partijos atšauktas iš pareigų. Traukdamasis iš ministro pareigū D. Pavalkis pareiškė nematantis galimybių toliau tęsti darbą bei užsiminė apie „viešųjų ryšių kampanijas“, į kurias jis esą buvo įtrauktas. Kiek vėliau D. Pavalkis pasitraukė ir iš Darbo partijos.

Naujoko nenorėtų

Kitas LSDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas apie D. Pavalkio kandidatūros į sveikatos apsaugos ministrus svarstymą negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti. Anot jo, tai yra premjero A. Butkevičiaus funkcija.

REKLAMA

Pats A. Sysas neslėpė, kad D. Pavalkį vertina kaip naujoką, taigi, anot jo, Sveikatos apsaugos ministerijai verčiau turėtų vadovauti jau anksčiau šioje ministerijoje dirbę asmenys, pavyzdžiui, vienas iš viceministrų.

„Mano asmenine nuomone, į šitą postą naują žmogų statyti tikrai nereikėtų. Yra mūsų buvę ministrai, viceministrai, kurie žino šitą reikalą ir aš manau, kad būtų protingiausia imti iš jų, nes čia šeši mėnesiai, tai gali tik malkų priskaldyti.

Tai reikėtų visgi suvaldyti tą situaciją, nes ten nesibaigęs trečias etapas, prasideda ketvirtas, įvairių reformų vyksta, įvairių dalykų, tai manau, kad jei eitų naujas žmogus, tai tą laiką jis išnaudotų tik susipažinti su tuo, kas ten vyksta ir kas ten yra“, – portalui tv3.lt kalbėjo A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų