REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
90
Juodasis „M.A.M.A“ sąrašas nudžiugino garsenybes: ko nenorėjo išvysti svečiai? (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Penktadienį nuaidėję „M.A.M.A“ apdovanojimai įsirėžė ryškiai ir paliko daug neatsakytų klausimų. Nepaisydami uolaus atlikėjų darbo visus metus, komentatoriai pliekė juos už neva neteisėtai pelnytus apdovanojimus. Daugiausiai klausimų iškilo dėl begalinės pačių organizatorių sėkmės. Liūdniausia dėl to atlikėjams, bet šiandien ne apie tai.

90

Penktadienį nuaidėję „M.A.M.A“ apdovanojimai įsirėžė ryškiai ir paliko daug neatsakytų klausimų. Nepaisydami uolaus atlikėjų darbo visus metus, komentatoriai pliekė juos už neva neteisėtai pelnytus apdovanojimus. Daugiausiai klausimų iškilo dėl begalinės pačių organizatorių sėkmės. Liūdniausia dėl to atlikėjams, bet šiandien ne apie tai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš apdovanojimus žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie maždaug dešimties žmonių „juodąjį sąrašą“. Tai irgi netruko virsti skandalu.

REKLAMA

„Negaliu atskleisti vardų, tačiau mes ir taip visi juos žinome. Galiu pasakyti tik tiek, kad juodajame sąraše – per dešimt žmonių. Jiems mes tiesiog nesiųsime kvietimų. Organizatoriai irgi puikiai žino šiuos žmones, taigi jei jie bus pastebėti ant raudonojo kilimo arba toje zonoje, kur renkasi kviestinės žvaigždės, prie jų bus pasiųsta apsauga, kuri pageidaus parodyti vardinį kvietimą. Jei jo neturės – bus išprašyti. Jei į renginį jie eis įsigiję bilietus, kaip ir visi žiūrovai – viskas tvarkoje. 

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu prie kviestinių žvaigždžių prisijungti negalės tie, kurie per šiuos metus nemažai šmėžavo geltonojoje spaudoje. Vis dėl to praėjusiais metais žiniasklaidoje pasirodė daug intriguojančių pranešimų apie vienokius ar kitokius atvejus, kai kažkas kažko nenori matyti. Kalbame apie tuos žmones, kurie neturi nieko bendro su muzika.

Ši šventė visų pirma yra skirta tiems, kurie jos nusipelnė. Nenorime, kad kai kurie žmonės atimtų dėmesį iš jų, todėl ir kviečiame ne visus. Nebent tie nepageidaujamieji dalyvaus kaip kažkieno pora. Pavyzdžiui, Marijonas sugalvos atsivesti kažkurią iš geltonosios spaudos puslapių“, – tąkart tv3.lt paatviravo „M.A.M.A“ organizacijos pirmininkas Martynas Tyla. 

Kaip šou verslo atstovai reagavo į šį organizatorių sumanymą? Ar po tokių pareiškimų būti pakviestam į renginį tapo kur kas svarbesniu įvykiu?

Verslininkė, išskirtinių švenčių organizatorė Inga Budrienė tikino prieš eidama į „M.A.M.A“ apie jokius sąrašus nieko negirdėjusi. Visgi faktas, kad nebuvo pakviesti tie, apie kurių kovas visus metus rašė internetinė žiniasklaida, Ingai sukėlė nuostabą:

„Na, juk mes visi esame tos geltonosios spaudos atstovai. Visa ši situacija skamba kraupiai. Nemaniau, kad taip gali būti. Galvoju, kad čia labiau sužaidžia asmeninės antipatijos. Kažkoks žmogus nepatinka, kažkam kažkas neįtinka ir taip gaunasi. – sako moteris ir, paklausta, ar pati kažkam iš nepakviestųjų jaučia antipatiją, išlaiko aiškią poziciją. – Man asmeniškai labai smagu visus matyti. „M.A.M.A“ – puiki proga sutikti senus pažįstamus, o jei kažko nepažįsti – susipažinti. Kuo daugiau žmonių, tuo smagiau. Mes visi vienas kitą matome žurnaluose, televizijoje, taigi be galo smagu pamatyti visus gyvai. Juk tikrai ne visi vieni kitus pažįstame.“

Švenčių organizatorė patikino, kad pati rengdama susibūrimus „juodųjų sąrašų“ sudarinėti nemato prasmės: „Kad ir pati kažko nemėgstu, gi neskelbiu. Juk darau svečių, o ne tų, kurių nenoriu matyti sąrašą. Esu visiškai prieš šią idėją“.

Jaunosios kartos atstovė Milita Daikerytė šiais metais taip pat šou versle švytėjo kaip niekad ryškiai. Mergina ne tik uoliai dalyvavo televizijos projektuose, dainavo, bet ir sugebėjo pelnyti šou verslo žvaigždžių (ir ne tik) vizažistės vardą. Nors siekdama pakliūti į muzikinę rinką per keletą metų surado nemažai draugų ir priešų, faktas, kad nekviečiami tarpusavyje nesutariantys asmenys, Militą taip pat nustebino.

„Nepritariu tokiai minčiai. Asmeniškai aš esu ganėtinai tolerantiška šiuo klausimu, manau ne vienas pritartų, kad tai – prasta idėja. Žmogus ir pats jaučia, ar jis yra laukiamas viename ar kitame renginyje su atitinkama publika. Jeigu yra protingas, pats pagalvos, kad galbūt jam labiau dera pasirodyti kitose vietose. Jeigu jausčiau, kad aplinka renginyje – ne mano, aš ten tikrai neičiau. Matyt, vis tiek yra tokių žmonių, kurie savęs nemato šalies“.

Paklausta, ar gavusi kvietimą apsidžiaugė, mat kai kurie net ir muzikos atstovai dalyvauti nebuvo pakviesti, Milita „nosies nerietė“: „Ne, taip tikrai nepagalvojau... Žinoma, matyt, sužinojęs, kad esi juodajame sąraše, tikrai nepasijunti pakylėtas. Tačiau, ko gero, tuomet reikia pagalvoti apie save, pažiūrėti į save iš šalies, galbūt ir pats jaustumeis geriau tarp kitos publikos.“

Organizatoriai užakcentavo, kad į „juodąjį sąrašą“ papuolę žmonės ne vieną kartą praėjusiais metais atsidūrė geltonosios spaudos puslapiuose būtent dėl to, kad pliekėsi su kitais žinomais žmonėmis. Matyt, žaizdoms nesugijus, dviem pykčio užvaldytiems asmenims pasirodyti tame pačiame renginyje – ne pati geriausia idėja. Visgi, tikriausiai, ne pats maloniausias jausmas, kuomet atsidūręs viename ar kitame susibūrime pastebi nemalonius aplinkinių žvilgsnius.

Atlikėja Milita Daikerytė sako, kad vistiek tai negali būti pagrindinė priežastis, priešų turi ir turės kiekvienas šou verslo atstovas. Patekti į renginį, jos manymu, turėjo galimybę tie, kurie iš tiesų nusipelnė: „Kad ir man apkalbų netrūksta. Visiems neįtiksi. Visuomet atsiras tų, kuriems nepatiksi. Aš, galbūt, kitaip dėliojuosi savo kelią ir karjeros siekiu kitaip. Kodėl aš čia esu? Aš labai tikiuosi, kad to nusipelniau“.

Užkulisiuose sutiktas dainininkas Justinas Lapatinskas į šią situaciją pažiūrėjo iš dviejų skirtingų kampų. Nors pokalbis virto smagiu papokštavimu, atlikėjas atviras, kad būti nepakviestam – didelis nusivylimas, tačiau, kuomet esi laukiamas – jautiesi pakylėtas.

„Manau, jiems puikiai patiko renginys ir iš „mirtingųjų“ vietų. Pamatė svarbiausius dalykus – pasirodymus, apdovanojimus. Negaliu nepripažinti, jog nesidžiaugi, kad, net esant tokioms aplinkybėms, pakvietimą visgi gavau. Miela. Ką gali žinoti, gal kitą kartą nepakvies. Kadangi esu pakviestas, galvoju, kad sudaryti „juodusius sąrašus“ yra gerai. Geras sąrašas“, – juokėsi puikiai nusiteikęs dainininkas, kurio nuomonei pritarė žmona Miglė.

Visgi, paklaustas, kaip jaustųsi tapęs skandalingojo sąrašo dalimi, Justinas surimtėjo: „Labai negražu. Argumentas, jog nepakviesti tie, kurie nėra susiję su muzika, irgi neteisingas. Čia mačiau nemažai verslininkų, televizijų direktorių ir kitų sričių atstovų. Manau, dūris žemiau juostos yra ir nepasakyti žmogui, kad ateiti neverta. Nes, žinant, kad nesi laukiamas, verčiau ir bilieto nepirkti. Kam eiti ir save žeminti? Jau geriau per televiziją žiūrėti, jei labai norisi. Jei nesinori, galima ir visai nežiūrėti. Gali nusipiešti pats pakvietimą, įdėti į „Facebook“ su ašarėle komentare ir apsimesti, jog sergi“, – pokalbį šmaikščiai užbaigė dainininkas.

Garsusis kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius irgi nėra nei dainininkas, nei gitaros virtuozas. Tačiau VIP zonoje drąsiai bičiuliavosi su muzikinės srities atstovais.

„Aš nesu susijęs su muzika, tačiau labai nemažai dainininkų išsiunčiu pasirodyti į užsienį. Dauguma vadybininkų planuojasi keliones per mane. Net tos garsiosios grupės, kurios šiandien pasirodė ant scenos, taip pat renkasi mano paslaugas. Ar į Norvegiją pas emigrantus, ar į Airiją, ar į Angliją, ar į Ispaniją. Galbūt ir buvau pakviestas, kaip visos šitos muzikos industrijos emigracijos partneris. – „pasiteisino“ Makalius ir renginyje prasitarė neliūdintis. – Susiplanavau sau puikų vakarą su puikiais žmonėmis. Susiplanavome net gi nakvynę čia, Kaune. Jokių intrigų, nieko blogo“.

Kad ir kaip pozityviai tą vakarą buvo nusiteikęs Rimvydas, jis nebyliai užjautė visus, kurie tąkart į VIP zoną nebuvo pakviesti. Tačiau visgi pripažino, kad šis organizatorių ėjimas puikiai sužaidė ir pakviestųjų jausmais:

„Visų pirma – gyvenkim draugiškai. Antra – bet kokiu atveju, pakvietimas yra skirtas dviem asmenims, taigi jei norisi atsivesti savo mylimą žmogų, tikrai nesinori jo išvysti „juodame sąraše“. Trečia – tai nuostabus marketingo triukas. Įsivaizduokime, sužinai, kad sudaryti kažkokie sąrašai ir jaudiniesi, klausi savęs – „Kažin, ar būsiu pakviestas?“ Kai tik pamačiau straipsnį šia tema, pamaniau – „Po galais, čia dabar turbūt tik menininkai kviečiami“. Tuomet gavęs pakvietimą nudžiugau, supratau, kad nesu tos geltonosios spaudos atstovas, esu kažkuo geresnis, įdomesnis nei tie žmonės.

Kad ir kaip ten buvo, manau, nesvarbu, kas ir iš kur esi. Svarbu, jog atkeliavai, pasistengei atitikti aprangos kodą, kurio čia buvo reikalaujama. O jau įeinant į VIP zoną paskirstė – kas laukiamas prie foto sienos, kas ne“.

Rodos, renginio organizatoriai išties padirbėjo ties svečių sąrašais. Iš praėjusiais metais nesutarimais tarpusavyje pagarsėjusių asmenų „M.A.M.A“ svečiavosi tik viena arba kita dalis. Makalius šiuo klausimu išlieka taktiškas ir, arba kruopščiai slepia, arba iš tiesų per kelerius metus, praleistus šou versle, dar nespėjo su niekuo rimtai susikivirčyti:

„Niekada nedariau skandalų ir nedarysiu. Esu žymus tik dėl to, kad populiarinu savo verslą. Viskas. Jeigu kažkas paklaustų mano asmeninių niuansų, ar kokių problemų turiu su vienu ar kitu žmogumi, aš tikrai nieko neatsakyčiau. Dėl to, kad su visais sutariu labai gerai. Mėgstu keliauti, myliu keliones ir viskas.

Šiaip daug kas sakė, kad, kai „ateisiu“ į šou verslą, bus daug negerų dalykų: visokios intrigos, pavydas, apsimestiniai vakarėliai ir t.t. Nežinau, matyt, ne ten lankausi, nes kur tik ateinu – būrys draugų, klientų, pažįstamų, su kuriais puikiai praleidžiu laiką. Kaip ir čia, einu ir sveikinuosi su kiekvienu“.

Praėjusiais metais šou versle kaip modelis išgarsėjęs teniso treneris Simas Kučas apie „juoduosius sąrašus“ kalbėjo trumpai. Vyras neslėpė puikios nuotaikos ir džiaugėsi kvietimu. Visgi, kalbant apie galimybę atsidurti tame nelemtame sąraše, jis laikėsi tvirtos, vyriškos nuomonės. Anot jo, tai neturėtų sugniuždyti: „Aš niekada neinu ten, kur manęs nekviečia ir tiek. Man smagu, kad šįkart buvau laukiamas. Atėjau čia su mylima sese, daugiau apie nieką negalvoju, neieškau akimis – kas atėjo, kas ne. – patikino modelis ir prasitarė dėl tokių sąrašų nesukantis galvos, anot jo, organizatoriai patys žino, kaip tuo pasirūpinti. – „Žinote, aš Egidijaus Dragūno irgi nekviesčiau. Matyt, jo santykiai nėra idealūs su, pavyzdžiui, kad ir čia viešinčiais žmonėmis. O šiaip, duok Dieve jam sėkmės ir stiprybės“.

Taigi, kad ir kaip būtų liūdna ir gaila tų, kurie į „M.A.M.A“ VIP zoną nebuvo pakviesti, giliai širdyje visi, kurie bent šiek tiek seka pramogų pasaulio naujienas, supranta, jog dviem vienas kitą įplieskiantiems ugnies židiniams rugių lauke – ne vieta. Nesinorėjo organizatoriams gaisro dėl kažkokių nukopijuotų suknelių ar pykčių dėl išgarsėjimo, neturint talento. Vis gi, kaip sakė Milita Daikerytė, nepaisant visko, mylėkim, gerbkim save ir išlaikykim orumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų