REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujieji metai pagal kinų kalendorių, kurie prasidės vasario 8-ąją, bus Beždžionės metai, devinti 12 metų cikle, ir ta proga prekybos centrus bei įstaigas Kinijoje puošia plastikinės beždžionėlės, o vyriausybės departamentai dalija šį gyvūną vaizduojančius žaisliukus.

Naujieji metai pagal kinų kalendorių, kurie prasidės vasario 8-ąją, bus Beždžionės metai, devinti 12 metų cikle, ir ta proga prekybos centrus bei įstaigas Kinijoje puošia plastikinės beždžionėlės, o vyriausybės departamentai dalija šį gyvūną vaizduojančius žaisliukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad susilaukti kūdikio Beždžionės metais yra geriau nei prieš juos esančiais Avies metais, o ir šiaip miela beždžionėlė yra labiau mylima – dėl savo žaismingumo ir žmogiškų savybių, nepaisant polinkio vogti maistą.

REKLAMA

Šie Naujieji metai pagal Mėnulio kalendorių jau prisideda prie beždžionės judesius imituojančio kovos stiliaus populiarinimo ir suteikia dar vieną pretekstą pelnytis iš garsiausios Kinijos beždžionės – pasakų herojaus, demonų žudiko Sun Vukongo (Karaliaus Beždžionės).

Ne tokios linksmos yra feng šui prognozės šiems metams – jos numato gaisrus, ligas ir akcijų vertės šokinėjimą.

Štai ką gali būti parengę Beždžionės metai:

ŠĖLIOJIMAI

Gimusieji Beždžionės metais, kaip tikima, būna žaismingi, išdykę ir sumanūs – visai kaip beždžionė.

REKLAMA
REKLAMA

„Daug kas sako, kad žmonės, gimę Beždžionės metais, yra nuovokūs ir turi labai gerą vaizduotę, tačiau manoma, kad jų sėkmės šansai nėra labai geri, nes jie mažiau pajėgūs įgyvendinti sumanymus“, – sakė Pekino gyventojas Wang Jinpingas, kurio zodiako ženklas yra Beždžionė.

Kaip įprasta tais atvejais, kai ateina žmogaus zodiako ženklo metai, Wang Jinpingas, kuriam šiemet sukaks 60, vilkės raudonai, kad atbaidytų piktąsias dvasias. Laukdamas Naujųjų metų pagal mėnulio kalendorių pradžios šis muziejaus vadybininkas jau vilki marčios motinos jam nupirktą raudono šilko švarką, primenantį drabužius, kuriuos daugiau kaip prieš šimtą metų vilkėdavo pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano sūnus ir marti taip pat nupirko man keturias poras ilgų raudonų apatinių, ketverias raudonas apatines kelnaites, ir keturias poras raudonų kojinių, – sakė jis. – Iš tiesų nemanau, kad žmonės privalo tai nešioti, bet savo metais, Beždžionės metais, privalau elgtis labai apdairiai ir atsargiai“.

DIDESNIS GIMSTAMUMAS

Neseniai buvo sušvelninta Kinijos „vieno vaiko“ politika, kuri dabar vadinama „dviejų vaikų“ politika, – dėl to taip pat ir pasitinkant Naujuosius metus manoma, kad kai kurie prietaringi kinai labai trokš susilaukti vaiko. Ankstesnius 12 mėnesių – Avies arba Ožkos metais – kai kurie žmonės vengė susilaukti atžalų, nes manoma, kad tie metai tam nepalankūs ir kad Avies metais gimę kūdikiai bus veikiau sekėjai nei lyderiai.

REKLAMA

Kaip rodo Kinijos nacionalinė statistika, 2015 metais gimė 16,55 mln. kūdikių – mažiau nei 2014 metais, kai jų buvo 16,87 mln. Kai kurios valstybinės žiniasklaidos priemonės gimimų skaičiaus sumažėjimą 2015-aisiais aiškino tikėjimu Avies metų savybėmis.

GAISRAI IR VIRUSAI

Pakilimai ir smukimai biržose, gaisrai ir virusai – Beždžionės metais, kaip prognozuojama, bus visko.

Honkongo feng šui meistras Louisas Wongas pranašauja „daug gaisrų visame pasaulyje, ypač – miškuose“.

„Tad mums reikia atidžiai stebėti gaisrų pavojų, – sakė jis ir pridūrė: – Pietryčių Azijoje bus daug virusų ar ligų, tad mums dabar reikia būti labai atidiems dėl Zika viruso“.

REKLAMA

Poros ryšiui sustiprinti šiais metais L.Wongas pataria miegamajame padėti kokį nors rausvą kristalą moters pusėje ir purpurinį kristalą vyro pusėje. Meistras pridūrė: „O jei norime, kad jie mažiau bartųsi ir ginčytųsi, galime padėti už durų kokią nors pirotechnikos priemonę“. Žinoma, laikantis visų atsargumo priemonių, kad nekiltų gaisras.

L.Wongas perspėjo, kad nesėkmės greičiau gali užklupti tuos, kas yra gimę Beždžionės metais, todėl „jiems reikia rūpintis karjera ir sveikata“, taip pat – tuos, kurie gimę Tigro metais, ir kuriems „reikia saugotis nelaimingų atsitikimų, ypač – automobilių avarijų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak L.Wongo, sėkmę nešantys ženklai Naujaisiais metais bus Drakonas ir Žiurkė. „Žmonėms, kurie yra gimę Drakono metais, (šie metai) bus geri karjerai ir turtui, o Žiurkei jie geri dėl santykių su žmonėmis“, – sakė jis.

Viena Honkongo brokerių tarpininkavimo firma, kuri kasmet skelbia humoristines feng šui prognozes, sakė, kad šios Kinijos teritorijos indeksas „Hang Seng“ metų viduryje kris, o paskui vėl pakils.

„Apskritai, tai bus metai lėtai, apgalvotai plėtrai, o ne triukšmingam beždžionės darkymuisi“, – pataria firma CLSA.

REKLAMA

Pasak CLSA, JAV prezidento posto siekiantis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) turėtų stebėti savo pinigų ištekėjimą ir saugotis „auksaburnės“ Hilary Clinton (Hilari Klinton), kuri yra gimusi Kiaulės metais ir todėl yra gera Beždžionės draugė.

PAVOJINGOS DŽIUNGLĖS

Metų „darbotvarkėje“ taip pat numatytas houčiuano – beždžionės – stiliaus kung fu atsigavimas. Jį praktikuojantys žmonės imituoja beždžionės judesius, taip, kaip kiti kovos menų stiliai yra grindžiami kitų gyvūnų, pavyzdžiui, tigro ir gervės, judesiais.

REKLAMA

Beždžionės stiliaus ištakos siekia Kinijos Vakarų Hanų dinastijos laikus maždaug 200 m. pr. m. e., sakė Chen Qifangas, vadovaujantis Linano miesto kovos menų tarybai Džedziango provincijoje. „Tai toks kung fu, kuris bando imituoti beždžionės linksmas, išdykėliškas ir mielas ypatybes su kai kuriais jos tipiškais judesiais, kaip šuoliai, kūliavirsčiai, kasymasis ir dairymasis aplink“,– sakė jis.

Dėl kūlių ir kitų sunkiai atliekamų judesių šis stilius nėra toks populiarus kaip kiti stiliai, sako Chen Qifangas.

Jo organizacija ir anksčiau mokė houčiuano, bet niekad nematė tiek pradinukų, užsirašančių į šiuos užsiėmimus: naujausioje grupėje jau yra beveik 200 vaikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ateinantys Beždžionės metai gali paskatinti houčiuano atsigavimą, nes vaikams būtų labai smagu pademonstruoti kai kuriuos beždžionės judesius šeimos šventėje per kinų Naujuosius metus“, – pridūrė jis.

BEŽDŽIONĖS VERSLIUKAI

Beždžionės metai suteikia dar vieną pretekstą pasitelkti daugelio mėgstamą Karaliaus Beždžionės herojų iš 16-ojo amžiaus nuotykių romano „Kelionė į Vakarus“. Antgamtiškų galių turintis Sun Vukongas lydėjo vieną vienuolį kelionėje šventiems raštams atgauti ir jo istorija jau yra įkvėpusi nesuskaičiuojamus televizijos šou bei filmus.

Pasinaudojant Naujaisiais zodiako metais pirmąją jų dieną – vasario 8-ąją – bus parodyta dar viena istorijos apie Karalių Beždžionę adaptacija. Šiame 450 mln. juanių (61 mln. eurų) atsiėjusiame filme Sun Vukongą vaidina Aaronas Kwokas, vienuolį – Feng Shaofengas, o skeleto pavidalo demonę – Gong Li.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų