REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viename iš Klaipėdos naktinių klubų pernai spalį siautėję policijos pareigūnai, po incidento atleisti iš tarnybos, baudžiamosios atsakomybės išvengė.

Viename iš Klaipėdos naktinių klubų pernai spalį siautėję policijos pareigūnai, po incidento atleisti iš tarnybos, baudžiamosios atsakomybės išvengė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos miesto apylinkės teismas pritarė Klaipėdos prokuroro Romo Jasevičiaus nutarimui nutraukti ikiteisminį tyrimą, atleidžiant pareigūnus A.L. ir Ž.L. trejiems metams nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato.

REKLAMA

„Asmens atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą galimas, jei asmuo nusikalsta pirmą kartą ir padaro nesunkų ar apysunkį nusikaltimą, visiškai pripažįsta savo kaltę ir gailisi, bent iš dalies atlygina padarytą žalą arba įsipareigoja ją atlyginti. Šiuo atveju viskas taip ir buvo“, – Generalinės prokuratūros pranešime spaudai cituojamas R.Jasevičius.

Pasak jo, nukentėjusiam baro savininkui atlyginta dviejų tūkstančių eurų turtinė ir neturtinė žala, taip pat žala, padaryta Klaipėdos teritorinei ligonių kasai. Tyrimo metu gautose charakteristikose pareigūnai buvo apibūdinti teigiamai, per tarnybos metus ne kartą skatinti, galiojančių tarnybinių nuobaudų neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, pernai spalį ne tarnybos metu neblaivūs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, atvykę į vieną iš uostamiestyje esančių barų, ėmė iš jo varyti klientus, jiems grasino ir užgauliojo. Ž.L. užsipuolė baro savininką, reikalavo pateikti asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus, individualios įmonės dokumentus, grasino, kad baras bus sudegintas, o jo savininkas keliaus į kalėjimą. Tyrėjas A.L. grasino sumušti baro lankytojus, reikalavo, kad jie nupirktų pareigūnams alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuvežti į komisariatą pareigūnai nusiraminti nusiteikę nebuvo. Jie ėmė užgaulioti savo kolegas ir jiems grasinti, o A.L., norėdamas išeiti iš laikino sulaikymo patalpos, alkūne trenkė į krūtinės sritį kelią užstojusiam patruliui.

Savo kaltę dėl to, kad viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimu ir patyčiomis demonstravo nepagarbą aplinkiniams, vyrai pripažino.

Policijos tyrėjai po incidento 2015 metų spalio 21 dieną buvo nušalinti nuo tarnybos, o lapkričio 3 dieną už pareigūno vardo pažeminimą atleisti iš vidaus tarnybos. Kaip pažymi prokuroras R.Jaevičius, nors Ž.L. buvo išdirbęs 19 metų, o A.L. daugiau nei 20 metų, buvę tyrėjai neteko ir socialinių garantijų, t.y. teisės gauti pareigūnų pensiją.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartis dėl buvusių tyrėjų padarytų nusikalstamų veikų įsiteisėjo vasario 1 dieną. Be to, kad vyrai nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą be užstato trejiems metams, jiems paskirtos poveikio priemonės – įmokos po 188 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų