REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjantys vieninteliai vasario 17-21 d. miuziklo „Svynis Todas – demonas kirpėjas“ spektakliai, Vilnius City Operą verčia pasiruošti itin įvairiapusiškai. Šį penktadienį jie, kartu su „Barzdaskučių“ salonu, Vilniuje surengė atvirą skutimo sesiją, kurioje netrūko geros nuotaikos, muzikos ir kraujo. Tai – ne pirmas kartas, kuomet siekdami sukurti kuo tikslesnį herojų portretą, VCO kūrėjai konsultuojasi su specialistais.

REKLAMA
REKLAMA

2009 metais, statant miuziklą, kūrybinė trupė, su režisiere Dalia Ibelhauptaite priešakyje, vyko į Angliją ne tik pasivaikščioti Londono gatvėmis, kuriose kadaise vyko tikrieji nusikaltimai. Ten jie lankėsi ir tikrame, ne vieną dešimtmetį skaičiuojančiame skutimo salone, kur gilinosi į šios senos vyriškos tradicijos ritualus.

REKLAMA

Šiandien vykti į Angliją nebereikia, - jau kelerius metus, kartu su grįžusiomis ir išpopuliarėjusiomis barzdomis, Vilniuje ėmė rastis ir skutimo salonai. Vieninteliuose „Svynio Todo“ spektakliuose pagrindinį vaidmenį pristatysiantis Marijos teatro (Sankt Peterburgas) solistas Jevgenijus Ulanovas taip pat žada viename iš jų praleisti nemažai laiko besipraktikuodamas tikro barzdaskučio judesius.

Laikydamiesi savosios vizijos ir tradicijų, skutimo salonų įkūrėjai Vilniuje siekė sukurti vyriškas oazes, kur užsukus iš triukšmingų miesto gatvių labirintų, galima pajusti praėjusio šimtmečio barzdaskutyklos dvasią. Šimtamečiai krėslai, prasibastę už Atlanto ir sukorę ilgą kelią iki Lietuvos, čia kviečia prisėsti ir pasinerti į tikrų tikriausią rytietišką barzdos skutimo ritualą... Nesibaiminant, jog netrukus kėdė gali imti ir išversti klientą tiesiai į rūsį...

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš didžiausių „Barzdaskučių“ gerbėjų – solistas Rafailas Karpis, spektaklyje įkūnijantis jaunojo Tobio veikėją. Paprastai puoselėjantis ir auginantis barzdą, prieš Svynio spektaklius jis yra priverstas ją nusiskusti. Na, o kas geriau sumažins netekties skausmą, nei puikūs būdas visą procedūrą paversti tikrų tikriausiu ritualu?! Todėl ir šį kartą solistas atskubėjo pasinaudoti proga apsilankyti profesionaliame skutimo salone.

Žinoma, „Barzdaskučių“ salono vyrukai nesikuklino ir ėmė improvizuoti Svynio tema, apšlakstydami Rafailą, o vėliau ir VCO direktorių Gediminą Šeduikį krauju. Fone grojant „Svynio Todo“ muzikai susirinkę žurnalistai ir praeiviai stebėjo įvairiais skutimo būdais gražinamus vyrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį penktadienį skutimo salone buvo laukiamos ir moterys, įprastai į juos neįleidžiamos. Kaip sako patys Barzdaskučiai, jie iš visos širdies myli moteris, tačiau šis malonumas griežtai skirtas tik vyrams. Būtent todėl įprastai jiems yra patariama savo širdies damų nesivesti su savimi, jei nenorima, kad pastarosioms tektų valandą ar net kelias vienoms sukti ratus gatvėmis.

Svarbiausia, jog laikas, praleistas po šio amato meistro peiliu neliks neįvertintas dailiosios lyties atstovių. Savotiškai jį vertino ir Misis Lovet, kurią VCO spektaklyje įkūnija Asmik Grigorian. Lovet džiaugdavosi pamačiusi kiekvieną naują klientą. Galvoje ji tuo pačiu metu jau kurdavo naujausius mėsingų pyragėlių receptus...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų