REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės istorija neturėtų sumažinti socialdemokratų populiarumo, sako politologas Mažvydas Jastramskis.

Sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės istorija neturėtų sumažinti socialdemokratų populiarumo, sako politologas Mažvydas Jastramskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi buvo sureaguota greitai, premjeras iš karto pasakė, kad ministrė atsistatydintų, nebuvo ilgo stumdymosi, todėl įvaizdžio prasme partija greitai išsprendė problemą“, - BNS penktadienį sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto politologas.

REKLAMA

„Iš kitos pusės, lyg ir galėtų šis skandalas sumažinti (partijos reitingus), tačiau iki šiol jokie socialdemokratų skandalai nemažino partijos reitingų, tai kodėl šitas turėtų?“, - teigė M.Jastramskis.

R.Šalaševičiūtė penktadienį pareiškė atsistatydinanti po to, kai susilaukė partiečių, premjero Algirdo Butkevičiaus ir prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimų tai padaryti.

Socialdemokratų partijos skaidrumo grupė paragino ministrę trauktis reaguodama į viešą R.Šalaševičiūtės prisipažinimą, jog prieš 10 metų ji yra davusi kyšį medikui. Šalies vadovė ir premjeras savo ruožtu reagavo į žiniasklaidos pranešimus apie tai, jog R.Šalaševičiūtė figūruoja teisėsaugos tyrimuose dėl galimos korupcijos Šiaulių ligoninėje. Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) penktadienį patikslino, jog ministrė apklausta kaip liudytoja viename iš minėto tyrimo epizodų. Jo aplinkybės neatskleidžiamos. Įtarimai ministrei nėra pareikšti.

REKLAMA
REKLAMA

M.Jastramskis sakė, kad ministrė priėmė teisingą sprendimą trauktis nepaisant to, jog teisėsauga nėra pareiškusi jai jokių įtarimų, o dėl prieš dešimtmetį duoto kyšio tyrimas apskritai nepradėtas.

„Jeigu žiūrėtume iš teisinės pusės, tai jokių įrodymų nėra, tačiau yra kita pusė, tai yra politinė. Politikas, kuris vienoje ar kitoje situacijoje leptelėjo, kad yra davęs kyšį, jis iš to aukšto posto turėtų atsistatydinti vien dėl savo politinės reputacijos“, - kalbėjo ekspertas.

Ketvirtadienį R.Šalaševičiūtė prisipažino prieš dešimtmetį metus davusi kyšį medikams, tačiau pareigūnai atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą motyvuodami senatimi.

Sociologinių apklausų duomenimis, valdančioji Socialdemokratų partija šiuo metu yra populiariausia Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų